Multumesc,
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Din cate cunosc Ghimbaselul are un afluent mic (2 metri latime) si ala are unul si mai mic (1 metru maxim) iar in acesta din urma am luat pastrav de 25-26 cm la scorobete acum 4 ani. Cand am revenit in 2011 muncitorii forestieri distrusesera cam 90% paraul acela de 2 metri, au umplut albioa cu crengi si namol. Dar a scapat cel mic, avea apa limpede si am prins cativa pastraviori , eliberati pe loc. Partea nasoala ca acel mic parau trece prin salbaticie si daca nu dai de lup atunci pe musiu ursu sigur il vezi. De frica am avut o gaorna si am mai suflat in ea ca sa nu il surprind pe Martin. Nu e de gluma, am si spray cu piper. Pacat ca pe micul parau nu se poate pescui spinning. Am incercat dar se agata in crengi si bulboanele sunt prea mici si incarcate de crengi ca sa te poti desfasura.boje scrie:Rog frumos virusatii din zona Rasnov - Brasov, sa spuna daca exista ceva peste in paraul Ghimbasel prin zona Glejarie inspre munte. Detaliile vor fi apreciate.![]()
Multumesc,
Pacat ca e atat de braconata zona. Ajungem sa mai prindem pastraviori doar pe foarte micile paraie care sunt cat mai departate de orice drum si asezare umana. Acele paraie care abia se vad curgand prin iarba, unde un om normal la cap s-ar jura ca nu e coada de peste. Macar acolo neffind pescuite pastravul poate imbatrani si muri in pace desi nu sare de 25-28 de cm...wildexplorer scrie:Am incercat cu vobler in urma cu 2 ani, am prins 2 pastravei aflati la pubertate, cam 12-15 cm, si am renuntat.
Clean, stiuca, Crap, etc, probabil urca in partea inferioara a raului, insa mai sus de Rasnov mi-e teama ca nu exista decat pastraviori marunti si zglavoci pe cale de disparitie.