Idei pentru concediu 2013
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- wildexplorer
- utilizator constant
Idei pentru concediu 2013
Salutare,
daca da Dumnezeu si Mugur Isarescu sa avem ceva banuti si sa luam concediul nu numai pe hartie, am vrea, (eu si sotia) sa petrecem cateva zile de concediu pescuind pe un rau de munte, de preferinta cu pastrav si/sau clean.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu o asemena locatie, daca mai exista in Romania si nu este secreta. Cautam un rau pentru spining, unde sa nu gasim urmele grataristilor si braconierilor si unde sa si scoatem la pozat cateva exemplare frumusele.
Daca e si aproape de Brasov ar fi ideal, am putea sa facem mai multe iesiri in timpul anului. Cineva spunea de Buzau, ar fi o optiune?
Mongolia, Bosnia, etc nu pot fi trecute pe lista pana la primul castig la loto.
Multumesc!
daca da Dumnezeu si Mugur Isarescu sa avem ceva banuti si sa luam concediul nu numai pe hartie, am vrea, (eu si sotia) sa petrecem cateva zile de concediu pescuind pe un rau de munte, de preferinta cu pastrav si/sau clean.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu o asemena locatie, daca mai exista in Romania si nu este secreta. Cautam un rau pentru spining, unde sa nu gasim urmele grataristilor si braconierilor si unde sa si scoatem la pozat cateva exemplare frumusele.
Daca e si aproape de Brasov ar fi ideal, am putea sa facem mai multe iesiri in timpul anului. Cineva spunea de Buzau, ar fi o optiune?
Mongolia, Bosnia, etc nu pot fi trecute pe lista pana la primul castig la loto.
Multumesc!
-
- veteran
Re: Idei pentru concediu 2013
Buna asta !wildexplorer scrie: Mongolia, Bosnia, etc nu pot fi trecute pe lista pana la primul castig la loto.
Multumesc!

raul Buzau este o varianta(inca buna)mai ales pentru clean
pastrav din ce in ce mai rar.ceva sanse pe la Vama Buzaului sau pe lac(barajul Siriu)
eu pescuiesc de mult prin zonele astea(mai putin cele spre Brasov)si mai mult cele apropiate barajului si-ti pot spune c-am prins foarte mult clean dar foarte putin pastrav(indigen)
un alt rapitor care si-a "facut loc"in peisaj este bibanul care tinde sa devina o problema intrucat urca pe rau si cam distruge putinul puiet de pastrav
ca peisaj zonele sunt superbe,cu multa liniste si putine cabane
pastrav din ce in ce mai rar.ceva sanse pe la Vama Buzaului sau pe lac(barajul Siriu)
eu pescuiesc de mult prin zonele astea(mai putin cele spre Brasov)si mai mult cele apropiate barajului si-ti pot spune c-am prins foarte mult clean dar foarte putin pastrav(indigen)
un alt rapitor care si-a "facut loc"in peisaj este bibanul care tinde sa devina o problema intrucat urca pe rau si cam distruge putinul puiet de pastrav
ca peisaj zonele sunt superbe,cu multa liniste si putine cabane
beleaua stii care e ? ca deja sansele sa prinzi un pastrav frumusel de pozat pe rau devin sensibil egale cu cele de a castiga la lotowildexplorer scrie: Mongolia, Bosnia, etc nu pot fi trecute pe lista pana la primul castig la loto.
Multumesc!

pe Azuga sau Prahova de la Sinaia in sus ai incercat ? Mai e ceva pe acolo ? Ti-as recomanda Valea Lotrului, dar e mai departe si se lucreaza cu rame si pestisor viu la greu si se retin inclusiv aia de 15-20 cm. Doar cu super bulan pe vreunul din lacurile alea daca agati ceva mai rasarit. Oricum, pentru peisaje si liniste macar 1 sapt in concediu, merita tot efortul.
p.s.: unde ai gasit nevasta care sa mearga cu tine la pescuit in concediu

-
- veteran
La ce te referi cand spui "noua" ?TheFly scrie: p.s.: unde ai gasit nevasta care sa mearga cu tine la pescuit in concediu? da-ne si noua un pont

