Ghimbasel

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boje
veteran
veteran

Ghimbasel

Mesaj de boje » 04 Apr 2013, 16:53

Rog frumos virusatii din zona Rasnov - Brasov, sa spuna daca exista ceva peste in paraul Ghimbasel prin zona Glejarie inspre munte. Detaliile vor fi apreciate. :bere:

Multumesc,
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

fishi
veteran
veteran

Re: Ghimbasel

Mesaj de fishi » 04 Apr 2013, 20:24

1)Pastrav(ior)-15 cm....nu apuca sa creasca mai mare ,il iau baietii la rama
2)Clean-poate ajunge la 30-=35 cm

si alte specii neinteresante(rosioara,babusca,platica)

DAR

in anume perioade urca peste mare de pe Olt(stiuca,crap,mreana si o gramada de scobar)

....nu e de pescuit acolo ,la spinning ma refer.

ClaudiuCozma
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ClaudiuCozma » 04 Apr 2013, 21:36

La naiba Adi , sa vezi acum ce o sa urmareasca baietii migratiile astea neinteresante pentru spinning :lol:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 05 Apr 2013, 08:31

Trebuie sa stie si cand se intampla....

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 09 Mai 2013, 23:18

boje scrie:Rog frumos virusatii din zona Rasnov - Brasov, sa spuna daca exista ceva peste in paraul Ghimbasel prin zona Glejarie inspre munte. Detaliile vor fi apreciate. :bere:

Multumesc,
Din cate cunosc Ghimbaselul are un afluent mic (2 metri latime) si ala are unul si mai mic (1 metru maxim) iar in acesta din urma am luat pastrav de 25-26 cm la scorobete acum 4 ani. Cand am revenit in 2011 muncitorii forestieri distrusesera cam 90% paraul acela de 2 metri, au umplut albioa cu crengi si namol. Dar a scapat cel mic, avea apa limpede si am prins cativa pastraviori , eliberati pe loc. Partea nasoala ca acel mic parau trece prin salbaticie si daca nu dai de lup atunci pe musiu ursu sigur il vezi. De frica am avut o gaorna si am mai suflat in ea ca sa nu il surprind pe Martin. Nu e de gluma, am si spray cu piper. Pacat ca pe micul parau nu se poate pescui spinning. Am incercat dar se agata in crengi si bulboanele sunt prea mici si incarcate de crengi ca sa te poti desfasura.
Mai e paraul ala care curge spre Rajnov, in care se varsa afluentul ala unde sunt Cheile Rajnoavei. Fac multiu gratare duminica pe el dar am prins si pastrav in el. Poti incerca, trece printre fanetza si daca nu ar arunca unii idioti gunoaie ar fi ca in Elvetia...

wildexplorer
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de wildexplorer » 21 Mai 2013, 12:26

Am incercat cu vobler in urma cu 2 ani, am prins 2 pastravei aflati la pubertate, cam 12-15 cm, si am renuntat.
Clean, stiuca, Crap, etc, probabil urca in partea inferioara a raului, insa mai sus de Rasnov mi-e teama ca nu exista decat pastraviori marunti si zglavoci pe cale de disparitie.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 23 Iun 2013, 22:44

wildexplorer scrie:Am incercat cu vobler in urma cu 2 ani, am prins 2 pastravei aflati la pubertate, cam 12-15 cm, si am renuntat.
Clean, stiuca, Crap, etc, probabil urca in partea inferioara a raului, insa mai sus de Rasnov mi-e teama ca nu exista decat pastraviori marunti si zglavoci pe cale de disparitie.
Pacat ca e atat de braconata zona. Ajungem sa mai prindem pastraviori doar pe foarte micile paraie care sunt cat mai departate de orice drum si asezare umana. Acele paraie care abia se vad curgand prin iarba, unde un om normal la cap s-ar jura ca nu e coada de peste. Macar acolo neffind pescuite pastravul poate imbatrani si muri in pace desi nu sare de 25-28 de cm...

Scrie răspuns