Braila mai are stiuca ?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Vegas_75
veteran
veteran

Braila mai are stiuca ?

Mesaj de Vegas_75 » 30 Oct 2012, 09:03

As vrea sa stiu daca recomandati ceva balti sau zone bune care mai tin stiuca in Jud. Braila intrucat o sa ajung curand pe acolo cateva zile.

Am auzit cate ceva despre balta Zatun, Dunarea la Chici si cam atat. Puteti completa si up-data cu informatii la zi ?

Multam anticipat !

catalin66
veteran
veteran

Re: Braila mai are stiuca ?

Mesaj de catalin66 » 30 Oct 2012, 12:48

Salut! De care Chici intrebi ?

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 30 Oct 2012, 20:02

Nu am fost inca acolo dar voi ajunge si ce am aflat despre localizare spune ca : pe digul Braila-Galati (drum national) se coboara exact la km 13 imediat dupa borna, dupa care urmeaza aproximativ 1 km pana la Dunare prin padure pe un drum forestier. Intuiesc ca e un cot al Dunarii, unde apa e mai molcoma si mere si rapitorul.

Stau pe acolo vreo doua zile si n-am mult timp sa scormonesc o zona intinsa cum mi-ar fi placut, trebuie sa ma rezum la o tinta max doua si apropiate.
Multam anticipat ptr alte detalii utile.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 30 Oct 2012, 21:18

Mda , e vorba de Chiciul mic sau ce a mai ramas din el , nu e nici un cot acolo Dunarea curge drept , este o insula mai spre malul galatean , insula care a fost mult mai mare anii trecuti dar s-a erodat si aproape a disparut , la cota asta se mai vede ceva din ea , batranii spun ca a fost chiar si un restaurant pe insula unde facea escala cursa de Braila . Pe bratul format intre mal si malul insulei este un fel de cimitir de barje si vapoare , locul a fost foarte cunoscut mai ales de pescarii din Braila , in special de cei din cartierul Brailita , loc foarte bun de somn , crap , salau , avat si stiuca . Dar toate astea au fost cu ani in urma , acum locul e napadit de braconieri care dau cu orice se poate scoate peste din apa , inclusiv curent uneori , au facute bordeie , baraci si tot felul de acareturi insirate pe mal , o tiganie . Intre Galati si Braila nu ai ce cauta decat daca esti genul care baga guvizi la traista si ii place sa-i urle maneaua in cap . La fel si la Plaja Lipoveneasca iar un loc foarte bun dar care e terminat de braconieri , mai poti prinde cativa avatei si ceva strapazan daca nimeresti o zi buna dar daca te-au vazut maimutele sunt calare pe tine .
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imi pare rau ca iti dau vesti proaste dar asta e realitatea de pe Dunare , depre Zatun stiu ca e cu taxa 100 lei anii trecuti si avea ceva stiuca , salau si crap , am sa dau niste telefoane maine sa intreb niste prieteni crapisti ce mai stiu de balta .

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 31 Oct 2012, 09:15

Iti multumesc mult Catalin ptr informatiile utile. Zi-mi o vorba daca poti si despre Zatun , macar poate e o speranta acolo desi nu am barca ...

De asemenea am scotocit pe net si am mai gasit info despre urmatoarele care ar avea ceva rapitor, dar pe net info nu sunt actualizate neaparat, imi poti spune tu ceva noutati, merita vreuna dintre acestea ?

- Esna
- Canal Filipoiu
- Gura Calmatuiului
- Japsa Perla
- Zavoaia canal irigatii
- Kalizvali

Raman dator de cinste !

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 31 Oct 2012, 10:21

Canalul de irigatii de la Zavoaia- canal care vine din Dunare din dreptul localitatii Stancuta , acolo e o statie de pompare plutitoare ,din cate stiu singura din tara de felul asta . Mers acolo dat si in canal si la Dunare , la Dunare cativa avati , in canal nu prea era apa la momentul ala , oricum si acolo zona e foarte braconata , poate pe Dunare dar din barca sa poti scotoci locurile de acolo si pana pe la Gropeni in aval cat si la Gura Calmatuiului in amonte .

Canalul Filipoiu si Japsa Perla sunt locatii in Insula Mare unde drumurile sunt praf mai ales dupa ploaia de ieri . Canalul Filipoiu avea ceva marlita anul trecut dar cu cota Dunarii din vara asta nu prea cred ca mai e ceva .

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 31 Oct 2012, 13:37

Domnule iti multumesc pentru informatiile mai mult decat utile si vorbim detalii. Spor !

Scrie răspuns