barajul de la vidra!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
barajul de la vidra!
am o rugaminte pt cei care cunosc locul,este voie sa pescuiesti acolo si daca da de ce ai nevoie in afara de permis. locul e superb dar nu stiu daca e permis pescuitul ,eu l-am descoperit in vacanta de paste si am fost fermecat de frumusetea locului si indurerat de masacrul padurii!!!
in cautarea pestelui cel mare...
-
- veteran
Da, e voie sa pescuiesti pe Vidra, cu permis dat de Ocolul silvic Voineasa - 26 lei pe zi sau 52 lei pe 10 zile. Cel mai bine ar fi sa incerci cu naluci - linguri, woblere, sau cu sir de 3 muste si buldo, pe fir 0.18 ca sa poti arunca la macar 40 m de mal. Localnicii dau de obicei cu pestisori vii sau corobete pe fundul apei si nbaga cate 2-3 lansete ca la caras! La fel si pe lacul Bradisor. Dar nu are nici un haz! Asa mai bine te duci la caras pe un lac....
-
- veteran
Da, Mihai, serios?
Cred ca atacul va veni din partea cainelui tau teckel sau pechinez pe care mi-ai povestit ca il iei mereu cu tine la pescuit si il scufunzi langa mal ca sa localizeze pestii in loc de sonar pentru ca nu ai tu bani de dat aiurea pe tehnologii din astea. Insa mi-e mila de bietul catel, nu am dezgatator-pensa ca sa extrag acul sau triplul din gatlejul lui! 

multumesc pt amanunte.vrei sa imi spui mai multe despre tipul nalucilor folosite la pastrav,este prima data cand voi merge .cum ataca pastravul,inteleg din ce imi spui ca ataca si la suprafata,montura cu muste si buldo eu o folosesc la avat. ce pesti sunt in lacul respectiv, pastrav de lac,a fost populat banuiesc,sau mai e si altceva?multumesc.Fario_nebunu scrie:Da, e voie sa pescuiesti pe Vidra, cu permis dat de Ocolul silvic Voineasa - 26 lei pe zi sau 52 lei pe 10 zile. Cel mai bine ar fi sa incerci cu naluci - linguri, woblere, sau cu sir de 3 muste si buldo, pe fir 0.18 ca sa poti arunca la macar 40 m de mal. Localnicii dau de obicei cu pestisori vii sau corobete pe fundul apei si nbaga cate 2-3 lansete ca la caras! La fel si pe lacul Bradisor. Dar nu are nici un haz! Asa mai bine te duci la caras pe un lac....
in cautarea pestelui cel mare...
-
- veteran
Nu cred ca sunt un mare expert la pescuit pe lacul Vidra, eu mai multe pe rauri si paraie dau. Incearca cu linguri rotative nr 2 si 3 (din cele care se scufuunda la 2-3 m), fie Mepps, fie Vibrax, Yo Zuri etc, cu linguri oscilante de 3-5 cm (5-10 gr) (de preferinta in forma de foaie de salcie cu curbura pronuuntata ca sa se rasuuceasca la recuperare), si la woblere de 3-7 cm de tip sinking(scufundator) - eu utilizez Rappala si Balzer. Cu plutitoare nu am incercat niciodata pe lac de munte dar cred ca se poate. Cu muste artificiale la buldo poti incerca in vre 2 saptamani daca vezi ca pastravii muscaresc. Nici la jiguri/twistere nu am dat dar stiu de la diversi ca s-a prins pastrav frumos cel putin pe Bradisor si Vidraru. Cam asta stiu si eu, iti doresc fir intins si sa ne spui ce rezultate ai avut!
-
- utilizator constant
o intrebare destul de incepatoare am fost si eu de curand pe acolo bradisor-vidra (am stat o noapte la vidra)
am vizitat ambele locuri si vroiam sa intreb pe un baraj care ar fi cel mai bun loc de spimming ?
la intalnirea cu raul sau exact la baraj pe dale , nu ma pricep si presupun ca sant destul de multi care au experienta...
am vizitat ambele locuri si vroiam sa intreb pe un baraj care ar fi cel mai bun loc de spimming ?
la intalnirea cu raul sau exact la baraj pe dale , nu ma pricep si presupun ca sant destul de multi care au experienta...
inclin spre partea cu raul pt ca apa e mai oxigenata si poti gasi pastravi mai multi acolo, dar depinde si de zona, ca daca sunt gunoaie, manelisti si restul, sigur nu-ti musca acolo, ci mai degraba in locurile mai salbatice sau greu de ajuns, am avut rezultate ff bune la biban mare langa peretele barajului la 5-10m de el pt ca barcile nu prea se baga pana acolo, nu se poate face gratar acolo, apa e mai linistita, e f adanca, si e loc bun pt capturile mari (nu vb de barajul vidra , ci de bicaz, dar tot cam acelasi tip de apa e)
fir intins
fir intins
-
- utilizator constant
vidra asta sau bradulet sant 2 baraje f frumoase , pe vidra nu am vazut pescari deloc, dar pe bradulet erau cativa care dadeau la viermus si printre obleti se numara si 2 clenisori :( baietii au fost intelegatori si le-au dat drumul :wink: am inteles ca venise un mosh si a luat un pastrav la 400gr in rest nu stiu mare lucru:)