Butimanu sau Peris?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Butimanu sau Peris?

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Apr 2008, 23:39

Pentru pescarii bucuresteni am si eu o intrebare. Vreau in week end sa merg pe o balta buna langa Bucuresti unde sa prind, daca e posibil, ci ceva crap si caras, poate si biban, salau....Ma intreb daca e cazul sa merg pe salba de lacuri Butimanu (era 30 lei anul trecut si am -prins si crap de 1 kg si salau de 1,5) sau pe Peris (sunt vreo 3 lacuri dar nu stiu cine le are si cat costa). Ar mai fi Mogosoaia unde era 20 lei (f slab ca rezultate), Straulesti, sau...Snagov. Unde ma sfatuiti sa merg?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 10 Apr 2008, 09:04

Fratilor, chiar nu stie nimeni nimic de aceste lacuri? Dar Balotestiul, cum mai e pe acolo? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 08:27

Le multumesc tuturor celor ce mi-au scris in privat. Inteleg ca nu vreti sa stie multa lume de locurile favorite de pescuit asa ca nu le divulg nici eu. Inteleg totusi sa merge ceva mai bine la pasnic pe Peris (dar nu balta mica ptr ca aia e pentru crapisti de "meserie" si cu C&R. Cam marisoara taxa de 50 lei, dar ce sa facem? Butimanu 6 pare a fi cel mai bun din salba iar 5 e aproape gol ptr ca e "plasuit" frecvent. Dar faza cu salaul luat la Twister pe Butimanu 6 si 2 e interesanta. Mi se pare titusi ciudat ptr ca apa e destul de putin adanca si fundul e malos, ori salaul vrea adancime si pietris!

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 11 Apr 2008, 09:37

Fario, probabil ca din cauza vremii inca reci pescarii nu au inceput inca sa iasa foarte mult. Si eu am vrut sa ies si nu am stiut unde sa ma duc, din simplul motiv ca nu am auzit nimic despre baltile din apropiere. Mai am putintica rabdare!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 10:28

Da, Ionut, asa e. Incearca si pe www.pescuitul.ro ca au o baza de date cu foarte multe lacuri din tara. Vezi cat costa, ce se prinde, cum ajungi la ele etc.

Znd
junior
junior

Mesaj de Znd » 11 Apr 2008, 15:10

Fario daca ai o barcuta de 2 persoane te sfatuiesc sa mergi la snagov chiar in dreptul benzinariei AGIP,in stanga ai tancabesti iar jos in dreapta ai snagov,te duci mataluta cu barca pana la colonia de nuferi care se vede in fata cu TUISTAR de 10-12 cm sau wobler de tip floating si garantat 2-3 stiuculite le prinzi si ceva bibanei.Am un prieten care a impuscat o stiuca de 5kg si ceva,a aparut si in numarul nou din AvP.Fir Intins :wink:
Demand The Best

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 22:40

Mersi mult de sfat, am sa mergi si acolo luna viitoare.
Maine am decis - merg la Butimanu si dau la crap si caras, eventual si salau la pestisor. Nu imi va fi usor pentru ca sunt pescar de pastrav si clean dar sper sa fac fata si la pasnici! Aud ca porumbul nu se pune direct pe carlig ci pe un fir de atza sau par si ala se leaga de curbura! Si forfacul e din fir textil....brrrr. noroc ca pastravul nu vrea corobetele legat cu par de ac ca as inebuni pana il leg! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Apr 2008, 16:41

Am fost pana la urma pe lacul Niculesti in comuna Butimanu si am prins (doi pescari) vreo 4 kg de caras si ciortan din care am pastrat doar 2 kg. Dar e ceva bizar pe balta asta mica (vreo 2 ha) si f batuta de pescari (un pescar cam la 5-10 m) si nu f adanca (maxim 2 m). Patronul a populat cu o cantitate enorma de crap romanesc, cteno si oglinda iar exemplarele obisnutite au cam 100-200 grame, cele frumoase 500 gr-1,3 kg iar unul "mare" are putin peste 2 kg! Ei bine, desi paznicul cand taia chitanta spunea maxim 6 kg si ciortan nu mai mic de 30 cm, practic fiecare pescar avea un juvelnic cu 2-3 kg de ciortan de 15-25 cm, asa ca de fapt se comite acolo un "genocid" crapist! Deegeaba a populat patronul cu atata crap daca pescarii vor sa scoata taxa de 50 lei si retin crapii mici! Alta chestie bizara - crapul e mult mai numeros decat carasul (la 4 ciortani prindeam un caras) si decat salaul (1 strapazan de 30 cm, la rama, eliberat). Paznicul nu verifica deloc care si ce a prins asa ca...toata lumea era vesela. Nea Gheorghe pescuia cu 6 lansete, pe rama si viermusi, asculta manele, dupa aia manca si lasa hartii pe mal si la plecare avea vreo 5-6 kg de "crap" de 100-200 grame. Din vreo 50 de pescari cel putin, doar unul a prins ceva de cca 1,3 kg! Dar la cantitate toti jubilau, ptr ca musca un peste cam la fiecare 3 minute. Era sa fac febra musculara de cate ori am lansat si am pus momeala..
No comment! :lol:
Oricum, parca e mai relaxant pescuitul la clean si pastrav....

DANYT
utilizator nou
utilizator nou

La Peris se prind cei mari

Mesaj de DANYT » 14 Sep 2010, 20:02

Perisul este inca lacul cu pesti mari, peste 300 de crapi la 10 kg.
In plus anul acesta s-a populat cu 5 tone de crap (1-3kg), 3 tone de caras, 6 tone de fitofag (peste 1kg). De asemenea exista si cteno (cu greutati intre 5 si 20kg), salau, stiuca, biban, rosioara etc

Curat, umbra, liniste, pret 75 ron/12 ore, 5 kg maxim.
E posibil si noaptea, detalii regulament: www.laculperis.ro

Scrie răspuns