Canalul 5 (Grindul Lupilor)

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 04 Iun 2004, 15:18

Costica,multumesc pentru informatii.Ziceai ceva de prohibitie,nu s-a terminat perioada de prohibitie acolo?

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 05 Iun 2004, 12:45

Si inca o chestie,taxa de 90 de mii unde se plateste?Vine cineva si o platesti pe balta?

costica_fishing
veteran
veteran

Canalul 5

Mesaj de costica_fishing » 05 Iun 2004, 13:05

In doua locuri, pe drumul de 25 de km de la sosea pana la Canalul 5 exista bariere (dupa o bifurcatie - singura importanta de altfel, ude trebuie sa o luati la stanga, nu in fata; bifurcatia e dupa o coborare, unde drumul o ia la dreapta si devine, pentru aprox. 500 de metri FOARTE prost; a doua bariera e la Canalul 2). La bariera se incaseaza taxa de obicei. Tot complexul (Razelm-Sinoe) e conecesionat catre PISCICOLA TOUR JURILOVCA. Gurile rele spun ca e a unuia din PSD, si anume al mai mare :twisted:. Problema e ca paznicii sunt (ca orice paznici) baieti de treaba (adica cu toane sau cam stupizi).
Spre exemplu, de Paste, la Lunca, care este un loc pe patea celalata a Lacului Golovita, nu era prohibitie, iar pe partea dinspre Canalul 2 - prohibitie la greu. Daca dadeai o bere nu mai era!

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 05 Iun 2004, 16:21

Deci la bariera se incaseaza taxa "de obicei".Hmmmm si chestia cu prohibitia si cu berea mi se pare ciudat.Daca e prohibitie,e peste tot,de fapt nu stiu de ce ma mir ca la noi in tara totul e posibil.Mersi inca o data,o sa iau niste bere cu mine pentru orice eventualitate :D .Daca mai am nelamuriri o sa revin cu intrebari.Sper sa nu te superi.Multumesc.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iun 2004, 10:10

Ok.. fiind "de-al casei" sa incerc sa lamuresc misterele Canalului 5.

1. Este un canal artificial, cu o ecluza la un capat, care regleaza nivelul apei intre lacurile Sinoe si Golovita (nu Razelm). Adincimea la baza ecluzei (unde este si un loc excelent de pescuit la somn) este de 15 metri.

2. Este situat la capatul nordic al Grindului Lupilor, care este ARIE INTEGRAL PROTEJATA a Rezervatie Biosferei Delta Dunarii. Deci teoretic accesul ar trebui sa se faca numai pe baza unor permise speciale eliberate de ARBDD. Realitatea romaneasca este alta, accesul se face pe baza unei taxe achitate la bariera de la trecerea peste canalul 2.

3. Drumul incepe in localitatea Mihai Viteazul, situata la granita dintre judetele Constanta si Tulcea. Urmeaza un drum partial amenajat pina la canalul 2, relativ usor de parcurs. De acolo incep problemele. Solul este preponderent nisipos si in cazul unei ploi se imbiba puternic cu apa formind un fel de clisa care face imposibila circulatia. Gropile formate in timpul furtunilor de peste iarna sint adinci (40 de centimetri este o aproximare optimista) si pline cu apa fac incercare de trecere un adevarat raliu off-road.

4. Daca totul este in favoarea pescarului si in sfirsit se ajunge pe malul canalului, acolo va pot astepta alte "surprize". In primul rind o haita de ciini pripasita pe linga pontonul celor de la Apele Romane (administratorii ecluzei). Dupa aceea, lipsa aproape totala a locurilor de pescuit de pe malul pe care va aflati. Ca in "povestile frumoase" locurile bune de pescuit sint toate pe malul opus. Acolo puteti ajunge "apelind" la bunavointa celor de la ponton sau de la ecluza care va pot traversa canalul sau in cazul fericit va pot "inchiria" o barca. Solutia extrema este sa va carati cu "arme si bagaje" in spate prin stufaris in cautarea unor vaduri vechi, lasate de cei care au trecut pe acolo inaintea voastra, asta in ideea fericita ca sint libere.

5. Daca sinteti cu adevarat norocosi si in reusiti va aruncati lansetele in apa puteti avea surpriza sa constatati ca a-ti nimerit o zi in care se "echilibreaza" nivelul lacurilor, deci curentul pe canal este foarte puternic si nivelul apei este fluctuant. Asa ca mai bine va apucati de facut gratare (daca v-ati carat de acasa micii si fripturile).

