Din pacate confirm partea cu regulile si birocratia.
Cu toata incapatanarea si determinarea de a-mi lua rahatu' ala de permis, nu as fi avut nici o sansa de unul singur. Dupa 3 zile de incercari si trimis de colo-colo, am luat un coleg/prieten neamt si am urmat urmatorii pasi:
1. mers la primarie (rathaus) si obtinut permisul de baza, valabil pana la sfarsitul anului. Cost = 29 euro + vreo 10 euro poza de pasaport. Daca as fi avut una la mine scuteam astia 10 euro...oricum nemtii in obtuzitatea gandirii lor alterate voiau sa ma trimita la nush ce fotograf profesionist

)
2. mers dupa aia la prefectura (landratsamt) si cautat biroul care se ocupa de gestionarea apelor lacului Bodensee. Cumparat permisiunea de a pescui o luna pe lac, doar de pe mal si bineinteles doar in zonele marcate pe harta. Cost = 20 euro pe care nu-i poti plati acolo, trebuie transferati in nush ce cont (al trezoreriei?). Din nou, noroc cu amicul rezident german care a facut plata in numele meu.
Toate interactiunile astea au fost in germana. Permisu, hartile, instructiunile si toate **** - desi sunt pentru un turist - sunt 100% in germana. Ele sunt valabile doar in Baden-Wurttemberg.
Engleza stiu tantile de la punctele de informare turistice, dar degeaba ca habar n-au cum e cu pescuitul si permisul
Dupa toata epopeea asta am iesit pe balta si-am constatat ca e cam teapa

Locurile in care ai voie sa pescuiesti de pe mal sunt putine si in general proaste, nu ai loc de porturi/proprietati private/fonduri de pescuit private/arii protejate/etc.
Am prins doar vreo cativa bibano-strapi printre oamenii care se plimbau seara.
Concluzia: data viitoare ma lipsesc.