Facau, Gostinu, Albele, Parlita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

guzun
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de guzun » 15 Sep 2004, 17:56

Fratilor, vad ca se tot bate moneda pe faptul ca nu prea se gasesc balti de rapitor in apropierea Bucurestiului :o ! Poate nu sunt foarte multe balti de rapitor unde poti avea capturi capitale dar merita amintite doar cateva dintre ele, sunt balti pe care se prinde rapitor dar nu am auzit nici un cuvant despre ele pe forum.
As putea sa dau cateva exemple:
Albele, o balta foarte buna a mers foarte bine in primavara asta, este adevarat ca in ultima luna s-a cam redus numarul capturilor dar va spun ca am avut 3-4 partide reusite la salau pe aceasta balta (o partida reusita la mine inseamna 5-6 bucati trecute de kilogram) Cea mai mare captura personala pe Albele este un salau de 2,2 kg dar am vazut cu ochii mei unul de 3,4 kg prins de un amic cu care eram la peste.
Facau, o balta care mai are stiuca si nu putina cum zic unii :shock: , am fost de doua ori anul acesta cu un prieten care are abonament (mare crapar) si o surpriza placuta a fost abundenta de marlite care se gasesc in lac (mai productiva a fost partea cu padurea) cea mai notabila captura o bucata la 2.8, kg adevarul este ca nici nu am insistat prea mult, cred ca daca te-ar lasa cu barca sansele sunt mult mai mari, sunt niste locuri splendide cu palcuri de stuf la 70-80 metri de mal
Exemplele pot continua cu: Parlita mica si mare (mai mult parlita mica) o balta superba dar foarte dificila cu multa agatatura este indicat pescuitul din barca (balta asta m-a facut sa renunt la monofilament si sa trec la fir textil powerpro).Am 6 partide pe balta asta si pot sa spun ca sunt destul de rare capturile dar greutatea medie a salaului este undeva in jur de 1.5 kg, stau foarte grupati 2-3 bucati intr-un loc, deci unde prinzi unu asteaptate si la al doilea.
Alt exemplu este Izvoru dar mai sunt si altele pe care o sa le enumar dupa ce le mai incerc.
Salutare si fir intins. :)

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Sep 2004, 18:10

eu am auzit lucruri bune despre Facau, si deasemenea despre baltile dinspre Giurgiu (Gostinu, etc.) De astea din urma ca zici?

guzun
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de guzun » 16 Sep 2004, 13:36

Costica sincer nu prea stiu nimic de Gostinu si nici nu am prieteni care sa fi pescuit pe balta asta, dar cred ca nu este prea tarziu sa o incerc.
Alte balti care le-am mai incercat sunt Chita si Chiriceanca (ca reper satul Cucuruzu) Chita cu rezultate foarte slabe 4 strapa in 3 insi (vineri) in aproape 5 ore de pescuit si sambata am vrut sa incercam Chiriceanca balta care nu a mai fost navodita de 5 ani (de regula este frecventata de crapari) dar partida a durat de la 7 la 9.30 pana au venit paznicii (taxa 350K/persoana maxim 5kg de peste), bineinteles ca ne-au retinut si pestele pentru ca nu am vrut sa achitam taxa asa ca ne-am oprit tot la Albele 700k toti trei (Albele pare cea mai productiva balta din zona).
Chiriceanca merita incercata daca acceptati regimul impus de patron (de retinut ca paznicii se plimba cu cantarul intr-o mana si pusca in cealalta si cam 1-2 ore iti este cantarit pestele)
Baltile amintite nu prea sunt vizitate de pescarii de rapitor spre deosebire de Albele care a inceput sa fie frecventata de salaiori.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Sep 2004, 14:02

Inca o intrebare. Walter Maracineanu (Alexandriei, pana in Ghimpati) iti spune ceva? Avea o zona, spre stavilar, mai adanca si cu stepi! Eu o fracventam pt alt gen de pescuit :wink:

guzun
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de guzun » 16 Sep 2004, 14:44

Stanga din soseaua Alexandriei si 3-4 km de drum de tara pana la balta.
Nu, nu o stiu nici pe asta, adica o stiu dar nu am mai pescuit pe ea. Este renumita ca balta de crap si plina de manelisti, dar daca nu a fost incercata asta nu inseamna ca nu are si rapitor. Candva chair avea stiuca balta asta.
Acum sa te intreb si eu ceva.
Sti ceva de baltile de la Naipu (mai precis cea din dreapta digului, balta cu padurea), am un prieten care a fost in primavara asta (pescar exclusiv de salau) si spre surprinderea lui a prins cateva marlite. Ma gandesc ca balta este plina de stuf in partea opusa digului si ar putea avea si ceva exemplare mai mari.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Sep 2004, 14:47

facau e teapa, eu am avut anul trecut abonament si am fost acolo regulat

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Sep 2004, 14:50

1. De Facau am uuzit ca e buna de la Florin Smeu (a zis ca a fost anul asta acolo).
2. La Naipu un prieten a mai fost si a prins marlite intr-o zona cu o salcie mare!
Voi reveni cu privire la Naipu.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Sep 2004, 14:55

hai sa definim ce inseamna "buna"
daca la 6 sau 8 milioane pe an cat este abonamentul merita sa mergi sa prinzi strapazani, rar vreunul mai mare sau cate un somn, atunci e o balta buna
si in banii astia nu ai voie noaptea, nu ai voie cu barca
si mai tot timpul e plin de crapari cu tambale de lansete pe mal, deci posibilitatile sunt limitate
din cate stiu eu, Dl. Smeu se duce acolo moca si poate intra si cu barca, ca si invitat
abonatii de rand care sar ca fraierii cu banu gros nu au voie cu barca, invitatii care vin moca au voie....
daca te-ai duce moca si te-ar lasa cu barca cred si eu ca ar fi un loc de insistat
si atitudinea paznicilor lasa de dorit, dai atatea milioane abonament si nu au pic de respect
in regulament scria ca ai voie cu 4 lansete, nimic despre spinning sau altceva
eu am mers cu un prieten, fiecare cu cate o lansea, si au inceput sa faca un scandal monstru ca de ce are prietenul meu lanseta in mana
asta dupa ce au vazut ca eliberam toti salaii prinsi, pe bani grei.....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Sep 2004, 15:05

Dane, absolut corect!

1.Are voie cu barca. Nu stiam ca ceilalti nu au voie :cry: . Nu am vazut lacul la fata (niciodata).

2. Nu as da banii astia pt nici o balta din tara (poate numai Razelm), pt singurul motiv ca decat sa ma duc in fiecare week-end pe o (singura) balta, mai bine stau acasa!
Ca sa te duci de 3 ori pe an si sa platesti 8 mil ...... sa nu mai vorbim.

guzun
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de guzun » 16 Sep 2004, 17:02

Ai dreptate paznici au un comportament urat si cred ca balta este braconata chiar de ei, abonamentul dupa mine nu isi merita banii (chiar si din punct de vedere al pescuitului la crap) dar nu vad nimic rau in faptul sa ai un prieten care are abonament si relatii, pile sau cum vrei sa numesti faptul ca ii cunoaste pe paznicii de pe Facau.
Daca mai am ocazia sa ajung acolo o sa va tin la curent.
Sincer sa fiu cred ca daca ai fi in aceeasi situatie nu ai refuza.
.........Am uitat! daca va descurcati se pescuieste si noaptea dar doar in cursul saptamanii.

Scrie răspuns