6. Daca (al n-spelea daca) totul e in regula (drumul, locul de pescuit, nivelul apei, vremea, situatia din Cecenia, etc.) aveti sansa sa aveti partida de pescuit a vietii voastre. Caci in batrinul si supra-braconatul canal 5 inca traiesc "monstrii". Somni gigantici (60-70 kg sint ceva "uzual" acolo), crapi care va iau lansetele de pe mal fara jena sau in zilele bune, cite o migratie de salau intre lacuri, moment in care gingirica (pestisorul ala mic si argintiu pe care il gasiti in ecluza in cantitati industriale) "face legea". Sau macar un pescuit "lejer" la fixa la buza stufului dupa carasi de 1 kg.

Locuri bune de pescuit: la baza ecluzei (atentie! fundul canalului este plin de fascine acolo, agatari frecvente), in anafoarele din fata pontonului, in bifurcatia de "la amoniu", "la spinzuratoare", la capatul dinspre lacul Sinoe (loc excelent pt salau!), "la vaporul scufundat" (exista un somn imens care traieste in vaporul scufundat. A fost intepat de citeva zeci de ori pina acum, asa ca e "incercat". Poate e sansa voastra sa-l prindeti. Mie mi-a rupt! :( )

Fir intins!

x&0
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de x&0 » 26 Mai 2005, 15:46

Frumos loc.
Cum mai este anul asta situatia in zona?
Crezi ca se poate ajunge cu asa ceva acolo? www.gogosarul-camper.go.ro
(si cu o barca din fibra de 4m deasupra).
As vrea sa i las pe ai mei la plaja (Portita) si eu sa pescuiesc. Merita sa intru pana acolo cu masina sau exista alternativa? Trebuie luata in calcul si securitatea (personala) si
Mshad scrie:Pot avea probleme cu cei care administreaza rezervatia?Pot pescui linistit sau trebuie sa ma cert cu ei?As vrea sa merg acolo si nu vrea sa am nici un fel de probleme.
Fir intins!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 26 Mai 2005, 15:51

@x&0:

Habar n-am ce se intimpla anul asta acolo.
Principial poti ajunge cu "gogosarul", dar barca este oarecum inutila.
Daca aflu amanunte, postez aici.

Fir intins!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 28 Mai 2005, 13:18

Desi am fost acum vreo 7 ani pe acolo ultima oara , pot spune ca e un loc excelent . Din cate mi aduc aminte partea din amonte de ecluza e protejata la mal cu pereu de piatra , curent de lungul malului si acolo am prins salau . In avalul ecluzei as spune ca e minunat si de salau si de somn si de avat . Dar la mal era multa trestie in aval si erau vreo 3-4 locuri de unde puteai pescui . Ar fi buna o barca . nu am luat in calcul pescuitul de pe pilele ecluzei de unde ar fi mai dificil in cazul unei capturi mari din cauza inaltimii destul de mari pana la oglinda apei aval . Eu doar amonte am prins ceva salai chiar unde e piatra de care ziceam.

x&0
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de x&0 » 30 Mai 2005, 14:32

Cred ca prima data o sa ma plimb cu barca sa vad si eu locurile, ce zice sonarul, daca s pescari pe mal sau cu barca, daca se intra cu masina si bineinteles cum e si la Portita, ca n am fost niciodata.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 30 Mai 2005, 16:43

x&0 scrie:Cred ca prima data o sa ma plimb cu barca sa vad si eu locurile, ce zice sonarul, daca s pescari pe mal sau cu barca, daca se intra cu masina si bineinteles cum e si la Portita, ca n am fost niciodata.
poti sa ajungi cu masina pana acolo si nu ai probleme cu cei care au zona in concesiune.Taxa cred ca este in continuare 90.000mii lei.Asa cum s-a mai spus locurile sunt pe malul celalalt si nu pe cel pe care vii.Eu merg cam de 40-50 ori/an acolo, ca stau pe timpul sezonului cu turistii la pescuit.Pe malul de unde vii este apa mai mica si curentul mai domol fata de celalalt mal unde apa poate avea 3-4m chiar de sub picioarele tale si un curent mai rapid.Pe acest mal mai poti avea surpriza sa ai ceva musafiri nepoftitzi...mistretzii!!!! Vin cu tupeu chiar shi ziua.Este prost ca atunci cand se echilibreaza apa vin insulitze de bradish continuu si nu potzi pescuii decat la varga.Se prinde foarte bine la varga ,eu dau cu 5-7m la caras,crap si babushca mare .Descrierea este pe zone si nu este valabila pe toata lungimea canalului.

vijelie spaima pestilor :twisted:

Scrie răspuns