locuri de pescuit rapitor in Dobrogea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Iun 2004, 12:51

Adevarat grait-ai!

Dar spune-ne, inspre Dunare - Capidava, Dunarea pe drumul spre Ion Corvin, ceva locuri de recomandat (mai accesibile auto) stii?

Eu am incercat dupa Capidava, aproape de o coliba pescareasca, unde exista un fel de lunca. Sunt ceva locuri mai pietrose si izvoare pe mal, locuri unde am prins salau (rar) si somn (mic) pentru ca apa creste f. lin.

Am mai incercat exact inainte de intrarea in Dunarea, pe digul de pe marginea canalului. Este OK Daca Dunarea este umflata. Totusi, nu pot recomanda sincer locul. Accesul este foarte greu - malul f. abrupt.

Astept si alte recomandari!

Merci anticipat!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 16 Iun 2004, 14:38

Locuri bune de pescuit pe Dunare, de la Capidava mergind pe Dunare in amonte:

- Insula de la intrarea in comuna Capidava. Orice localnic cu barca te transporta pe insula si inapoi. Se pescuieste catre cursul principal al Dunarii. Salaul la guvid mic (il prinzi la fixa, cu viermusi sau rima mica, intre bocanci!) si avatul la rotativa sint baza.
- Chiar sub zidul cetatii Capidava. Malul e pietros, fundul la fel, dar salaul misuna pe acolo. In larg, spre senal, cam la 50-60 de metri sint doua anafoare mari, locul e bun la somn. Incearca la coropisnita!
- In comuna urmatoare, Dunarea se numeste, se face un drum la stinga spre malul Dunarii. Drumul se termina pe creasta unei faleze si de acolo trebuie sa cobori pe o poteca spre un pilc de aluni. Dintre aluni, chiar cu picioarele in apa, poti sa incerci avatul.
- La Seimeni cel mai bun loc e cel numit "la apa calda". E vorba de canalul de refulare al sistemului de racire al centralei nucleare de la Cernavoda (apa nu e contaminata radioactiv, asa ca nu faceti bancuri! :lol: ). In canal sint salai, iar pe capatul dinspre Dunare, pe malul drept care este pavat cu dale, poti sa incerci sa dai la somn.
- Dincolo de canalul Dunare-Marea Neagra incepe o zona practic inacesibila cu masina. Dar daca esti hotarit poti continua drumul spre Ion Corvin pina cind druml trece pe linga un mal inalt de o culoare roscata inchis. Chiar sub malul acela e un drum de acces pina pe malul Dunarii. Loc bun de somn si crap (scuze pentru folosirea cuvintului "crap" :lol: )
- In continuare la iesirea din comuna Rasova drumul paraseste cursul Dunarii si continua pe malul unui canal. Acel canal are la un capat o statie de pompare. Pe circa 300 de metri intre statia de pompare si capatul liber al canalului poti sa incerci stiuca. S-au prins exemplare de 4-5 kg acolo! Dar treaba e moarta daca pompele functioneaza si vara canalul e practic plin de vegetatie.
- La capatul canalului incepe un drum spre malul Dunarii care te duce intr-o padure. Lasi masina acolo si daca Dunarea e relativ crescuta cauti japsele dintre copacii. Sint citeva maricele bine si tin stiuca sau biban mare. Dar rata de agatari e de asemenea mare.
- Continuind drumul pe linga padure ajungi pe malul Dunarii undeva spre comuna Dunareni. Intreg malul e pietros acolo, locuri bune de salau si avat, iar in momentul in care vezi doua insule separate de un canal de vreo 50 de metri incerca sa localizezi anaforul din canal. E destul de greu de vazut sau de lansat pina la marginea lui daca Dunarea e crescuta, dar merita incercat la somn.
- De acolo incepe un dig care tine malul Dunarii pina la Oltina. Sint zeci de locuri in care poti cobori cu masina de pe dig spre Dunare dar care sint cele mai "productive" e greu de spus. Cel mai bine intreaba pescarii care "misuna" pe acolo.

Fir Intins!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Iun 2004, 16:26

sunt recunoscator pe veci!
Pe masura ce incerc locurile, o sa revin cu relatari.
Ideea era ca pe drumul Bucuresti-Constanta sa fac cate o oprire de 2-3 ore in scopul banuit. Sugestiile sunt OK.
La apa calda am prins strapi in jur de 1 martie, pentru ca era primul loc unde se incalzeste (da nu l-am mancat!).
Merci again!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 16 Iun 2004, 18:10

Sanatate maxima si "tensiune in cablu"! :lol:

P.S. Daca mai prinzi stapi la "apa calda" maninca-l linistit!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Iun 2004, 12:15

De principiu nu duc acasa pestele prins daca nu consider eu ca a trait destul. Stiuca cu o duc deloc. Salau, numai daca are mai mult de 2 kg, iar bibanul numai peste palma. Pana acum am prins salai apti pentru tigae doar in Delta, Canalul 2, pe Branesti 5 (Vadul Anei) si la Capidava.

In general, in timpul drilului se creeaza o legatura intre mine si pestele din carlig, ma simt indatorat lui pentru momentul de bucurie pe care mi l-a oferit, drept pentru care nu pot sa il invelesc in ziare si sa-l arunc in porbagaj.
Parca fata de pestele pe care il primesc in farfurie la restaurant nu am asemenea sentimente.

Oricum, mai este si un factor obiectiv. De multe ori opresc pe drum sa pescuiesc, inainte de a ajunge la vreo intalnire, hotel sau tribunal. Nu prea imi place sa amestec dosarele cu bibanii si laptopul cu moacele si chiar daca le amestec, s-ar strica pestele degeaba, ca tot nu as avea timp sa-l gatesc. Ii fac poze si valea!

Deci, de principiu catch and release.

Am asistat in martie la capturarea unui c**p (romanesc, aprox. 7-8 kg) la apa calda. Dupa un dril de 15 minute, a poposit in porbagajul bastinasilor. Banuiesc ca in mod frecvent consumau peste de acolo, dar cred ca aia aveau anticorpi. Aborigenii de acolo cred ca indulcesc ceaiul cu strontziu. :lol:
Merci de informatie!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 17 Iun 2004, 18:37

Ha ha ha ha ha!

Prietene, intimplator pe diploma mea de absolvire scrie la specializare: "Centrale nuclearo-electrice". Asa ca iti inchipui cit ceai indulcit cu stronziu am "inghitit" pina acum. :lol:

Cit despre stapi sau ce mai prinzi tu e treaba ta ce faci cu ei. "Sfatul" meu a fost 100% glumet!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Iun 2004, 18:42

no ofence, man!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 18 Iun 2004, 16:56

It's cool, dude!

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 14 Mar 2005, 22:36

wave, lucrezi cumva la centrala.
tre intreb,pentru ca eu vin aproape saptaminal la cernavoda si umblu ca bezmeticu de unu singur pe toate coclaurile.
daca lucrezi in centrala poate umblam impreuna :lol:
ce zici?!!!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Mar 2005, 23:29

:roll:
near the beer

Scrie răspuns