Balta Ialomitei - Intrebare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Balta Ialomitei - Intrebare
In urma cu cativa ani (vreo 6) am gasit in nordul Baltii Ialomitei, cu vreo 6 - 8 km mai la nord de Saltavele, un fost mic brat al Dunarii (insa inchis definitiv - nu mai comunica cu Dunarea). Avea lungime aprox 1km si latime max. 75 m, complet inconjurat de stuf. Apa foarte mica. Eram la vanatoare dar m-am reintors dupa o vreme cu barca pneumatica, lanseta si tinichele. Am prins impreuna cu un coleg de la firma cateva stiuci (cred ca 5) din care una de aproape 3 kg (iar celelalte peste kil), plus o rosioara barosana la oscilanta.
Am aflat atunci ca balta se cheama Plesu (nu Pleshu). Am vrut sa mai merg dar n-am mai avut ocazia. Are cineva informatii mai recente depre balta asta?
Dar despre Saltave?
MariusC
Am aflat atunci ca balta se cheama Plesu (nu Pleshu). Am vrut sa mai merg dar n-am mai avut ocazia. Are cineva informatii mai recente depre balta asta?
Dar despre Saltave?
MariusC
eu am fost intr-un loc similar, dar nu stiu cum se numeste
pe drumul Calarasi-Fetesti am trecut Borcea cu bacul, si am traversat insula pana la bratul Dunarea
acolo se gasea fix o astfel de balta, cam 1 km lungime si 70 m latime
balta se inunda cand revarsa Dunarea, apoi peste vara ramane izolata
oare o fi aceeasi ?
estimez ca locul ar fi undeva la 10-20 km amonte de Cernavoda, pe bratul Dunarea
tot pe acolo, pe insula, se afla si o cabana de vanatoare ajvps
oare o fi aceeasi balta ?
pe drumul Calarasi-Fetesti am trecut Borcea cu bacul, si am traversat insula pana la bratul Dunarea
oare o fi aceeasi ?
estimez ca locul ar fi undeva la 10-20 km amonte de Cernavoda, pe bratul Dunarea
Nu e acelasi loc. Vorbesti de Alionte, un brat la Dunarii care, asa cum spui, se inunda cand creste Dunarea.danr scrie:eu am fost intr-un loc similar, dar nu stiu cum se numeste
oare o fi aceeasi ?
Da Dan, ai dreptate. N-am fost eu atent la ce ai scris. Locul de care spui este in sudul "autostrazii" Fetesti - Cernavoda, langa cabana Pietroiu ce tine de AJVPS Calarasi. Alionte este desigur in aval de Cernavoda.
Oricum, nu vorbim de acelasi loc. Locul descris de mine este destul de aproape de confluenta Dunarii cu Borcea de langa Giurgeni.
In balta de care spui tu, in urme cu 3-4 ani, paznicul de vanatoare de la cabana AJVPS, mi-a spus ca in primavara, dupa ce a crescut Dunarea, au luat siuca (pana in kil) cu sacii
prinsa cu pestisor cu varga telescopica (nu lanseta).
Oricum, nu vorbim de acelasi loc. Locul descris de mine este destul de aproape de confluenta Dunarii cu Borcea de langa Giurgeni.
In balta de care spui tu, in urme cu 3-4 ani, paznicul de vanatoare de la cabana AJVPS, mi-a spus ca in primavara, dupa ce a crescut Dunarea, au luat siuca (pana in kil) cu sacii

marius, am fost si eu acolo anul trecut in vara
am pus gonflabila pe balta si n-am apucat sa fac un lanseu ca avenit o barca din fata
padurarul cu nevasta-sa intindeau kilometrii de setci monofilament
deja dunarea se retrasese si " veriga " ramasese izolata
si mie mi s-au laudat ca au luat cu totii peste cu sacii la revarsare, dar ca acuma s-a cam terminat treaba
e si normal, nu aveai loc de setci
dupa care m-a intrebat candid : da permis aveti ? ca vine baiatu de la ajvps in control si e pacat sa nu va confiste barca asta frumoasa
am crezut ca il inec pe loc
am pus gonflabila pe balta si n-am apucat sa fac un lanseu ca avenit o barca din fata
si mie mi s-au laudat ca au luat cu totii peste cu sacii la revarsare, dar ca acuma s-a cam terminat treaba
dupa care m-a intrebat candid : da permis aveti ? ca vine baiatu de la ajvps in control si e pacat sa nu va confiste barca asta frumoasa

Nu mie clar, e de ras sau de plans!danr scrie:marius, am fost si eu acolo anul trecut in vara
- Wavedancer
- veteran
E de drac! (sau cu draci!) S-a invinetit de furie!
Adevarul e ca toata balta Ialomitei a fost braconata salbatic. Saltavele sint o amintire, la fel balta de la Bordujani. Mai rezista citeva iazuri artificiale aflate in proprietate privata, dar sint "moarte" din punct de vedere al pescuitului la rapitor.

You can run, you can hide! But... you'll die tired!