Gura Apei

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan cristescu
veteran
veteran

Gura Apei

Mesaj de razvan cristescu » 23 Aug 2006, 22:07

Am fost sambata la pastrav,la Gura Zlata in HD.Am pescuit cateva ore pana pe la 3 dupamiaza si nici o miscare.Oricum eram pregatit sufleteste deoarece solunarul nu era prea imbietor iar vremea era de arsuri la plaja.
Doar bancuri de boisteni urmareau alene zona malurilor.Nici o saritura,atac,muscareala.Am plecat spre casa si m-am abatut in drum la Scorillo unde am pescuit pana seara pe lac.Plin de clean.Am prins cateva bucati frumoase si una la kil cu un Yo-zuri pins magnet.A fost atractia clenilor:7 cm,masliniu pe spate,aramiu pe flancuri si portocaliu pe burta recuperat sacadat cu jerkuri din vf. batului.
Dar nici un pastrav nici aici.Care ati mai fost la Gura Apei anul acesta?Ceva capturi pe 2006 ?Vad ca si altii se plang de apele de munte.

shoricelu
junior
junior

Gura apei?

Mesaj de shoricelu » 23 Aug 2006, 22:24

Razvan,

nu stiu cat de mult te poate ajuta raspunsul meu insa eu asa sper...ca te va ajuta.
Gura Apei (Apelor), in opinia mea, este unul din cele mai "prolifice" lacuri de pastrav. Anul trecut am petrecut 3 zile acolo. Si nimic. OK. Sunt incepator. Insa am intalnit echipa din doi care, timp de (atentie!) 10 zile au avut 6 capturi (amandoi) : 4 la kil, una la 3 kile si una la 9 kile. SPLENDID. Stii ce mi-a taiat nervul (pe care-l aveam din cauza esecului)?
Mi-a zis tipul ala: "Domn'le, vin aici de 10 ori pe an. In fiecare an. In nici un an nu am luat mai mult de 10. Nu-i socotesc pe aia sub 500g... Dar in fiecare an am avut unul de cel putin 3 kile. Si pentru asta vin...."
Sper sa il cauti incontinuare la Gura Apei.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 24 Aug 2006, 09:36

@ razvan cristescu

am fost si eu odata anul asta. nimic. dupa cum vad si am auzit, lacul s-a stricat din cauza braconajului. au fost bagate plase la greu. pur si simplu l-au curatat. :(

@shoricelu

cei de care vorbesti pescuiau la spinning sau aveau 15 betze bagate cu rama/icre/pestisori?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

shoricelu
junior
junior

spinning

Mesaj de shoricelu » 24 Aug 2006, 17:36

As minti daca ti-as spune ca era "numai" spinning. Aveau fiecare cate 2 bete de spinning (la unul am vazut un shimano meserias si inca un batz custom) dar aveau in balta cate un bat cu pluta culisanta, in coada, chiar langa rau).
Ce pot sa spun e ca ala mare avea o gaura in buza superioara si una in obraz, langa ochi. Iar lingura din shimano era de 40g cu o ancoroaie de mi-a venit rau.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 28 Aug 2006, 16:23

Si totusi la Gura Apei,anul trecut Eugen German aparea in AVP cu un pastrav de lac de aprox. 3 kg.Uitandu-ma pe Bertilure am vazut mai multe fotografii facute acolo cu pastravi.Deci trebuie sa mai fie.Vreau sa mai merg odata pana la inchiderea sezonului la munte acolo.Stiti oare,se poate ajunge pe drumul din dreapta(cum ajungi la baraj) pe partea cealalta a lacului(adica e drum de contur)?Am vazut locatii frumoase dar greu accesibile pe malul celalalt.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Aug 2006, 16:49

tu vrei sa ajungi in coada de la Raul Ses, nu? cred ca doar cu barca se poate ajunge acolo.
pe site la berti sunt multe poze facute la Oasa....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 28 Aug 2006, 20:44

Cand ajungi la baraj nu faci stanga(pe baraj) ci mergi pe drum inainte si ajungi la coada lacului unde intra Rau Ses.Drumul coteste apoi,trecand pe partea celuilalt mal,dar nu stiu cat este de practicabila zona asta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 28 Aug 2006, 22:43

din cate stiu eu, coborarea la apa e fffff dificila pe partea aia. masina o lasi la drum. si hai ca faci cumva sa cobori, dar la urcat....

Marius16
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Marius16 » 30 Aug 2006, 12:53

Am fost in we trecut la baraj Gura Apei, am prins la oscilanta CATI dar a mers f rau, am prins 2 pastravi in 3 zile iar la unul i-am dat drumul .Cat despre ce spunea cineva de mai sus despre faptul ca s-ar fi bagat plase eu nu cred asa ceva,umblu de multi ani in locul asta si nu am auzit , in schimb peste este.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Aug 2006, 12:59

100% s-au bagat plase. normal ca nu o sa-ti spuna cei de acolo treaba asta, ca doar mai trebuie sa taie si ei chitantze....

Scrie răspuns