lacul glodeni II
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
lacul glodeni II
Dragi prieteni pescari din zona Targu Mures,as dori sa va impartasesc putin din aventura mea de pe acest lac de ieri cand din dorinta fireasca a oricarui pescar de rapitor de a prinde ceva dupa iarna asta atata de lunga,am hotarat sa ies pe acest lac sa vedem despre ce e vorba.Am cumparat bilet ca orice pescar corect, 50 de ron,am ajuns la balta si dupa un scurt tur de orizont am hotarat sa incerc in zona digului si a deversorului.Dar ce sa vezi surpriza,dupa vreo zece minute de pescuit apare o gasca de paznici,trei la numar,intreband de bilet.Normal le arat biletul,dupa care ma intreaba daca am prins ceva,eu normal ca nu,timpul fiind scurt de la inceperea partidei.Imi zic ei ca bine ca nu am prins ca trebuia sa il eliberez inapoi.DE CE??????Va aflati intr-o zona interzisa de pescuit.Nedumerit incerc sa aflu mai multe informatii,cine zice asta,unde scrie,unde sunt placutele din zona care sa imi arate ca nu am dreptul sa pescuiesc acolo?Normal ca au inceput sa dea din umeri ca pasarile si sa imi povesteasca ca asa a hotarat administratorul balti si ca nu sunt placute cu interzis fiindca oricum ar fii aruncate de pescari(recomand o roaba de beton,nu cred ca ar avea picamar vreun pescar).Intreb unde as putea sa vad regulamentul baltii si unul dintre astia trei scoate tacticos din buzunar hartia impaturita in patru si imi da sa il citesc.Da ok dar unde este afisat.ZERO.Pe bilet nu se specifica nici un fel de restrictie,iar la cumparare nu te informeaza nimeni ca ar fii vreo zona pe lac interzisa la pescuit.Deci doar dupa ce dai banu apare surpriza.Si normal ca acolo este zona cu apa adanca si tot pestele este acolo.Vreau sa va spun ca am aflat dupa aceea ca regulamentul a fost schimbat de administratorul baltii acum de curand dupa ce a vazut ca in zona digului merge destul de bine salaul si crapul si lumea mai si prinde nu doar plateste.Asa ca am ramas cu buza umflata si cu bani aruncati desi am incercat pana tarziu seara ca si toti colegi pescari de pe balta sa prind macar un strapazan.Va las pe voi mai departe sa hotarati in ce lume traim si de ce trebuie sa bagam bani in buzunarul cuiva care nu da doi bani pe noi.
Re: lacul glodeni II
Stai linistit ca nu esti singurul patit.Am un prieten care dadea anul trecut la crap si a prins figura ca partea aia de balta (cu apa adanca) e mai profitabila asa ca a inceput sa duca firele cu navomodelul.Dupa 2 ore si cativa crapi prinsi a fost luat in primire de paznici ca brusc nu e permis pescuitul plantat cu barcuta.
Se duce naibii totul pe Glodeni-Faragau cu mentalitatea asta.In loc sa plezneasca in toti bulangii care fac ravagii pe maluri cu gratarele si muzica lor astia vin si spanzura pescarul sportiv.
Se duce naibii totul pe Glodeni-Faragau cu mentalitatea asta.In loc sa plezneasca in toti bulangii care fac ravagii pe maluri cu gratarele si muzica lor astia vin si spanzura pescarul sportiv.
Problema este ca saptamana trecuta vineri,sambata pur si simplu sa defrisat de salau in zona deversorului, unii pescari chiar se laudau cu poze postate cu 10-15- 20 salai prinsi si bineinteles toti retinuti! Dupa acest macel mi se pare normal ca omul isi apara populatia de salau cumva. Sa ne punem in locul lui..... pentru o taxa de 50 lei domnii , care cunosc arta pescuitului cu gume plecau cu cate 10-20-25 kg de salau! Din pacate restul care altfel intelegem acest sport,si poate nu suntem chiar asa de priceputi ,avem de suferit din cauza unor colegi nesatuli. Asa sa ajuns ca sa fie interzis pescuitul sportiv din aceea zona a lacului. Aceste informatii au ajuns la mine miercuri cand am fost si eu pe lac si am intrat in discutii cu niste baieti din mures.Am vazut pozele cu zecile de salai prinsi si intisi pe iarba....pacat!!!
Da.Se spune ca unii pescuiesc de foame dar cand iti permiti o taxa de 50 de lei si duci acasa 15 kg de peste e pescuit de lacomie.Asa e si pe Mures...eu personal am vazut "pescar sportiv" cu plasa de "kilogram" plina cu somotel cat palma.
Da ,e ok ce spuneti voi dar sa va intreb eu acum altceva.Atunci cand te duci o data,de doua ,de trei ori si vii acasa tot cu mana goala, respectivul administrator de balta vine sa iti deie ceva inapoi din bani??????Sau iti da el vreun salau de la el!!!!Va raspund eu "NU,NU,NU".Mi sa intamplat de multe ori sa vin fara nici un peste de pe GLODENI,TOLDAL FARAGAU dar nu era suparare.Am incercat, nu manca,asta este.Dar macar sansele erau corecte.Plateam, puteam pescui linistit.Era ok.Dar pe mine nu ma deranjat faptul ca nu am prins,ma deranjat marlania lor de a vinde ceva si dedesubt de fapt era altceva.Deci cand cere banu dar uita sa iti anunte macar verbal conditiile de pescuit e nasol, ca sa folosesc un cuvant finut.Am putea spune chiar bataie de joc pe fata.Nu pescuiesc de foame,nu car cu saci acasa,nu am braconat in viata mea,nu am dus mai mult de un exemplar frumos acasa,am eliberat tot ce trebuia eliberat intotdeauna.Nu ma pretind cel mai corect pescar din lume dar am respectat intotdeauna sportul asta si apa in care am pescuit si pesti.Deci daca eu am bun simt atunci sa aiba macar atata si ei.Daca stiau ca sa prins putea doar sa limiteze cantitatea care se putea retine,punea un om in zona si atata.Mi se parea mult mai corect asa,decat sa faci bataia de joc care au facuto ei.Vand biletul,te lasa sa te instalezi bine mersi si dupa aceea trimite "zbiri"sa te ieie la intrebari daca ai bilet si ce cauti in zona respectiva si cine te-a lasat sa pescuiesti acolosi ca daca se mai intampla iasa cu scandal.RUSINE,RUSINE,RUSINE.Umblu de multi ani in zona,am prins pesti frumosi pe fiecare din lacurile astea, dar din clipa asta am renuntat sa mai bag bani in buzunarul unuia care nu are pic de respect fata de pescari si fata de sportul asta.
N-am mai fost pe acolo de mai bine de un an,cand am constatat ca am admirat destul peisajul .