Am prins si o bibaniada de canal cu naluci mari mai ca in Delta.
Ma intereseza unde se retrag stiucile pe vant puternic si cand ies de pe apa limpede din zona cu stuf si stepi unde apa este mica. Am mers al vasle si greutatea nu facea fata vantului puternic.
Apa este relativ mica 1-1.6m cu unel zone de 2-2.2m cl putin pe zina inundata de stuf si canale. Nici lacul mare nu cu certitudine prea este adanc dar vantul prea puternic nu pe permitea sa il exploram.In plus apa era relativ tubure . bradisul practic inexistent.
Nu este clar habitatul pe care imi place sa pescuiesc cu voblere si alte naluci cu ancore dar este un tip de unde sigur se paote prinde bien cu informatii suplimentare.Colegul de suferinta Mihai a crezut ca ,,oricand,, stiucile alerga lingurile desupra stepilor

Stiucile se hraneau slab au muscat discret pe un spinerativ mic (plastic de 7cm si paleta mica, jig de 3.5g) , un spinerbait mai mare a fost tatonat de 2 ori si luat pe cadere langa barca ,Cu toate acestea pe plastice simple nici un atac dar nici nu am avut culori nalturale comparabile cu plasticul mic.
Mihai prins una singura pe un crank de 6cm pe un canal si a mai avut un atac violent .pe acelasi crank prins excelent bibani .
pescuitul cu naluci armate cu ancore da mare batai de cap si mi se pare ineficient datorita agatarilor frecvente in stepi.
Toate cele 4 stiuci intre 1-2kg nic urme de stiuci mai mici, bibanii intre 22-30cm.
Barcile ingrijite si curate , administratorul lacului civilizat si prietenos.Taxa 100lei cu 50 lei barca(125 lei /per om pt.2 in barca)barca nu e mica dar merge destul de greu la rame preferabil motor electric. Barca nu e nici cea mai stabila .Distanta pana la lac masurata din Bucuresti 182km. La chetuilei mai intra si taxa de pot x2.In total taxa plus drum aproape de 200lei de om in 2.
Se pot retine 4 stiuci intre 1-5kg(minim 40cm)