La Avrig

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

La Avrig

Mesaj de pikeman » 11 Aug 2010, 19:33

:lol:

iote ce or sarit toti sibienii si brasovenii la a ceti asemenea topic :lol:

am gasit din intamplare o harta a muntilor Fagras din 1991 si undeva la cota 2007 pe paraul Avrigel se afla Lacul Avrig, se acceseaza pe o carare montana dinspre Turnu Rosu si e destul de mers din cate vad pe harta (vro 12km numa din ce se vede pe harta - dar nu incepe de la turnu rosu)

ma rog, stie cineva ceva despre acest lac? mai exista? :lol: si ar mai fi un lac micutz Budislavu...hai bre, daca vreti sa scapati de mine si sa ma mance ursu, dati aci o informatie, ca tare m-as incumeta la o drumetie cu harta asta veche de acu 20 de ani :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Aug 2010, 20:40

lacul Avrig e lac glaciar. am ca mpat acolo prin '95,'96 cand faceamdrumetii pe creasta fagarasilor.traseul era de vreo 4 -5ore de mers de la cabana Suru(pe munte distantele se socotesc in ore de mers nu in kilometrii). se spunea (salvamontii) ca ar fi pastrav acolo dar personal n-am fost sa dau cu batul. daca nu ma insel lacul are statut de rezervatie sau monument natural fiind ocrotit de lege (nu ca te-ar controla cineva acolo :D ).
din cate imi aduc aminte apa era extrem de limpede se vedeau bolovanii in apa lejer la 3-4m , ceea ce presupune ca si daca e pastrav singura solutie sta in lanseuri lungi si camuflat total. n-am vazut creeti ceea ce ma face sa cred ca eventual la musca sau rotative mici ar fi sanse daca intradevar e pastrav acolo si mai putin la vobler sau linguri.
daca vrei sa mergi iti pot spune ca excursia merita si numai pentru peisaj :wink: .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Aug 2010, 20:52

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Aug 2010, 21:14

Prin 93, intr-o seara de august cativa pastravi muscareau pe lacul Avrig...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 11 Aug 2010, 22:21

da,intr-adevar este pastrav.......personal nu am prins fiindca nu am dat dupa dumnealor...:-) in schimb au prins niste prieteni cativa la vobler......spre 3/4 kile bucata....si din cate stiu si eu e rezervatie
a fost populat cu mult timp in urma,deci trebuie sa existe exemplare frumoase ..mai greu cu transportatul batului de spin...mai poti merge de la barcaciu pana la lac era traseu marcat daca nu ma insel...nu am mai fost de cava vreme pe acolo.(pret de vreo 1,5-2 ore.....si cam tot atat este si de la negoiu daca nu ma insel)
MARlACHI

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 11 Aug 2010, 23:15

MARlACHI

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 12 Aug 2010, 00:21

accesul ce mai usor este dinspre cabana barcaciu, cabana suru a ars acum multi ani si din cate stiu nu a mai fost reconstruita. in mare traseul este avrig - poiana neamtului acces auto, poaiana neamtului cabana barcaciu aproximativ 3 ore,marcaj; barcaciu lacul avrig aproximativ 3 ore, marcaj catre cabana suru; spun aproximativ pentru ca este important cat echipament duci cu tine si cat te tine mersul pe jos. recomandare... la barcaciu cazare si de acolo echipat usor sus la avrig! diverse informatii poti obtine si de la barcaciu, sunt oameni de treaba!
lacul avrig - rezervatie;
populatie pastrav - foarte putina, lipsind craietii sunt exclusiv canibali deci este posibilitate sa fie si ceva frumos dar nu exagerat avand in vedere ca lacul este dezghetat cel mult 4 luni pe an...

spor...

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 12 Aug 2010, 00:40

a drak 2 ore,is aproape 4 ca ochiu de la Barcaciu(in grup)la lac,iar legat de peste erau unii care au ras o buna parte prin 2005,se laudau cu 100 de pastravi prinsi la muska

...sa se aseje vremea ca anu asta urk pana la el,in 2005 nu am avut cu cine(or drozdit tata noaptea la fok), doar am urcat pana dinsus de Barcaciu pe creasta

....masina o potzi lasa in parkare la cabana Poiana Neamtzului,drumul e bun din Avrig pana la Poiana iar de acolo urci in vreo 3si ceva ore la pas de pitik cu opriri dese ptr hidratare(bere,vodtka si vin),sau daka ai cu cine in 2 ore esti sus la cabana

....preferabil e sa urci dupamasa la 4-5, inoptezi acolo(cand ajungetzi aproape de cabana avetzi grija la ciobanesti lui ''titi' daka ii mai are,nu stiu numele exact al cabanierului asa ii ziceam) si dimineatza la 6 atzi plecat asta in functzie de vreme(ceatza),e foarte schimbatoare in partea cu suru oricand poate veni ploaie de pe defileu din partea cu prejba si anu asta numai asa a fost,parerea mea e sa asteptzi pana sfarsit aug inceput sept atunci e numai bun muntele de urcat pe el,iulie-august e luna furtunilor de vara neanuntzate

...si era sa uit buda e la vreo 50 de cabana si in noaptea aia se perinda ursu pe colo(avea magarii langa cabana, nu ii lasase jos in avrig)

...daka te incumetzi bafta si fara bataturii la bokank si nu uita o bukata de sfoara sau cordelina sa va legatzi in caz ca va prinde vreo ceatza pe sus sau.... ( http://www.youtube.com/watch?v=zNhChBuJxJUhttp:// www.youtube.com/watch?v=xADbXvbb_w0&feature=related sau http://www.youtube.com/watch?v=xADbXvbb ... re=related )

nr de tel a lui titi il potzi afla de la cabana Poiana Neamtzului Tel: 0269-523.261, 0788-592.600

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Aug 2010, 19:13

multzam fain mai sibieni, o sa vad prin septembrie sper sa ajung in zona :wink:

Scrie răspuns