Mediterana la Kusadasi
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Mediterana la Kusadasi
vazand topicul despre Marea Rosie, mi-am adus aminte ca anul trecut, la kusadasi fiind am vazut niscaiva miscare in sensul existentei noastre...
-prima..o trena de 10 mile marine direct de pe vaporul cu care mergeam in excursie... dus=zero, intors= 1 bucata la 1,5 kg....vobler
- multi la stationar cu bucatica... rezultate cam nule.. plus un dril cu unul nervos intrat pe sub pontoane.
-miscare multa sub barca pe care luam masa...dupa ce am ramas nemancat...dand tot din farfurie la pestoci.
daca cineva a experimentat mai multe in zona aia...sa impartaseasca.. eu ajung in augus si ma gandesc deja sa iau un telescop de 4 metri si o mulineta mai zdravana dupa mine...
Table, gume sau plastice?
ce? cum? cand?
-prima..o trena de 10 mile marine direct de pe vaporul cu care mergeam in excursie... dus=zero, intors= 1 bucata la 1,5 kg....vobler
- multi la stationar cu bucatica... rezultate cam nule.. plus un dril cu unul nervos intrat pe sub pontoane.
-miscare multa sub barca pe care luam masa...dupa ce am ramas nemancat...dand tot din farfurie la pestoci.
daca cineva a experimentat mai multe in zona aia...sa impartaseasca.. eu ajung in augus si ma gandesc deja sa iau un telescop de 4 metri si o mulineta mai zdravana dupa mine...
Table, gume sau plastice?
ce? cum? cand?
pescuit Kussadasi
In 2 august plec si io in Kussadasi si chiar ma gandeam sa-mi iau batul cu mine.Am voie sa pescuiesc sau trebuie sa-mi fac permis?......Ce as putea prinde la spinning ? Sau sa incerc la stationar?
Re: pescuit Kussadasi
Iei masina aceea comoda a lor si cobori in port(eviti parcarile aglomerate).tuce scrie:In 2 august plec si io in Kussadasi si chiar ma gandeam sa-mi iau batul cu mine.Am voie sa pescuiesc sau trebuie sa-mi fac permis?......Ce as putea prinde la spinning ? Sau sa incerc la stationar?
Exact unde e gardul portului militar cu cel civil sunt niste stanci,in fata pontonului de beton.
Colcaia de chefali!
Momeala=miez paine cu seminte sau cozi creveti.
Ca sa evit agataturile ,am incercat o "pseudo"tehnica sheffield cu lanseta reusind sa ajung in zona "buna".
Atentie si la dracul de mare(Trachinus Draco) ca e din belsug p-acolo...nu pune mana pe el..sa ai un briceag ca sa desprizi carligul!
Am intrebat de permis..toti habar n-aveau..erau f.prietenosi cu noi romanii...
Turcii dau cu o montura plutitoare de multe,multe carlige ingropate in miez de paine...un fel de arici...
Eu am "gatit"pestele la o terasa unde papam de obicei(Lady's Beach-terasa e chiar in varful rapei din dreapta cum te uiti la mare)....am vrut sa platesc manopera dar nu au vrut!I-am servit insa cu peste(e cam scump p-acolo...)
Si inca ceva....vezi ca sunt f.multe barci pescaresti care ies in larg,inclusiv noaptea.
Poate "te lipesti"de ei si ne spui si noua cum a fost la marea Egee(nu Mediterana
)!!!!!!!
Eu am aflat prea tarziu(eram in tara deja) de faptul ca unii turci te iau la pescuit fara probleme.
Exista si magazine locale de articole pescuit unde poti sa iti procuri cele necesare pt pescuit in larg...sunt un fel de "role" mari cu monofil.cu mai multe carlige pe ele...
Vezi ca preturile sunt intotdeauna aprox.60- 70% din ceea ce cer initial.Tocmeste-te fara jena...le place lucrul asta...
Poate "te lipesti"de ei si ne spui si noua cum a fost la marea Egee(nu Mediterana

Eu am aflat prea tarziu(eram in tara deja) de faptul ca unii turci te iau la pescuit fara probleme.
Exista si magazine locale de articole pescuit unde poti sa iti procuri cele necesare pt pescuit in larg...sunt un fel de "role" mari cu monofil.cu mai multe carlige pe ele...
Vezi ca preturile sunt intotdeauna aprox.60- 70% din ceea ce cer initial.Tocmeste-te fara jena...le place lucrul asta...
pescuit Kussadasi
Mersi pt informatii...Am inteles ca cea mai apropiata plaja de hotelul unde is cazat ii Lady`s Beach.
La spinning pe langa pietrele alea nu ai incercat ? Sau acolo sa da la voblere numai la trena in larg ?
La spinning pe langa pietrele alea nu ai incercat ? Sau acolo sa da la voblere numai la trena in larg ?
Re: pescuit Kussadasi
Nu am incercat acolo.Mi s-a parut apa mica...Si mult puiet in apa...deci...aveau rapitorii ce sa pape...tuce scrie:Mersi pt informatii...Am inteles ca cea mai apropiata plaja de hotelul unde is cazat ii Lady`s Beach.
Deci....poate spargi tu gheatza....
DA
......Macar am sa incerc
Mai am o sg intrebare.
Am un bat Shimano Catana de spinning de 3m si am obs ca merge f bine si la sheffield.Eu vreau sa-mi iau numai batul cu mine si restul sa-mi cumpar de acolo daca ai zis ca sunt magazine de pescuit pt ca nu as vrea sa ma incarc cu bagaje(merg cu prietena mea deci are ea destule dc ma intelegi).
Intrebarea mea este dc gasesc pe acolo voblere,twistere,plute,ace + altele de ce as avea nevoie ?

Mai am o sg intrebare.
Am un bat Shimano Catana de spinning de 3m si am obs ca merge f bine si la sheffield.Eu vreau sa-mi iau numai batul cu mine si restul sa-mi cumpar de acolo daca ai zis ca sunt magazine de pescuit pt ca nu as vrea sa ma incarc cu bagaje(merg cu prietena mea deci are ea destule dc ma intelegi).
Intrebarea mea este dc gasesc pe acolo voblere,twistere,plute,ace + altele de ce as avea nevoie ?
si eu plec pe 9 august in kusadasi , chiar ma batea gandu sa imi iau o lanseta cu mine, dar am stat sa ma gandesc mai bine si cred ca daca chiar o sa imi iau lanseta o sa ma bata altcineva
si asa am discutii aproape la fiecare iesire cu prietena, daca ii zic ca mi-am luat batzu cu mine in concediu , dorm pe canapea 10 zile