Am trecut ieri prin \"baza\" si ceea ce mi`a fost dat sa vad, m`a facut sa rosesc, amintindu`mi ce de mai tampenii
faceam, copil fiind...
Pantelimonu` era concesionat acu` cativa ani, de catre primaru`(Caju), din comuna Pantelimon, acesta despartise balta
in 2 c`o plasa din sarma, pt a delimita zona in care facea populari,doar ca baietii destepti, i`au facut niste gauri in
plasa, iar pestele a trecut si dincolo...actualmente, cica n`ar mai fi al lu` Caju(este viceprimar), da` cica i s`ar
permite sa mai scoata din peste, sa`si recupereze din pagube, iar activitatea de paza si taxa a lacului, a disparut(daca
cineva ia vreo taxa, o face ilegal)...
Revenind, salau` a depus, bibanu` de asemenea, iar puii acestora, formand bancuri de milioane de pestisori de 5cm,
stau pe langa maluri, unde sunt decimati de catre pescari, care cu minciocu`, care cu perdeaua,iar acela care ia sub
juma` de sac acasa
, inseamna ca n`are gaini de hranit, ori s`a saturat de chiftelute din salau...
Arunc si io o vorba: daca exista posibilitatea, ca cineva, sa faca rost de`o masina, dotata cu aeratoare,care sa
transporte \"firca\" aceea, pana pe Arges, Neajlov, Sabar, Calnistea, Glavacioc, sau de ce nu, Dunare, sa vedem impreuna
ce costuri
sunt, iar daca se rezolva cumva transportul, ma ofer sa fiu ghid, pt aceia care vor sa participe, la
capturarea puilor de biban si salau...ar fi ceva, sa poti baga cateva galeti de salau intr`unu` din raurile, mai sus
mentionate...
Sau, daca exista frun patron de balta, interesat de popularea cu puiet salau si biban, ma ofer sa`l ajut...oricum,
acei pesti isi vor gasi sfarsitu`, dat fiind RITMUL in care sunt pescuiti...
Copil fiind, mai tot timpu` mi`l petreceam, pe malu` Pantelimonului, iar in vremea cand se lua salau de 3-5-8kile, la
copca si toamna biban la juma` de kil, la fel era prin mai-iunie, puzderie de puiet, iar eu, asemenea netrebnicilor de
astazi, plasuiam c`o perdea si`mi bateam joc
de acei pestisori
Postat de: Exu Pescaru
Jaf pe Pantelimon(poate ajuta cineva)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- crystianoo
- veteran
- crystianoo
- veteran
Stiu Exule,am vazut si eu prapadul sambata dupa amiaza dupa ce a stat ploaia,mai ca imi venea sa plang,nu se poate asa
ceva,sunt milioane de pui de salau si biban...sa speram macar ca vor mai scapa din ei si se vor marii si vor mai scapa
de boratii aia de tigani,eu am fost la pod la metalul si erau vreo 12-15 cioroi care dadeau la japca pe langa plasa aia
de langa pod,apa curgea destul de repede
din dobroiesti iar novacul mare de 25-30 de kile urca in amonte,cat am stat eu
in jur de 30 min am vazut prinsi 3 bucati da foarte marii,iar pe langa ei erau zdrentele alea cu perdele...ce sa zic mai
exule ne cam meritam soarta...insa am speranta ca vor mai scapa din puii de salau si biban deorece am fost in diverse
locuri pe pantelimon si peste tot sunt puzderie...
Postat de: PANAIT CRISTIAN
ceva,sunt milioane de pui de salau si biban...sa speram macar ca vor mai scapa din ei si se vor marii si vor mai scapa
de boratii aia de tigani,eu am fost la pod la metalul si erau vreo 12-15 cioroi care dadeau la japca pe langa plasa aia
de langa pod,apa curgea destul de repede
din dobroiesti iar novacul mare de 25-30 de kile urca in amonte,cat am stat eu
in jur de 30 min am vazut prinsi 3 bucati da foarte marii,iar pe langa ei erau zdrentele alea cu perdele...ce sa zic mai
exule ne cam meritam soarta...insa am speranta ca vor mai scapa din puii de salau si biban deorece am fost in diverse
locuri pe pantelimon si peste tot sunt puzderie...
Postat de: PANAIT CRISTIAN
Este cumva apa publica ? sau e balta Privata ? ...n-am inteles chestia cu primaria si cu concesia .....
Pe ape publice e valabil legislatia si recoltarea puietului de peste e strict interzis . Sunat la 112 si cerut Jandarmeria sau tel. direct la Jandarmeria din localitate si ies pe teren ptr. a stopa fenomenul ...
Daca e apa nimanui ,nu e tocmai legal dar in butoaie de 150 -200 l se poate transporta puietul ,preferabil noaptea ca e mai racoare , si la 50-100 km .
Pe ape publice e valabil legislatia si recoltarea puietului de peste e strict interzis . Sunat la 112 si cerut Jandarmeria sau tel. direct la Jandarmeria din localitate si ies pe teren ptr. a stopa fenomenul ...
Daca e apa nimanui ,nu e tocmai legal dar in butoaie de 150 -200 l se poate transporta puietul ,preferabil noaptea ca e mai racoare , si la 50-100 km .
-
- veteran
Ma gandesc ca peturile se pun afara ? altfel socul termic omoara pestisorii ...adrian frunza scrie:daca ii transportati in butoaie,raciti apa cu pet-uri cu apa inghetata .
ma mir ca puietul are 5 cm ,cand a crescut atat ?e cam mult .
Noi am folosit pompe de acvariu ptr aerisire ,cu un convertor auto de 12v-220 v (tip Metro )
E posibil sa fie puietul de 3-4 cm mai mult ca sigur in balta se incalzeste apa mai repede si depun pestii icrele mai devreme .
Am prins stiuca in Noiembrie si curgea icra din el....
Poate n-au masurat au scris doar asa la ochi ........
Pe vremea aceasta cam pe toate apele pe langa maluri e plin de puieti ,la noi n-au decat 1-2 cm ,dar sunt cu miile ,sper sa supravietuiasca macar un sfert din ei ....si sa devina exemplare capitale .