Pastrav de belis

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pose
utilizator constant
utilizator constant

Pastrav de belis

Mesaj de Pose » 24 Sep 2007, 08:40

de mult pastravul de belis a ramas doar o amintire, cel putin pt mine si inca catziva prieteni, inafara de biban si clean frumos nu am mai scos nimic, mai are potential Belis'ul?
Daca a scos cineva pastrav de belis as fi tare curios pe ce fel de vreme!?
am si uitat cum arata pastravul...:(
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 24 Sep 2007, 15:14

Se mai ia cate un pastrav si acum... Ma rog, cand zic acum ma refer la zilele noastre :) ... ca la Belis tocmai s-a inchis sezonul de pescuit pana la 01.05.2008...anul acesta am prins mai putini decat anul trecut...si de dimensiuni mai mici...oricum toti care i-am prins, au intrat la vobler...dimineata devreme sau seara, sau pe vreme urata, si majoritatea la trena. Din discutiile cu alti amici care pescuiesc pe Belis, am inteles ca in conditii similare au prins si ei anul acesta

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 24 Sep 2007, 17:53

din ce cauza este interzis pescuitul pana in data de 01.05.2008?
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 24 Sep 2007, 18:03

Pose scrie:din ce cauza este interzis pescuitul pana in data de 01.05.2008?
Din cuauze de genu : PROHIBITIE!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 24 Sep 2007, 19:35

Pose scrie:din ce cauza este interzis pescuitul pana in data de 01.05.2008?
:D :D :D :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted: :censored: :censored: :censored:

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 24 Sep 2007, 22:45

Tare! Tare de tot :lol: :lol: . Ar trebui mutat topicul la sectiunea "Cafenea-bancuri". Nu m-am mai distrat de mult asa!
Desi pina la urma iti cam piere risul :?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 09 Noi 2007, 12:52

Revin la articolul privind interzicerea pescuitului in perioada 15.09.2007 - 01.05.2008, pe lacul Belis cu urmatoarele intrebari:
De ce este interzis pescuitul pe lacul Belis in perioada mentionata ,atata timp cat aceasta locatie nu este specificata la SECTIUNEA I (Zone si perioade de prohibitie) din Ordinul privind prohibitia pescuitului in anul 2007, publicat in MO 238/05.04.2007? Mai mult in SECTIUNEA II (Specii si perioade de prohibitie) al aceluiasi ordin la art.5 alneatul 1, litera c) , prohibitia pescuitului se refera doar la SPECIILE pastrav si lipan. Daca vreau sa dau la clean si la biban nu inteleg de ce este interzis, atata timp cat aceste specii nu fac obiectul prohibitiei in aceasta perioada. Cum sa interpretam legislatia?

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 09 Noi 2007, 13:25

Din cate stiu eu Belis tine de Romsilva. SI ei au decis de ani de zile ca lacurile de munte din regia proprie se inchid pescuitului in perioada 15.9 - 01.05 in fiecare an. Daca tot nu esti lamurit incearca sa contactezi Romsilva Cluj si sa obtii mai multe detalii!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 09 Noi 2007, 13:51

Multumesc pentru sfat. Din cate am dedus eu, citind legislatia privitoare la prohibitie (pastrav, lipan), interzicerea pescuitului se refera la SPECIE si nu la LOCATIE. In acest sens vreau sa adaug ca principiul pe care-l sustin l-am aplicat pe lacul Tarnita (am eliberat exemplare capturate de pastrav si am retinut cleanul si bibanul). De fapt in tara asta nimeni nu mai stie de unde incepe legea si unde se termina.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Noi 2007, 14:17

Da mai, dar gestionarul sau concesionarul sau ce titulatura o mai avea, are dreptul sa inchida pescuitul mai mult decat acel minim obligatoriu stabilit de lege. Daca vor pot sa inchida si complet, pe tot timpul anului, cum fac cu unele ape "populate" recent. Asa ca nu comit nici o ilegalitate.

Iar daca intr-o apa se face acvacultura, atunci prohibitia nu se mai aplica deloc si pot fi stabilite alte perioade sau sa nu mai fie prohibitie deloc, asa cum se intampla pe multe balti private.
Legislatia are portitele ei, pentru ei!

Scrie răspuns