M-am intors de o saptamana de pe Ebro, in aceeasi locatie ca si anul trecut, atunci a fost de vis acum a fost...exceptional. Vremea ne-a jucat un pic feste cateva zile,dar apoi a fost totul ok.
Am pescuit ca si anul trecut doar la spinning, exceptie o parte dintr-o zi in care am incercat de curiozitate cloncul.
Primele trei zile de capul nostru si ultimele trei zile cu Marc, ghidul nostru de anul trecut care intre timp ne-a devenit foarte bun prieten.
Tinta de anul asta a fost bass-ul si somnul. Cu bass-ul a mers ceva mai greu ca era ff tare influentat de vremea potrivnica si de nivelul apei.
Eu aveam tot felul de filme in cap vis-a vis de pescuitul bass-ului la fly. Mi-am facut cateva muste acasa si ardeam de nerabdare sa le incerc pe barajul de sus.
Prima zi de capul nostru pe barajul de sus a fost cam dificila, aveam un vant groaznic cu rafale de 50-60 km/h. Ne-am ascuns prin nenumaratele golfuri dar pescuitul a fost un cosmar.
Am prins un crap la vobler (cica crapii din barajul de sus sunt printre cei mai carnivori din lume) si cativa bibani . Nu am vazut nici urma de bass.
Lacul era plin, apa era in coroanele copacilor deci implicit milioane de locuri in care sa stea pestii fara ca noi sa putem ajunge acolo cu nalucile. Prima zi a trecut repede cu foarte putine capturi si multa munca cu barca din cauza vantului, nu am vazut nici un pescar, nici o barca , nimic.
Seara ne-am infruptat din bunatatile locale, Marc era in ghidaj cu niste francezi la granita cu Portugalia, asa ca nu aveam de la cine sa cerem sfaturi, Mequinenza era pustie, un pic dezolant.
A doua zi fara vant in schimb racoare si ploaie dis de dimineata, mergem pe lacul de sus din nou, lansam barca si intram in golfuri , lacul era linistit incepem sa vedem bass-ii si incepem asediul....nimic, nimic din ce incercam nu functiona, cativa urmareau naluca si se intorceau din drum refuzand-o.
Locurile erau de vis, perfecte.

M-am hotarat sa dau doar la fly , dupa multa insistenta , se ridica unul mare la musca mea (plopper), sta cateva secunde sub ea, inima mai sa-mi sara din piept, toti trei ne uitam la peste si ziceam printre dinti "hai ia-o" si intr-un tarziu o ia , casca un guroc cat toate zilele si inhaleaza musca , intep si..... rateu!!! Am intepat instant din reflex ca si la clean, stiam ca trebuie sa astept sa se intoarca si sa plece cu ea in jos dar , nu m-am putut abtine. Totusi am reusit sa-l fac sa muste, asa ca dam mai departe.
In cateva minute se mai ridica unul si sta sub musca asa 10-15 sec , sa faci infarct nu altceva, o ia , astept cu greu si intep, l-am prins!!!!

Nu e mare ca si primul , e mediu, dar e bass, e la musca , cu mustele facute de mine . Sunt super fericit.
Mai ratez unul maricel, mai prind unul mic la un micro popper si ziua se incheie foarte devreme intr-un potop cu tunete si fulgere.

Cu regret fugim la mal, ne uscam la terasa cu niste beri si o paella delicioasa

Maine mergem pe barajul de jos !!!