Bratul Vilciu

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Puiu.BZ
veteran
veteran

Bratul Vilciu

Mesaj de Puiu.BZ » 01 Oct 2011, 14:18

Nivelul apei este cu aproape 2 metri mai scazut, iar bacul face un mare ocol din cauza grindului din aval, iesit din apa pana spre jumatatea pasajului dintre cele doua maluri Gropeni - Insula Mare. TOtusi, in amonte full de pescari si cativa braconieri care se pare ca se cunosc bine de tot cu Politia de frontiera (asa scrie pe salupa lor).

In videoclip: BARK330, Mercury 5 cp 2T de nota 1000, 2 pers. plus bagaje/echipament spinning/stationar.
Am vazut cateva atacuri la suprafata, am agatat la un shad un strap pana in kg. dar care s-a eliberat singur.

Intrebare, dupa vizionarea clipului: cu cati km/h credeti ca ne deplasam in formula descrisa, in amonte?

http://imageshack.us/clip/my-videos/43/rqg.mp4/

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 07 Oct 2011, 07:29

Ieri. 4 ore de lanseuri, pana in amonte la casa padurarului. Locuri superbe, gropane, copaci cazuti, anafoare. Ioc salau, ioc stiuk, doar 2 avati mirati, unul agatat cu un Salmo thrill imbarligat care evolua in deriva. Nivelul Dunarii este in crestere, slava Domnului. Poate ca asta sa fie cauza.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Oct 2011, 08:00

Off topic :)
Saptamana viitoare (de pe 13 pana pe 18 ) vin si eu la Braila la un pescuit, am mai fost anul asta si m-am distrat destul de bine la Stiuca sper sa fie asa si de data asta cu toate ca am vazut ca este o vreme cainoasa rau :(

adrian99
veteran
veteran

bratul valciu

Mesaj de adrian99 » 07 Oct 2011, 08:22

acest brat era(retineti) in trecut una din cele mai bune locatii de salau si avat(bucati mari)si de crap.in urma braconajului(in special electric)dar si cu dinamita :shock: s-a redus drastic populatia piscicola.
am facut partide deosebite in anii trecuti...insa anul asta in cele cateva iesiri destul de slab.salau:niciunul mai mare de 2kg,avat rar peste 2kg,stiuca deloc.somoteiul este foarte braconat(sub pretextul pescuitlui la clonk se braconeaza electric ziua...fara nicio teama).au fost aduse cateva salupe ale politiei...dar degeaba.deja sunt prieteni cu braconierii...
m-ar bucura controale...dar nu prea cred ca voi vedea.
locuri pe el sunt foarte multe incepand cu Seicuta si Tacau si terminand cu Marasu si Plopu.bratul se uneste cu Dunarea in zona Giurgeni.asa ca...braconaj la greu si pe acel sector.
pacat de zone...si de altele oferite de acel sector.

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 07 Oct 2011, 08:44

Zona cuprinsa intre Chiscani si Gura Garlutei (confluenta cu raul Calmatui) este una dintre cele mai braconate zone din tara, ma refer la braconajul electric. Eu de vreo 3 ani am renuntat sa mai pescuiesc pe acest sector, pentru ca este o pierdere de timp.
@adrian99...din pacate ai perfecta dreptate.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 07 Oct 2011, 09:15

bogdan_br scrie:Zona cuprinsa intre Chiscani si Gura Garlutei (confluenta cu raul Calmatui) este una dintre cele mai braconate zone din tara, ma refer la braconajul electric. Eu de vreo 3 ani am renuntat sa mai pescuiesc pe acest sector, pentru ca este o pierdere de timp.
@adrian99...din pacate ai perfecta dreptate.

Asta inseamna mai sus de canalul de irigatii de la Stancuta , nu ? Deci si in zona Gropeni cred ca e cam la fel , ma batea un gand dar cred ca mai bine imi vad de treaba .

adrian99
veteran
veteran

bratul valciu

Mesaj de adrian99 » 07 Oct 2011, 09:16

a,nu zic de Stancuta cu bratele(ostroavele mai exact)Orbu si Cremenea.
ce peste se prindea acolo....

acum braconaj cat cuprinde(in prohibitie se prinde crap doldora de icre cu prostovolul)care este vandut apoi fara jena la statia de pompare... :( politia de frontiera vine doar sa colecteze...de facut controale sau verificari...

iar mai jos de varsarea paraului Calmatui se afla bratul Manasoaia.o locatie superba,care in ciuda braconajului(electric)mai tine peste.sunt si multe japse in padure cu stiuca.

pacat...se face prapad in tara asta...

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 07 Oct 2011, 10:17

Dezastru, cu concursul autoritatilor. Rasa asta nenorocita de braconieri ar trebui impuscata, direct in cap si la locul faptei. Autoritatile tin de "sase". Autoritatile sunt platite de noi.

adrian99
veteran
veteran

bratul valciu

Mesaj de adrian99 » 07 Oct 2011, 10:33

nimeni nu ia atitudine.toti asteapta sa inceapa "altii" :shock:
asociatiile de pescuit nu fac nimic,decat pierd timp in instante cu procese interminabile.....

daca banii de la Uniune(ma refer strict la fondurile destinate Romaniei pentru pescuit si acvacultura )ar ajunge unde trebuie si nu la urmaritorii "ciolanului"...am avea o sansa....altfel... :roll:

Puiu.BZ
veteran
veteran

Re: Bratul Vilciu

Mesaj de Puiu.BZ » 12 Noi 2012, 16:16

A mai pescuit cineva pe Vilciu, in toamna asta?

Scrie răspuns