Lacul ciric I si-a castigat o faima destul de proasta in ultimii ani, motivele sunt clare pentru cei ce-au mai incercat sa pescuiasca sportiv acolo: peste f. putin, intens "luat" cu navodul, f. multi turisti la iarba verde, mai ales in weekend (cu tot ce inseamna asta..) mizerie etc. "o golaneala de proportii", ca sa-l citez pe un coleg de suferinta, cu voia dumnealui.
Am incercat cateva partide anul asta, macar ca sa realizez daca merita sa-mi exercit pasiunea..
Pt. inceput banu': 350000 lei/ziua de pescuit. Alte reguli: nu se pescuieste pe noapte, nu se pecuieste din barca, nu exista limitare la cantitatea de peste, evident strict interzis BRACONAJUL!!! nici nu stiu de ce-am scris asta, era evident de fapt.
Specii: crap, caras, cteno, novac... si... atentie rapitori: somn, stiuca si salau. si mai e si bibi mititel.
Personal, la ultima mea partida am luat: ciort 1,5kg, caras 0,4-0,7 kg, stuka-marlita (in zona de stuf) 0,3kg. aici am sa insist, patronul si paznicu' zic ca e stuka mare, pana la 6 kg. io am catigat marla la o lingurita rotativa (cu tremer atasat) nr.3 de la mepps. am mai incercat shaduri albe si sidefii pe jig 10g, gruburi, oscilante pt. salau si somn, dar...nik! la coada, in stuf io zic ca merita incercat naluci de stuka... iar pt. salau si somn recomand shaduri, woblere sau ocilante in zona barajului, cat mai pre mijloc, unde-ar fi shenalul. normal ca merg si momelile vii dar... stiti voi... e cu totul altceva la artificiale, nu?

cam asta ar fi, astept sa postati si voi..