- wildexplorer
- utilizator constant
Multumesc de raspunsuri.
Am trecut in urma cu 2 ani pe Valea Lotrului, frumoasa vale, lacurile impresionante insa braconierii faceau legea si acolo. Am citit multe despre ei aici pe forum. Prahova e intr-o zona in care apa e populata cu pet-ste, mizerie, ambalaje, etc, nu vreau asa ceva. Stiu ca e cam dificil...
Apele din Fagaras sunt intubate...
O sa incerc Buzaul, prin partea intorsurii si afluentul lui, Dalghiu. Astea ar merge si in zilele libere din an. Daca avem activitate cu clenoci, si poate cu bibani, e foarte bine.
Am urmarit pe Google Earth cursul superior al Buzaului si tot Dalghiul, interesante zonele. Nu par a fi foarte populate. Imi place.
Iar pescarita e in link aci mai jos.
http://secawildexplorer.wordpress.com/2 ... zburatori/
Am trecut in urma cu 2 ani pe Valea Lotrului, frumoasa vale, lacurile impresionante insa braconierii faceau legea si acolo. Am citit multe despre ei aici pe forum. Prahova e intr-o zona in care apa e populata cu pet-ste, mizerie, ambalaje, etc, nu vreau asa ceva. Stiu ca e cam dificil...
Apele din Fagaras sunt intubate...
O sa incerc Buzaul, prin partea intorsurii si afluentul lui, Dalghiu. Astea ar merge si in zilele libere din an. Daca avem activitate cu clenoci, si poate cu bibani, e foarte bine.
Am urmarit pe Google Earth cursul superior al Buzaului si tot Dalghiul, interesante zonele. Nu par a fi foarte populate. Imi place.
Iar pescarita e in link aci mai jos.
http://secawildexplorer.wordpress.com/2 ... zburatori/
Poti incerca pe Cris (nu stiu care din ele), este o zona administrata de un club de pescuit care face si populari in zona. Sansele sa te intalnesti cu un pastrav sunt chiar foarte mari. Citisem un articol in AVP acum cava vreme....
Puteti incerca si Valea Raului Mare la poalele Retezatului.Este raul ce se scurge in lacul de acumulare Ostrov.Pot garanta ca acest rau inaca mai tine pastravi de peste 1 kilogram.Zona este plina de istorie,Sarmizegetusa,celebra biserica Colt a lui Jules Verne si poarta de intrare in Parcul National Retezat.Eu am crescut in zona aia si am prins pastravi seriosi inca de mic copil,si acum sunt pistruiati si cred ca mai gasiti si lipani fiindca raul are un volum destul de mare si zone cu apa involburata unde nu prea sta pluta stationaristului pe loc.Se poate pescui si la clean pe lacul Ostrov,eu pe acel lac am incercat primul meu vobler,cred ca acei cleni de acolo m-au facut pescar cu artificiale.Va pot sta la dispozitie pentru orice intrebare legata de zona si paraiele secrete cu pastravi din zona.!
-
- utilizator constant
O solutie ar fi si Tarnava Mare, ai mai multe optiuni:
Lacul Zetea are clean, biban, salau si pastrav, pa tarnava chiar sub baraj este o portiune de C&R populata cu pastrav unde se prind des indigeni de 40 cm iar mai jos este clean.
Lacul Zetea are clean, biban, salau si pastrav, pa tarnava chiar sub baraj este o portiune de C&R populata cu pastrav unde se prind des indigeni de 40 cm iar mai jos este clean.
- wildexplorer
- utilizator constant
Va multumesc pentru raspunsuri. Am sa caut informatii despre Cris, este o zona in care nu am fost niciodata. Cat despre partea cu C&R de pe Tarnava ar fi exact pe gustul nostru, nu suntem mancatori de peste. In urma cu mai bine de 10 ani, cand am eliberat primul pastrav mare, am simtit implinire sufleteasca si in acelasi timp mi-a parut rau ca nu am facut gestul acesta cu toti pestii prinsi. Acum mai retin uneori carasii cand pescuiesc la pasnici pe Oltul de jos. (pt soacra-mea, ma pun bine cu ea, strategie!)
Na ca am inceput sa ma destainui
))
Partea cu Raul Mare o sa o vizitam neaparat, e in plan o ascensiune in Retezat prin Poiana Pelegii. Ar fi tare sa-mi fac o poza cu lanseta sus in Peleaga, nu?
)
Daca scapam de iarna la timp si inceputul de sezon va fi cu vreme calduta, am sa incerc Buzaul in iesiri de o zi. In celelalte zone vom ajunge mai tarziu, vara. O sa revin cu detalii si poze pe blog.
Inca o data multumesc pentru informatii.
Na ca am inceput sa ma destainui

Partea cu Raul Mare o sa o vizitam neaparat, e in plan o ascensiune in Retezat prin Poiana Pelegii. Ar fi tare sa-mi fac o poza cu lanseta sus in Peleaga, nu?

Daca scapam de iarna la timp si inceputul de sezon va fi cu vreme calduta, am sa incerc Buzaul in iesiri de o zi. In celelalte zone vom ajunge mai tarziu, vara. O sa revin cu detalii si poze pe blog.
Inca o data multumesc pentru informatii.