-prin '90-'92 mergeam des la pescuit pe Olt , la Dragasani . Dupa cum stii si tu , inainte de a trece podul , in stanga era o balta frumoasa care avea stiuca "la greu" ; asta era atractia principala si cand ne plictiseam de "ciortanei si carasi" , dam fuga la stiuci ...Tot in stinga , sub baraj , era un paraiasi cu apa foarte rece ,pe care al treceam aproape an fiecare dimineata ( desculti , era vara) si care era un motiv numai bun de a ne incepe ziua de pescuit cu"Eva"..! Acolo am vazut pastrav (indigen)prins de copii cu plasa ; sincer , nu prea ne-a venit sa credem ce vazusem si tot punandu-ne antrebari inexplicabile , am ajuns la concluzia ca antradevar , copii nu ne minteau si "paraiasul" avea pastrav. Am incercat sa pescuim pe el dar era ca imposibil sa-ti plasezi undeva momeala , apa era foarte repede , limpede si nu avea obstacole ; pe langa asta fundul era garnisit cu un fel de plante lungi si subtiri , "parul porcului" daca nu ma insel , ai spuneau localnicii.
Asa ca eu cred ca se prinde pastrav pe Olt dar foarte rar , pe Dunare am vazut si eu prins , pe fund , la ...rama negra..!