delta...

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

BamseBST
veteran
veteran

delta...

Mesaj de BamseBST » 05 Mar 2006, 00:10

In vara asta sunt hotarat cu inca 3 prieteni sa mergem in delta..dar este o problema NU STIM UNDE!! :shock:
Acum vreo 4 ani am fost la Murighiol , la cineva in gazda pentru o saptamana , la pescuit nu prea am fost pentru ca nu stiam unde ! si asa ca am pescuit langa ponton la pluta, caras...
A treia sau a patra zii , ne-a dus unu cu barca nu mai tzin minte unde...pe niste brate..dar am luat ce-a mai mare tzeapa pentru ca nu am luat nimik!!!
Si uite asa mi-a ramas un gust amar despre delta ...si stiu sigur ca nu este asa cum am vazut-o eu... :roll:
Asa ca vreau niste sfaturi si anume:
-localitate in care pot ajunge cu masina
-locul de pescuit (brate , balti undeva unde pot sta cu cortul )
Atat deocamdata, a si era sa uit mergem mai mult axati pe spining!!!

oare ma ajuta careva ... :roll: :roll:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 05 Mar 2006, 18:59

ciar nu merge nimeni in delta?
:roll: :roll: :roll:

nelufish
junior
junior

Mesaj de nelufish » 05 Mar 2006, 19:00

salut
desi nu prea mai e actuala o sa-ti spun despre un loc unde am fost eu.
deci - in afara de anul trecut , cand am avut o situatie mai speciala , vreo patru-cinci ani la rand am fost pe Sireasa. si trebuie sa mentionez ca au fost ani in care am ajuns de trei chiar de patru ori pe an.
ce am gasit acolo? destul de multa liniste , pescari putini, braconieri eu cel putin nu am vazut, locuri de cort cate vrei si ai de unde sa-ti alegi(kilometri intregi). cu masina ajungi pana acolo fara prea multe peripetii. singura problema este ploaia. in cazul in care ploua trebuie sa astepti un pic ca sa poti pleca.
cum ajungi? simplu. din tulcea treci cu bacul pe la piritaspre sireasa. odata trecut urci malul si faci stanga . ti drumul spre patlageanca, treci de ea si la pichetul de graniceri faci dreapta(ei o sa te legitimeze, eu nu am avut niciodata probleme cu ei).
de aici dupa cum ti-am spus in dreapta te opresti unde vrei.
eu acum doi ani m-am oprit cam la 7 km. pana in cotul mare sunt niste salcii grupate- vreo 5-6-.mai departe de cot se spunea atunci ca este concesionat. asta e . eu m-am simtit bine acolo sper ca si tu.
ce peste am luat sau am vazut ca se lua :wink: :lol: -biban, stiuca, somn, in rest caras, rosioara, babusca,
am mai ajuns acum doi ani si in zona partizani dar dupa doua zile am strans calabalacul si am luat bilete de sireasa :D
provizii complete ca nu prea ai de unde sa iei. atentie la apa de baut. sa fie de ajuns.
in rest incaltari zdravene ca ai pe unde umbla dupa rapitori
eu ce am stiut ti-am spus. poate altii iti vor spune mai multe ca sa ai de unde alege :idea:
fir intins
si sa te iubeasca Fishu

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 05 Mar 2006, 22:53

salut!

am fost in delta in septembrie. si mai merg in aprilie inca o data si in iulie inca o data.
am mers pe sf. gheorghe, pe dunarea veche la mila44. cam la marginea deltei. am avut drum asfaltat 80%, numa vreo 15km am mers pe dig.
am parcat masina si am dat barca la apa pe cnl. dunavat. erau multe locuri (virgine).
am stat 7 zile cu cortu.
ce sa-ti zic, a fost vis (pt mine cel putin). am prins crap si platica mare intre 2 si 3,5kg. rosioare, bibani, avati la rotativa. intro noapte am dat la shad fosforescent si am luat cativa somotei pe la 1kg.
aveam sarituri de avati si salai capitali la 2m de mal. dar iti dai seama ca nu puneau gura pe nimic.
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 05 Mar 2006, 22:56

in fiecare zi venea un itreprinzator cu barca si incasa taxa de 60 de mii de caciula. noi am negociat si ne-a lasat cu 120 mii pe toti 3, ca eu eram (si is) copil.
catelu nu a trebuit sa plteasca :roll: :lol:

a da, si cand l-am intrebat "pt ce platim noi taxa asta?" a zis ca ei "populeaza delta" :lol: :lol: :twisted:
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 05 Mar 2006, 23:22

