locuri delta

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

tudorgabriel
junior
junior

Mesaj de tudorgabriel » 30 Oct 2007, 08:58

@ococi
nu se poate pescui din barca,de fapt nici nu este nevoie,te descurci bine de pe mal,dar la Topraichioi este altceva 8) este o balta imensa cu multe posibilitati de a pescui,si de pe mal si din barca ,este super.
@tonif
este la fel cum o stii balta,sunt si plasele tot acolo,dar are multa stiuca pe canalele acelea si canalul mare are potential dar cred ca de acum este frig ptr crap,sau nu :roll: :?:
Va salut :)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Oct 2007, 10:44

@ tudor

multumesc de info .... acolo sunt 2 ecosisteme diferite, ca sa zic asa ....

este pe deoparte "microdelta" , formata din canalele alea intesate de stuf si o zona mai larga cu apa de adancimi diferite si de asemeni plina de stuf, si canalul mare ce margineste lacul ( malul din fata este practic dig la lacul babadag) si care se prelungeste pana la ferma lor ... pe el se iese cu vaporasul care duce lotcile de pescuit pe lac in fiecare zi .....

practic, toate canalele , japsele, lacul mare etc comunica intre ele ....

doar ca , acum sunt plase care inchid canalul mare in toate punctele strategice, vezi doamne sa prinda anghila ... si atunci s-a izolat toata zona respectiva de lacul mare ....

aici era un super pescuit mai ales primavara, cand intrau pe canalul mare numai bucati de crap de la 10 kg in sus .... pe vara se pirndea mai mult ciortan si ten ( destul de mare si asta , frecvent peste 10 kg)....
rupturi la greu ...... dealea de pleca pestele stanga sau dreapta pe canal si se ducea cu tot firul ( adica sute de metrii )

iarasi primavara se prindea foarte bine anghila la rama neagra ....

in 2004 , daca nu ma insel, la geniala sugestie repetata a unui prieten de-al meu, domnul cornel ivanov a deschis canalul cu plata ...
am mai prins cateva pescuieli ok, si dupa , absolut toata tulcea si constanta s-a impamantenit pe canal ... nu vreau sa descriu ce mizerie a aparut in locurile alea de-a dreptul superbe ......

plasele au aprut probabil pt ca se prindea peste super bine, canalul era full absolut non stop, si nu prea era rentabil, in conditiile in care orice baboier stia sa agata o rama neagra intr-un carlig ruginit si sa ia 10 ciortani la 2-3 kile pe zi lumina ....

in concluzie, iara un loc de vis care s-a dus dracului ....

rapitorul nu are probleme in micro delta aia, ( ma rog, stiuca si biban, ca salau nu pre se gasete pe acolo ) dar nu am cum sa bat 600 de km pt 10 ore de pescuit la stiuca .....

pacat ..... degradarea locului ala chiar ma intristeaza ... am mult prea multe amintiri frumoase de acolo , ca sa nu fiu trist de ce a ajuns ....

tudorgabriel
junior
junior

Mesaj de tudorgabriel » 30 Oct 2007, 17:26

Este exact asa cum spui tu,pescari cu cate 15 lansete ocupa 20 m de mal,niste gunoaie avare dupa cativa ciortanei.
De altfel am avut si eu partide remarcabile de pescuit pe acel canal,inca se mai prinde caras foarte mare si crap,dar.......oamenii lasa de dorit.....

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Oct 2007, 18:03

inseamna ca intelegi foarte bine de ce nu ma mai duc pe acolo tudore ....

nu zic ca eu nu am luat peste de acolo, uneri chiar mult, recunosc ....

dar niciodata nu am luat peste mic,sub3 kg crap sau somn, si in nici un caz nu am luat acasa sutele de kile pe care le prindeam in 3-4-5 zile pe garla .... luam cu bun simt , sper eu ..... plus ca noi ne duceam de 2-3 ori pe an, nu stateam non stop pe garla .... de aproape 3 ani nu am calcat pe acolo si tot ma enervez la culme de fiecare data cand imi aduc aminte de locul asta ..... iti dai seama cum e cu muzica la maxim pe canalul ala ? iti vine sa-ti tai vena de nervi , tu ai nadit ti-ai facut treaba si vine dobitocul si-ti strica partida .... a doua zi de dimineatza, mahmur vine sa te intrebe cu ce dai la peste si se uita ca boul la boilesuri si zice ce mama dracului e alea, iar tie iti vine sa-l strangi de gat .....

Scrie răspuns