un localnic avea trei somotei, cat a stat lucian de povesti cu el, eu am dat in apropiere cu shaduri mari. nada! dar nici n-am prins vreodata somn, asa ca nu stiu ce-i place. oricum, omul zicea ca 5-6 somotei la kil inseamna o partida buna acolo. normal, sunt si mai mari, dar si mai rari.
ca si observatii personale: dupa activitatea la suprafata, cred ca avatii mari sunt cam greu de gasit in zona oltenita, marea majoritate a alora care vaneaza la vedere sunt de marimea celor pe care i-am prins si noi. deci mici. e foarte multa platica, tot pipernicita. mai mari sunt scobarii si sabita (inca nu m-am lamurit daca asta e oblete cinstit sau vreun var apropiat). nu exista stiuca, lucru care mi s-a parut ciudat. cica salau s-ar fi prins dar nu anul asta, fiind mult scazut nivelul apei.
intr-un loc unde am gasit un tip care dadea dupa salau, mie mi s-a parut ca-si pierdea timpul, nu arata deloc a loc de salau. apa era putin adanca iar pe substrat un fel de lut moale in care un jig de 14 se infigea pur si simplu de vedeai doar jumatate din shad. dar poate ca o fi venind el si acolo, nu stiu ce obiceiuri are pe dunare. partea buna cu zona asta e ca sunt multe locuri frumoase pentru picnic, fara manele si gratare sau populatie de orice fel.
in concluzie, zona mi-a dat impresia ca ar fi un fel de pepiniera de ciprinide. e posibil sa fie cu totul altceva in alte perioade ale anului. nu am fost tocmai dezamagit si o sa mai merg. dar numai pentru avat si numai intr-un anume loc, singurul unde se mai iau si mari si singurul cu potential real din cele vizitate (in masura in care inteleg eu pescuitul la avat - adica mai deloc). cam asta ar fi.
respect!
Dunare - zona Oltenita
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Dunare - zona Oltenita Referotor la taparina
[quote="Lucian Anghel"]Duminica am reusit sa dau o fuga si sa prind trei ore de pescuit. Dunarea este mai scazuta decat cu o saptamana in urma si curentul moale;c um nu se poate mai bine.
Somnul n-a pus gura dar am incercat la lingura dupa avatul care pur si simplu dadea cu capul in mal dupa albitura. N-am prins nici la oscilanta nici la rotativa ci la o taparina insirata pe loc pentru sabita care musca ca nebuna.
Rezultatul, 2 avati ( cca.500gr si 1kg) care s-au intors in lumea lor si 10 sabite peste 300gr din aproape 40 prinse.
lamureste-ma te rog in privinta taparinei: cate carlige? ce nr ? ce culoare?si modul in care pescuiesti ,adica pe lanseta sau pur si simplu legi taparina de o fixa [varga]? Eu sunt pescar de mare si folosesc frecvent taparina ptr pescuitul stavridelui dar folosesc carlige mici adica nr 6 ,fir 0,15 iar plumbul difera de adancimea si curetul la care te afli
Somnul n-a pus gura dar am incercat la lingura dupa avatul care pur si simplu dadea cu capul in mal dupa albitura. N-am prins nici la oscilanta nici la rotativa ci la o taparina insirata pe loc pentru sabita care musca ca nebuna.
Rezultatul, 2 avati ( cca.500gr si 1kg) care s-au intors in lumea lor si 10 sabite peste 300gr din aproape 40 prinse.
lamureste-ma te rog in privinta taparinei: cate carlige? ce nr ? ce culoare?si modul in care pescuiesti ,adica pe lanseta sau pur si simplu legi taparina de o fixa [varga]? Eu sunt pescar de mare si folosesc frecvent taparina ptr pescuitul stavridelui dar folosesc carlige mici adica nr 6 ,fir 0,15 iar plumbul difera de adancimea si curetul la care te afli
Re: Dunare - zona Oltenita
vad ca esti meserias ,spune-mi te rog cum sa confectionez o taparina ptr biban sau avat eu pescuiesc la taparina la mare la stavride ,eu imi fac taparinele dar cele ptr dunare nu am idee cum arata rugamintea mea este sa-mi spui ce carlige ce nr? si stilul pe care il adopti ?eu pescuiesc la stavride cu o taparina care are in jur de 12-15 carlige nr 6 un plumb de aprox 80 gr.periodic fac si cate o iesire la dunare si sunt tentat sa dau la avat ca tot sare in zona la care mergLucian Anghel scrie:Duminica am reusit sa dau o fuga si sa prind trei ore de pescuit. Dunarea este mai scazuta decat cu o saptamana in urma si curentul moale;c um nu se poate mai bine.
Pana la urma a fost un pescuit frumos dar cum ma gandesc la o taparina cu MA mici !!!??? - subiect de studiu pana la iesirea viitoare.
La mai mare !