Welder

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
boje
veteran
veteran

Welder

Mesaj de boje » 28 Apr 2016, 11:06

Am o chestie exact ca asta din poza. E de fapt un mini pistol de lipit cu baterii(2 R6 de 1.5V). Pentru mine si-a dovedit utilitatea. Lipesc repede gumele sfasiate/rupte.
Insa din cauza folosirii intense s-a dus sarma. Pot sa o schimb insa nu stiu ce sarma sa pun. Ma gandesc ca trebuie una dintr-un anumit material si de o anumita grosime si eventual lungime, a..i. sa se incinga cat trebuie , sa si reziste in timp si sa nici nu consume bateria prea repede. Grosimea maxima permisa 0.5mm.
Please help!

Imagine
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

Pif.
veteran
veteran

Re: Welder

Mesaj de Pif. » 28 Apr 2016, 11:19

Io zic sa te orientezi dupa cea care o fost la lungime si grosime iar ca material ar fi bun cupru.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 28 Apr 2016, 12:08

Pai asta e, ca cea care s-a consumat nu era din cupru. Era o sarma otelita din nu stiu ce material. Se inrosea cand apasam butonu.
M-am gandit la cupru dar nu cred ca rezista asa subtire.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 28 Apr 2016, 12:12

pentru Boje:
Salut. Materialul potrivit este un aliaj de nichel, cu rezistivitate mare, de exemplu nichelina sau constantan. Trebuie masurat un rest din firul original (0,5mm) si inlocuit la aceeasi lungime si diametru. Ca sursa pt. un astfel de fir poate fi folosit un foen (uscator de par defect, etc.) Cuprul nu este indicat. Este un conductor cu rezistivitare mica si se foloseste in dispozitive de incalzire pe baza de scurt circuit in secundarul unui transformator de putere, ceea ce nu este cazul in situatia de fata, care se bazeaza pe efectul produs de scurt circuit la bornele unei pile electrice. Spor la treaba. Rew.

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 28 Apr 2016, 12:18

tdum scrie:pentru Boje:
Salut. Materialul potrivit este un aliaj de nichel, cu rezistivitate mare, de exemplu nichelina sau constantan. Trebuie masurat un rest din firul original (0,5mm) si inlocuit la aceeasi lungime si diametru. Ca sursa pt. un astfel de fir poate fi folosit un foen (uscator de par defect, etc.) Cuprul nu este indicat. Este un conductor cu rezistivitare mica si se foloseste in dispozitive de incalzire pe baza de scurt circuit in secundarul unui transformator de putere, ceea ce nu este cazul in situatia de fata, care se bazeaza pe efectul produs de scurt circuit la bornele unei pile electrice. Spor la treaba. Rew.
Multumesc! :respekt: Mi-a trecut prin cap dar ....... Si am si feon defect!

Scrie răspuns