Ebro report 2013

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Ebro report 2013

Mesaj de mitzocu » 04 Iul 2013, 18:05

Salutare baieti,

M-am intors de o saptamana de pe Ebro, in aceeasi locatie ca si anul trecut, atunci a fost de vis acum a fost...exceptional. Vremea ne-a jucat un pic feste cateva zile,dar apoi a fost totul ok.

Am pescuit ca si anul trecut doar la spinning, exceptie o parte dintr-o zi in care am incercat de curiozitate cloncul.
Primele trei zile de capul nostru si ultimele trei zile cu Marc, ghidul nostru de anul trecut care intre timp ne-a devenit foarte bun prieten.

Tinta de anul asta a fost bass-ul si somnul. Cu bass-ul a mers ceva mai greu ca era ff tare influentat de vremea potrivnica si de nivelul apei.

Eu aveam tot felul de filme in cap vis-a vis de pescuitul bass-ului la fly. Mi-am facut cateva muste acasa si ardeam de nerabdare sa le incerc pe barajul de sus.

Prima zi de capul nostru pe barajul de sus a fost cam dificila, aveam un vant groaznic cu rafale de 50-60 km/h. Ne-am ascuns prin nenumaratele golfuri dar pescuitul a fost un cosmar.
Am prins un crap la vobler (cica crapii din barajul de sus sunt printre cei mai carnivori din lume) si cativa bibani . Nu am vazut nici urma de bass.
Lacul era plin, apa era in coroanele copacilor deci implicit milioane de locuri in care sa stea pestii fara ca noi sa putem ajunge acolo cu nalucile. Prima zi a trecut repede cu foarte putine capturi si multa munca cu barca din cauza vantului, nu am vazut nici un pescar, nici o barca , nimic.
Seara ne-am infruptat din bunatatile locale, Marc era in ghidaj cu niste francezi la granita cu Portugalia, asa ca nu aveam de la cine sa cerem sfaturi, Mequinenza era pustie, un pic dezolant.
A doua zi fara vant in schimb racoare si ploaie dis de dimineata, mergem pe lacul de sus din nou, lansam barca si intram in golfuri , lacul era linistit incepem sa vedem bass-ii si incepem asediul....nimic, nimic din ce incercam nu functiona, cativa urmareau naluca si se intorceau din drum refuzand-o.
Locurile erau de vis, perfecte.
Imagine

M-am hotarat sa dau doar la fly , dupa multa insistenta , se ridica unul mare la musca mea (plopper), sta cateva secunde sub ea, inima mai sa-mi sara din piept, toti trei ne uitam la peste si ziceam printre dinti "hai ia-o" si intr-un tarziu o ia , casca un guroc cat toate zilele si inhaleaza musca , intep si..... rateu!!! Am intepat instant din reflex ca si la clean, stiam ca trebuie sa astept sa se intoarca si sa plece cu ea in jos dar , nu m-am putut abtine. Totusi am reusit sa-l fac sa muste, asa ca dam mai departe.
In cateva minute se mai ridica unul si sta sub musca asa 10-15 sec , sa faci infarct nu altceva, o ia , astept cu greu si intep, l-am prins!!!!
Imagine

Nu e mare ca si primul , e mediu, dar e bass, e la musca , cu mustele facute de mine . Sunt super fericit.
Mai ratez unul maricel, mai prind unul mic la un micro popper si ziua se incheie foarte devreme intr-un potop cu tunete si fulgere.
Imagine
Imagine

Cu regret fugim la mal, ne uscam la terasa cu niste beri si o paella delicioasa
Imagine

Maine mergem pe barajul de jos !!!

anem
veteran
veteran

Re: Ebro report 2013

Mesaj de anem » 04 Iul 2013, 18:35

frumos mitzocule ... astept cu interes si restul zilelor :respekt:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Iul 2013, 20:40

pfff,
ce deconectare.........
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 04 Iul 2013, 22:07

Mai pune, nu ne lasa sa asteptam ! :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Iul 2013, 05:49

brava domne :D , placut sentimentul , nu ? :respekt:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi_vi » 05 Iul 2013, 07:36

F fain. Felicitari.

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 05 Iul 2013, 17:10

Ultima zi de capul nostru. Facem seara o vizita la magazinul de pescuit si aflam ca e f dificil pescuitul pe lacul de sus si ca ar fi bine sa mergem pe cel de jos unde cica merge o idee mai bine.
A doua zi dis de dimineata luam barca si intram pe lac , dupa potopul de ieri raul Segre care trece prin fata localitatii e umflat si cara copaci cu el , totul e tulbure .
Imagine

Bagam viteza sa ajungem inaintea viiturii sa pescuim un pic la bass , pierdem jumate de zi incateva locuri mai putin tulburi, bineinteles far nici un rezultat.
Imagine

Singura parte curata ramane portiunea dintre barajul lacului de sus si varsarea Segre-ului in lacul de jos, cam 1km de apa curata. Cu greu ne intoarcem navigand printre mormane de crengi si ajungem in zona de apa curata.
Imagine

Inaintam pana sub baraj si ne lasam in deriva cateva sute de metri apoi revenim si tot asa. Vali si Sorin dau la salau si in cateva minute incep sa prinda salau dupa salau asa intre 1kg si 2,5 kg.
Imagine
Imagine

