manusoaia

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
silvian2007
junior
junior

manusoaia

Mesaj de silvian2007 » 04 Aug 2009, 23:14

E cineva de pe acest forum care a pescuit pe canalul "manusoaia"-Dunare, undeva prin zona giurgeni-vadul oii?
Am inteles ca exista acest canal, un fel de "pomul laudat", la care as vrea sa merg, daca nu cu sacul, macar cat pot sa iau in brate...
Prin urmare, daca a fost cineva pe acest canal, puteti lasa cateva impresii si daca vreti, sfaturi pentru cei ce vor sa ajunga acolo, eu fiind unul dintre ei.

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 08 Aug 2009, 19:00

Da iti spun eu.Canalul Manusoaia nu este nici pe departe POMUL LAUDAT e un mic brat al dunarii care pe timp de vara scade destul de mult apa raminind foarte mica deci si peste nu e deloc.In al 2 rind e un brat foarte braconat datorita faptului ca e mai la dos si acolo nu controleaza nimeni zona aia.Ca sa ajungi pe brat trebuie sa treci cu barca si mai ai de infruntat si RANGERII care ia instalat cei de la braila sa aibe grija de Insula Varsatura.In concluzie nu vreau sa te dezamagesc dar peste nu ai sa gasesti deloc caci locurile care mai tine peste sunt deja arondate ELECTRICIENILOR sau asa zis ANGAJATILOR POL.DE FRONTIERA (BRACONIERII)si crede-ma tin si cu dinti de locurile bune.La cite locuri sunt pe dunare tocmai aici ti-ai gasit sa te opresti in locul cel mai braconat de pe dunare?Oricum e alegerea ta unde mergi la pescuit dar dupa cum ai spus chiar tu AI S-O IEI IN BRATE TARE DE TOT.GOOD LUCK MAN.Niklai.

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 09 Aug 2009, 18:03

multumesc de raspuns.Am intrebat si eu ca eram curios.Ce sa zic, am auzit numai de bine pana acum de acest canal dar vroiam mai multe pareri sa ma conving daca se merita sau nu sa bat drumul pana acolo.

niklai
junior
junior

Re: .

Mesaj de niklai » 10 Aug 2009, 10:21

In fond si la urma e alegerea ta unde mergi la pescuit eu am socri la Giurgeni si vin acolo la pescuit de peste 20 de ani si cunosc foarte bine locurile de acolo.Dupa revolutie a fost bine pina prin ani 1997 cind toti braconieri si-au facut relatii la politie si au vazut ca se scoate bani frumosi din braconat sau pus pe treaba serios de tot.Nu stiu de la cine ai auzit tu asa NUMA' DE BINE a fost cindva.Canalul este scazut si nici peste nu este.Eu spun ca nu merita mai bine te duci in delta e si mai aproape de tine.Sa auzim numai de bine FIRE INTINSE oriunde vei merge.Cu stima Niklai.

silvian2007
junior
junior

.

Mesaj de silvian2007 » 10 Aug 2009, 12:51

Asta e.Alergam ca orbii dupa plopii cu mere, ca poate-poate...multumesc oricum.

niklai
junior
junior

Re: .

Mesaj de niklai » 18 Aug 2009, 12:23

Nu ai de ce sa imi multumesti pt.ca asta e realitatea oricum gasesti locuri de pescuit pe dunare cite vrei si unde vrei tu numai tu sa te simti bine acolo unde mergi la pescuit.Fire intinse oriunde vei merge cu stima Niklai.Sa imi spui pe unde ai mai fost la pescuit sa merg si eu.Astept un raspuns.

niculae
utilizator nou
utilizator nou

Re: manusoaia

Mesaj de niculae » 15 Iul 2014, 14:11

Pentru canalu (bratul ) Manusoaia sunt doua posibilitati de a ajunge:
-de la Giugeni
-din Bertestii de Jos (de la Tandarei spre Constanta se face la stanga spre Braila pana in comuna Bertestii de Jos) se face la dreapta in centru si se marge la Gura Garlutei. Se trece cu barca_cu ajutorul localnicilor_ Dunarea si se intra pe canalul Manusoaia.
Sunt perioade in care se prinde peste si perioade in care nu. Eu am fost in 5 si 6 iulie 2014. In prima zi apa a fost putin tulbure si am prins mai mult somn (moaca) pana intr-un kg greutate-circa 10 bucati, dar si caras, platica si biban. A doua zi apa s-a limpezit si am prins caras frumos, platica si biban. In ambele zile am folosit rama mare crosetata pe ac. Nu a tras nici la mamaliga, nici la alte momeli.
Tot in aceasta zona este si canalul Cracanel pe care asta toamna am prins stiuca si alti rapitori -exempare bunicele.
Itradevar atunci cand Dunarea este foarte scazuta aceste canale se inchid (seaca). Cat am fost acolo, si ma duc destul de des_socrii sunt din zona_ nu am vazut braconieri dar am auzit ca sunt.
Daca ploua mult nu se poare intra cu masina pana langa mal.

adrian99
veteran
veteran

Re: manusoaia

Mesaj de adrian99 » 15 Iul 2014, 18:36

cracanel este denumirea data de localnici
bratul se numeste Cremenea si pe anumite zone tine peste,diversificat
este braconat insa nu atat de mult ca bratul Orbu sau Manusoaia

Scrie răspuns