Ciric I

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Ciric I

Mesaj de Leba » 08 Aug 2005, 09:06

Am vazut ca n-a deschis nici un iesean subiectul, am sa indraznesc io, asta e.
Lacul ciric I si-a castigat o faima destul de proasta in ultimii ani, motivele sunt clare pentru cei ce-au mai incercat sa pescuiasca sportiv acolo: peste f. putin, intens "luat" cu navodul, f. multi turisti la iarba verde, mai ales in weekend (cu tot ce inseamna asta..) mizerie etc. "o golaneala de proportii", ca sa-l citez pe un coleg de suferinta, cu voia dumnealui.
Am incercat cateva partide anul asta, macar ca sa realizez daca merita sa-mi exercit pasiunea..
Pt. inceput banu': 350000 lei/ziua de pescuit. Alte reguli: nu se pescuieste pe noapte, nu se pecuieste din barca, nu exista limitare la cantitatea de peste, evident strict interzis BRACONAJUL!!! nici nu stiu de ce-am scris asta, era evident de fapt.
Specii: crap, caras, cteno, novac... si... atentie rapitori: somn, stiuca si salau. si mai e si bibi mititel.
Personal, la ultima mea partida am luat: ciort 1,5kg, caras 0,4-0,7 kg, stuka-marlita (in zona de stuf) 0,3kg. aici am sa insist, patronul si paznicu' zic ca e stuka mare, pana la 6 kg. io am catigat marla la o lingurita rotativa (cu tremer atasat) nr.3 de la mepps. am mai incercat shaduri albe si sidefii pe jig 10g, gruburi, oscilante pt. salau si somn, dar...nik! la coada, in stuf io zic ca merita incercat naluci de stuka... iar pt. salau si somn recomand shaduri, woblere sau ocilante in zona barajului, cat mai pre mijloc, unde-ar fi shenalul. normal ca merg si momelile vii dar... stiti voi... e cu totul altceva la artificiale, nu? :D
cam asta ar fi, astept sa postati si voi..
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 15 Aug 2005, 16:51

Lacul Ciric I s-ar putea sa mai fie bun de pescuit la pesti nerapitori, dar la dimensiunea lui, la pescuit spinning as prefera din barca iar cum nu se pescuieste din barca prefer sa pescuiesc spinning pe rauri, lacul fiind si navodit sistematic.

Leba
veteran
veteran

nope

Mesaj de Leba » 15 Aug 2005, 18:30

aquaro, nu e asa de mare balta, merge spin-ul si de pe mal, mai ales in stuful din coada...
s-a prins stuka acolo in coada, lacul are vreo 150 m latime... iar in coada e si mai ingust. s-a vorbit si de salau iar de somn... ce sa zic, l-am si vazut si nu numai io...
da, e adevarat ca baga navodul dar io am vazut asta numai spere coada lacului nu si in mijloc sau spre baraj, banuiesc ca nu au navoade asa mari sau...javascript:emoticon(':shock:') nu vor sa deranjeze pescarii... pai la bonul de 35 lei RON :shock:... s-ar putea sa tina teoria asta, nu?
toate bune!
East Spinning Team

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 17 Aug 2005, 14:17

Pana la urma se poate merge la Ciric ?
Spunetzi ca este o zona unde se poate plati?

Macar exista peshte acolo? Lasand la o parte poveshtile cu shtiucile.
M-ash duce shi la statzionar (sa ma ierte moderatorii) decat sa merg la Paradisul Verde mai bine Ciric.

M-ar interesa daca atzi auzit sa fi mers cineva de curand acolo. Shi mai ales de unde e peshte in zona? Cu ce scop s-a populat.
S-a facut din Ciric crescatorie ? Eu personal de multzi ani auzisem doar de apa poluata in care nici macar navoade nu se bagau pentru ca nu voia nimeni bibani de acolo, insa acum aud de shtiuca, ciortani peste kilogram, stiuca shi navoade.

Navoade shi bon de 350 ? :shock:
Dubios.
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai :)))

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 17 Aug 2005, 16:04

claudiu scrie:Pana la urma se poate merge la Ciric ?
Vin-o miine (Joi) la 7pm la Rita si vorbim acolo... :twisted:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 18 Aug 2005, 07:45

claudiu scrie:Pana la urma se poate merge la Ciric ?
Spunetzi ca este o zona unde se poate plati?

"Lasand la o parte poveshtile cu shtiucile."

Claudiu, de ce sa neglijam stuka? mai ales pe sit-ul asta, nu?

"Navoade shi bon de 350 ? :shock:
Dubios.
:? "

Paiiii, am zis, cu navodul n-am vazut decat in coada lacului, in zona de stuf. pacat, se ascund marlitele cat ai zice...peste! iar bonul... mda, e cam scump, dar asta e, nu? privatele...
daca vii la Rita ai sa auzi de la niste meseriasi nu de ciortani peste kil ci de crapi comuni de 4-8 kg, de asemeni ten, si chiar chinez, daca tot dai la stationar...

fire incordate!
East Spinning Team

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 18 Aug 2005, 11:41

Lacuri unde se pescuiesc crapi se gasesc oriunde, dar lacuri din Moldova unde se pot pescui stiuci sunt rare. Stiuca este pestele rapitor suprem din tara si traieste numai in anumite lacuri cu un anumit echilibru al ecosistemului acvatic iar daca Ciric I este un astfel de lac special ar fi o inconstienta a administratorilor sa bage plase si sa micsoreze densitatea piscicola a lacului, stiucile din acest lac ar putea da o valoare mai mare lacului Ciric I din punct de vedere al pescuitului sportiv. Sa speram ca administratorii acestui lac stiu ce masuri trebuiesc luate pentru a avea clienti si pescari de spinning.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 18 Aug 2005, 11:43

Ash mai fi vrut sa intreb daca e voie cu barca.
Sau daca e interzis.

Shtie cineva?

PS: sper sa ne vedem deseara la intalnire. Ar fi prima data cand ajung.

Leba
veteran
veteran

stuka de ciric

Mesaj de Leba » 18 Aug 2005, 14:12

da, aquaro, ai mare dreptate despre esox lucius, e favorita mea alaturi de salau. si e mare pacat ca nu prea se are grija de ea... oricum, daca e sa-l credem pe paznic (si pe patron!) inseamna ca ar trebui sa ne bucuram, ei zic ca elibereaza stiucile. ASA SA FIE spre deliciul nostru...
nici nu stii ce mila mi s-a facut de marla aia lacoma de 300g care a halit ditai oscilanta nr.4. dar... s-a intepat corect, asa ca... poate o mai intalnim la anul, si la celalalt an etc.
claudiu, din cate stiu nu e permis pescuitul din barca... mi se pare firesc pe undeva... sunt destui braconieri si-asa, nu e exclus sa-i vezi "pescuind" din barca cu ancore imense la fitofag sau aiurea..
hai sa traim! :D
East Spinning Team

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 18 Aug 2005, 14:16

Marturisesc ca n-am stiut niciodata de ce nu te lasa cu barca.
Acuma imi imaginez ca in barca ai putea ascunde ustensile gen plase etc.

Offff... am shi eu o barcutza shi nici macar la Ciric n-am voie cu ea.
Ams a incerc pe Siret deshi la cat shtiu eu sa vaslesc shi sa inot... e periculos.

Era o limita sub care barcile nu erau conisiderate ambarcatziuni. Shi era shi o lege cum ca ai voie sau nu ai voie cu ambarcatziuni.
Imi readuce cineva aminte cum suna legea shi cat era limita?

Limita era 2.40 m mi se pare.
Multzumesc.

Scrie răspuns