nelufish scrie:salut
desi nu prea mai e actuala o sa-ti spun despre un loc unde am fost eu.
deci - in afara de anul trecut , cand am avut o situatie mai speciala , vreo patru-cinci ani la rand am fost pe Sireasa. si trebuie sa mentionez ca au fost ani in care am ajuns de trei chiar de patru ori pe an.
ce am gasit acolo? destul de multa liniste , pescari putini, braconieri eu cel putin nu am vazut, locuri de cort cate vrei si ai de unde sa-ti alegi(kilometri intregi). cu masina ajungi pana acolo fara prea multe peripetii. singura problema este ploaia. in cazul in care ploua trebuie sa astepti un pic ca sa poti pleca.
cum ajungi? simplu. din tulcea treci cu bacul pe la piritaspre sireasa. odata trecut urci malul si faci stanga . ti drumul spre patlageanca, treci de ea si la pichetul de graniceri faci dreapta(ei o sa te legitimeze, eu nu am avut niciodata probleme cu ei).
de aici dupa cum ti-am spus in dreapta te opresti unde vrei.
eu acum doi ani m-am oprit cam la 7 km. pana in cotul mare sunt niste salcii grupate- vreo 5-6-.mai departe de cot se spunea atunci ca este concesionat. asta e . eu m-am simtit bine acolo sper ca si tu.
ce peste am luat sau am vazut ca se lua :wink: :lol: -biban, stiuca, somn, in rest caras, rosioara, babusca,
am mai ajuns acum doi ani si in zona partizani dar dupa doua zile am strans calabalacul si am luat bilete de sireasa :D
provizii complete ca nu prea ai de unde sa iei. atentie la apa de baut. sa fie de ajuns.
in rest incaltari zdravene ca ai pe unde umbla dupa rapitori
eu ce am stiut ti-am spus. poate altii iti vor spune mai multe ca sa ai de unde alege :idea:
fir intins
si sa te iubeasca Fishu
Multumesc pt indicatii, dar acolo nu trebiue permis de frontiera?? :roll:
multumesc

Marius

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 05 Mar 2006, 23:25

alex dan scrie:salut!

am fost in delta in septembrie. si mai merg in aprilie inca o data si in iulie inca o data.
am mers pe sf. gheorghe, pe dunarea veche la mila44. cam la marginea deltei. am avut drum asfaltat 80%, numa vreo 15km am mers pe dig.
am parcat masina si am dat barca la apa pe cnl. dunavat. erau multe locuri (virgine).
am stat 7 zile cu cortu.
ce sa-ti zic, a fost vis (pt mine cel putin). am prins crap si platica mare intre 2 si 3,5kg. rosioare, bibani, avati la rotativa. intro noapte am dat la shad fosforescent si am luat cativa somotei pe la 1kg.
aveam sarituri de avati si salai capitali la 2m de mal. dar iti dai seama ca nu puneau gura pe nimic.
salut! Mersi mult de sfaturi dar mai am niste nelamuriri si anume:
de unde ai plecat din tulcea? cat a costat transportul cu barca sau cu ce ai fost pana la mila 44? :roll:

danl
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danl » 06 Mar 2006, 16:56

Parcare in portul Tulcea-ieftina si pazita
Tulcea- Mila 23, cu particular, nava Colanda la 13.30 sau
Tulcea-Crisan-Mila 23, cu Navrom, cam aceeasi ora(schimb in Crisan)
Cazare particular in Mila 23(cu mancare sau fara, preturi negociabile)
Trasee:
Canal Eracle-Lacurile Radacinos, Trei iezere, Amiaza
Canal Eracle, Canal Lopatna, lacurile Miazazi, Lungu, Stiftofca chiar Matita
Canal Catavaia, Stipoc, deviere intr-o zona inundabila, cu lacuri si canale, intre Razboinita si Ligheanca. Canal Razboinita, pe Baclanestii Mari, Furtuna. Pe toate acestea dai numai la stiuca.
Din Mila23 inchiriezi ghid si barca cu motor(sau la vasle...dar tot cu ghid!!!)
Scump dar merita!!!

g.stiuca
junior
junior

Mesaj de g.stiuca » 06 Mar 2006, 17:46

buna
daca esti pasionat de prinsul stiuci sau sa faci o bibaneala pe cinste alege Mila 23, din'95 merg in fiecare an in delta, am fost la Maliuc -Sulina, catva ani ...in weekend-uri pe SF. Gheorge dar nimic nu se compara cu Mila 23. Chiar daca nu ai cazare...iti pot procura niste numere de telefon la care sa suni sa-ti aranjezi asta in cazul in care nu vrei sa stai la vreo pensiune. Eu de regula stau la o localnica si contrar asteptarilor este confort si nu-i scump 30RON/zi, barca fibra pt motor 25 RON/zi si mancarea ..depinde ce pretentii ai deci variaza intre 20-40 RON/zi, dar MERITA!
De cand am fost prima oara sunt fascinata de ceea ce poate sa-ti ofere delta chiar daca de la an la an vezi cum se deterioreaza.
iti doresc sa poti ajunge si daca iti pot fi de folos cu alte informatii ma poti contacta oricand
Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 06 Mar 2006, 18:08

Salut sprosalmorapala

Cam toate informatiile pe care le-ai solicitat le gasesti in topicuri anterioare referitoare la delta. Citeste-le cu atentie si te vei edifica.

Concluzie : cand iti planifici o iesire in Delta stabileste-ti obiectivul, bugetul, confortul, strangi vreo saptamana informatii ACTUALIZATE, si vei avea o iesire reusita.
Vezi ca organizam o tabara in delta cu forumistii la sfarsitul lui iunie.
Precizare: distantele pe Sfantu si pe Chilia sunt in km, pe Sulina sunt in mile.
www.wilddanube.ro

Scrie răspuns