Eu nu desfac batul de salau, ma hotarasc sa dau cu voblere la somn. Ne repozitionam langa baraj, arunc lung spre dig si recuperez cateva ture de manivela si ma loveste instant. Merge frumos cu frana de cateva ori, il pompez se rasuceste in jurul firului asape lungimne si loveste cu coada, imi da niste socuri super puternice cand face asta, il aduc in 5 minute la barca, iau manusa il prind de mandibula si uraaa, il ridic in barca.
Nu e foarte mare dar a luptat foarte frumos. Primul somn la primul lanseu. Dupa amiaza se anunta promitatoare.
Imagine

Sorin ar vrea si el un somn dar si-a lasat batul de somn in camera, ca se gandea ca dam doar la bass si eventual salau(mare greseala !!!). Vali are batzul de ocean cu care a pescuit zi de zi 3 luni in Madagascar.
Pune si el un vobler si lanseaza.....surpriza batzul ala super solid cu care a scos inclusiv un marlin .... se rupe la prima lansare. Probabil a patit ceva in timpul transportului. Iti dai seama ce fata a facut Vali cand a vazut batul ala indestructibil rupt in doua....deci raman singur sa ma razboiesc cu somnii.
Imagine

Continuam repozitionarile, mai am doua atacuri fviolente si nu reusesc sa-i intep, nu-mi explic de ce.
Senzatia e incredibila , din cauza turbinelor erau ff multi pestisori morti si ametiti (am descoperit ulterior ca toti erau salai de 2-3 cm), era plin de egrete care mancau pe rupte si peste tot atacurile somnilor la suprafata.
Eram intins la maxim , recuperam lansam, recuperam lansam, brusc ma zguduie un atac foarte brutal. Pleaca imediat direct in suvoi si imi ia in 2-3 min 40 m de fir(am firul colorat diferit din 10 in 10 m).
Incepe o lupta interminabila in care mai mult pierdeam fir decat castigam, a trebuit in doua situatii sa mergem un pic cu barca spre peste ca sa mai recuperez fir.
Imagine

Banuiam ca e un urias, oricum mult peste tot ce simtisem pana acum. S-au scurs 45 de min de lupta , recuperam cativa m si pierdeam dublu imediat.
Incet am inceput sa castig teren si a veni momentul in care i-am vazut capul sub barca, am avut toti trei o exclamatie de uimire, era monstruos de mare, avea un cap cat un geamantan...
Am reusit sa-l ridic de cateva ori la suprafata , am vazut cat era de lung , am prins un urias.
Il rog pe vali sa-si puna manusile si sa-l prinda de mandibula cand reusesc sa-l aduc la barca. Il aduc incet, Vali baga mainile un gura aia uriasa si il prinde, nu reusete sa ridice un pic capul pestelui ca sa-l linisteasca si somnul incepe sa se zbata , am crezut ca-l zboara pe Vali din barca. Din fericire a reusit sa-l tina dar s-a ranit tare le maini din cauza dintilor. Aveam coarda de la ancora si i-am trecut-o prin gura si pe la operculi ca sa-l putem duce la mal la poze.
Gura imi era uscata , tremuram tot de incordare dupa 55-60 de min de drill, prinsesem cel mai mare peste din viata mea..... era ca un catel in lesa langa barca.
Ajungem la , mal si intru in apa la poze , dupa o partida de wrestling in care mai mult am fost sub apa decat deasupra , reusesc sa-l ridic in brate, este un urias.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Intra si Vali sa ma ajute la poze pentru ca nu-l puteam tine ca sa se in intregime
Imagine

Apoi ii dam drumul, ma tin de el si ma scufund si inoata cu mine cativa metri , aluneca usor printre brate si se duce.... nu am cuvinte sa descriu senzatia.

Ne punem sa mancam, povestim,sunt in al noualea cer.
Urcam iarasi sub baraj, mai prind baietii cativa salai, eu mai am un atac dur dar nu reusesc sa intep pestele. Apoi mai mai loveste unul pe care-l intep si se zbate ff violent imi dau seama ca e "mic" si ii dau batul lui Sorin sa il scoata , nu mai prinsese niciodata somn. Il aduce la barca il scoatem si il fotografiem.
Imagine

Se face seara si suntem un pic ingrijorati de momentul cand va trebui sa infruntam curentul de pe Segre , mai ales in zona de sub pod unde s-au adunat munti de crengi la picioarele podului.
Marc ne suna si ne spune ca e dificil pasajul de sub pod, ne asteapta si ne urmareste de pe mal, inaintam cu cativa metri pe minut cu motorul blana, iar sub pod parca urcam pe o cascada , am facut cei 8-9 metri de sub pod in 2 minute interminabile, dar am scapat cu bine.
Ne intalnim cu Marc, istorisim ce am facut, ramane surprins de capturile de azi, fusese la magazinul de pescuit si aflase ultimele noutati , ne spune ca nu s-a prins nici un somn mare de cca o saptamana, nici macar la pelete, iar ce s-a prins au fost exemplare mici.
Deci am avut o zi exceptionala, noroc ca am vazut pestisorii mici plutind pe apa, ne-au ajutat si egretele sa localizam zona fierbinte si a iesit perfect.

Azi fac cinste

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Iul 2013, 18:56

felicitari mitzocule inca o data. drilul ala de aproape o ora cu monstrul si senzatia eliberarii este ceva unic ... astept si restul zilelor :respekt:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iul 2013, 21:14

hai acasa,
te-ai destrabalat suficient :twisted: :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 08 Iul 2013, 13:42

Frumos si felicitari pentru captura!
La anu o sa revin cu siguranta si eu in zona pentru o partida de 3-4 zile, poate voi avea noroc de vreun somn.

Scrie răspuns