Lapusul.Cheile Lapusului!

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zander
veteran
veteran

Lapusul.Cheile Lapusului!

Mesaj de zander » 03 Aug 2005, 15:10

Am fost in cheile Lapusului, un loc superb , dar unde nu am prea avut succes deloc la pescuit cleanului. Peste era din foarte mult(mult scobar, si clean) pe care ii puteai vedea si cu achiul liber apa fiind curata si transpatenta ca si cristalul.
Eu am dat doar la vobler unde in apa adanca nu am prins nimic, dar l-au urmarit pana in picioarele mele cleni seriosi (aproape de KG). Singurele atacuri le-am avut in repezis in apa de 20-30cm unde am reusit sa prind si un clean de vreo 700g.Singurele atacuri le-am avut la un rapala original cu patent pastrav.
Daca ati pescuit prin zona si ati prin s va rog sa imi transmiteti simie cum ati pescuit si cu ce?
Multumesc!

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 05 Aug 2005, 15:21

Fiecare specie de pesti rapitori prefera sa atace, in cazul nalucilor reactive, naluci care au o vibratie cu o anumita frecventa. Nu toate voblerele sunt bune pentru clean, exista voblere speciale pentru clean (dimensiune,culoare). Pot fi situatii in care clenii prefera in anumite conditii sa atace rotative in loc de voblere. In cazul clenilor, daca artificialele uneori nu dau rezultate prea bune exista varianta momelilor naturale.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Noi 2005, 10:14

Desi a trecut ceva timp si poate nu mai e de actualitate am sa raspund si eu.

Pescuiesc destul de des pe raul Lapus, am o casa in Razoare si de cate ori merg acolo ies la clean. Pescuiesc exclusiv cu voblere. Cele mai bune rezultate le-am avut cu un x-zone alb cu bile de vreo 3 cm, aruncat sub mal si recuperat lent, cu scurte accelerari. Sunt cateva zone cu praguri de stanca (in dreptul pompelor daca cunosti satul) unde a mers excelent cu un salmo tiny alb si cu un Hasznoshi (nu stiu cum se scrie corect) de 3cm cu o singura ancora in coada si barbeta mai ciudata, curbata, ca o unghie.
Am mai avut rezultate de-a lungul timpului cu salmo bullhead de 4 cm, salmo hornet shallow runner, cozma pana la 5cm, un vobler care nu stiu de cine e facut de 3 cm verzui pe spate, galbui pe lateral cu cateva puncte colorate (imitatie pastrav) pe care l-am gasit intr-un magazin din zalau la cca 100 000 lei (se vede ca e facut manual dar cei de la magazin nu stiau sa-mi spuna cine le face, ei il luau de la distribuitorul lor - e un supermarket care la raionul sportiv au si cateva scule de pescuit).
Cele mai bune rezultate le-am avut lansand din mijlocul raului inspre mal pe sub salcii sau in bulboane, atacul aparea dupa primele ture de manivela.

gripone
junior
junior

Mesaj de gripone » 15 Apr 2010, 13:43

este un rau beton..n-am mai fost de vreo patru ani prin zona...mai stiti ceva noutati de acolo?? acolo am luat prima data si ultima mrene sarite de kil la cosas...eu dadeam dupa clean....

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 15 Apr 2010, 18:57

eu sunt din Tg Lapus (dar stabilit in Cj)...deci cam umblu pe zona de cate ori am ocazia. vara este singurul loc in care pescuiesc la clean. partide foarte frumoase cu mult peste (nu mai mare de 1kg). ca si voblere tot ce tine de Salmo Tiny si Hornet, Rebel BigAnt (depinde de cat este de mofuros domnul clean), Strike Pro Baby Pro (indeosebi culoarea 402) si foarte putin rotative nr. 00, 0. Locuri de o frumusete rara cu multa stanca, repezisuri, ochiuri de apa de 2-3m, tot ce vrea domnul clean.

gripone
junior
junior

Mesaj de gripone » 15 Apr 2010, 20:58

multumesc pentru informatie, speram sa aud vestile astea...la vara, din luna de miere alocam cateva zile :D

sotto
junior
junior

Mesaj de sotto » 15 Apr 2010, 21:47

Mai multe info gasesti aici: http://www.flyforum.ro/topic51.html

Scrie răspuns