Zgomot talpa inele

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Zgomot talpa inele

Mesaj de Spartacus » 10 Apr 2012, 15:56

Salut.
Am luat recent un Nanoflex Trout & Perch si atunci cand simulez o lansare, indiferent la ce viteza/amplitudine, se aude un zgomot. De fapt sunt mai multe zgomote mici care vin de la locul unde rasina epoxi de pe matisaj s-a adunat putin pe talpa inelului - la 3 e problema (in unghiul dintre bratul inelului si lanseta). A mai avut careva pb asta ? Lucrul e evident cand ating sau trag putin de fiecare din cele 3 inele in parte. Functional nu afecteaza, dar parca as avea o bila mica de rulment care se plimba prin tronsonul lansetei de fiecare data cand lansez... Ma gandeam sa tai surplusul de rasina, dar sa nu fac mai rau..

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Re: Zgomot talpa inele

Mesaj de Spartacus » 10 Apr 2012, 16:14

later edit: Mda, problema s-a rezolvat cu cate o picatura de apa pe fiecare punct de rasina. Probabil nu a facut priza pe metal si exista zgomot la frecare.

mircea_00
veteran
veteran

Mesaj de mircea_00 » 10 Apr 2012, 18:34

Spartacus scrie:later edit: Mda, problema s-a rezolvat cu cate o picatura de apa
poate apa de foc...
chiar a rezolvat problema o picatura de apa chioara?
ma intereseaza ,am si eu problema respectiva la un bat,dar eu ma gandeam la o picatura de epoxi

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 10 Apr 2012, 20:21

pe bune, nu se mai aude nici acum, dupa 5 ore. probabil tine pana se evapora apa :), dar daca mai apare problema, o sa incerc un lac mai elastic ceva. sau o sa incalzesc zona putin la flacara unei brichete..

mircea_00
veteran
veteran

Mesaj de mircea_00 » 10 Apr 2012, 20:49

pai daca e asa simplu,scufunzi batul in apa o data pe ora si s-a rezolvat problema

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 11 Apr 2012, 11:58

problema nu o rezolvi cu apa .tre sa scoti surplusul de rasina cu o lama si pusa alta rasina dar foarte putina.nu se mai vede la fel dar nu o sa mai faca sunetele alea.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 11 Apr 2012, 16:27

si eu am patit la fel dar la un cormoran ULX unde sunetul se aude din mandrina :help:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 11 Apr 2012, 17:50

@ Octavian: acum am incercat-o iar si nici urma de zgomot. Se pare ca uneori rezolvarea e banal de simpla. Daca o sa apara totusi zgomotul, o sa incerc varianta ta, ms.

@ grecu: :( Si eu am un ulx si pot sa zic ca e singura lanseta pe care o am, careia nu-i gasesc nici un cusur. Zgomot se aude si la un lamiglas custom made, dar e de la zona de mufare. Varful tronsonului de baza cred ca are un mic joc in segmentul de varf (mufarea e inversa). Daca mufez in alta pozitie decat cu inelele aliniate, dispare. Se rezolva cu putina rasina epoxi cred, dar nu e asa deranjant cum era la Nanoflex. La mandrina de obicei la cele custom made am auzit ca mai apar probleme, daca nu se pune suficienta rasina, etc.. nu stiu ce sa zic, fa-i un botez. :D joke

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 11 Apr 2012, 19:42

grecu scrie:si eu am patit la fel dar la un cormoran ULX unde sunetul se aude din mandrina :help:
Cu clarusu nu?:))Eu am pb asta la el,de fapt,nu face decat cand il incarc cu peste 15 gr in lanseu!

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 11 Apr 2012, 20:49

Spartacus scrie:@ Octavian: acum am incercat-o iar si nici urma de zgomot. Se pare ca uneori rezolvarea e banal de simpla. Daca o sa apara totusi zgomotul, o sa incerc varianta ta, ms.

@ grecu: :( Si eu am un ulx si pot sa zic ca e singura lanseta pe care o am, careia nu-i gasesc nici un cusur. Zgomot se aude si la un lamiglas custom made, dar e de la zona de mufare. Varful tronsonului de baza cred ca are un mic joc in segmentul de varf (mufarea e inversa). Daca mufez in alta pozitie decat cu inelele aliniate, dispare. Se rezolva cu putina rasina epoxi cred, dar nu e asa deranjant cum era la Nanoflex. La mandrina de obicei la cele custom made am auzit ca mai apar probleme, daca nu se pune suficienta rasina, etc.. nu stiu ce sa zic, fa-i un botez. :D joke
Problema la mufare dispare, daca dai putin spray de teflon! Eu nu as risca cu epoxy!!!!

Scrie răspuns