Waders
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Waders
Salut!
Intentionez sa-mi cumpar niste waderi si am nevoie de sfatul celor care deja au folosit asa ceva.
Ma intereseaza rezistenta, sigiliile la cusaturi, si cit de bine "respira materialul". Poate sint si alte caracteristici importante.
Ca marci am vazut Aquaz si Vision. Simms sint prea scumpi pentru mine. Va multumesc!
Intentionez sa-mi cumpar niste waderi si am nevoie de sfatul celor care deja au folosit asa ceva.
Ma intereseaza rezistenta, sigiliile la cusaturi, si cit de bine "respira materialul". Poate sint si alte caracteristici importante.
Ca marci am vazut Aquaz si Vision. Simms sint prea scumpi pentru mine. Va multumesc!
anul asta prin vara (pentru la toamna) vreau sa-mi cumpar si eu niste wadershi foarte buni si foarte ieftini
niste sfaturi ar fi binevenite, sunt si eu cu ochii pe topicul asta
tnx.

niste sfaturi ar fi binevenite, sunt si eu cu ochii pe topicul asta

tnx.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Bine, noa... Vad ca nu va baga nimeni in seama, dintre cei care cunosc ambele modele, asa ca zic si eu despre ce stiu.
Am o pereche de Vision Flywater aflati la al doilea sezon. Din punctul meu de vedere sunt una dintre cele mai bune investitii pe care le-am facut in ultimul timp. Cum pescuiesc aproape exclusiv din apa, indiferent ca merg la spinning sau la musca, am invatat sa-i apreciez. Inainte foloseam un costum de neopren, care imi asigura si sauna de rigoare pe timp ceva mai calduros.
Comparatii intre branduri de waders respirabil nu pot face, pt. ca n-am avut altii. Despre Vision, numai de bine pana acum. Nu prea am motive sa ma gandesc la o alta marca. Ca si raport pret-calitate am senzatia ca sunt foarte greu de batut.

Am o pereche de Vision Flywater aflati la al doilea sezon. Din punctul meu de vedere sunt una dintre cele mai bune investitii pe care le-am facut in ultimul timp. Cum pescuiesc aproape exclusiv din apa, indiferent ca merg la spinning sau la musca, am invatat sa-i apreciez. Inainte foloseam un costum de neopren, care imi asigura si sauna de rigoare pe timp ceva mai calduros.
Comparatii intre branduri de waders respirabil nu pot face, pt. ca n-am avut altii. Despre Vision, numai de bine pana acum. Nu prea am motive sa ma gandesc la o alta marca. Ca si raport pret-calitate am senzatia ca sunt foarte greu de batut.
merci pentru review, daca zici ca-s ok chiar merita investitia pentru cativa ani.
Dupa ce am postat prima oara am vrut sa mai adaug cateva detalii, dar n-am mai reusit pt. ca deja ati raspuns voi. Le pun acum.
Detalii tehnice? Sunt din 3+5 straturi de material. Chestia asta se simte, de deasupra genunchilor in jos (adica exact zona cea mai solicitata) fiind intariti. Au integrate aparatori impotriva patrunderii pietrelor sau nisipului in bocanc. Se agata cu o clama metalica de sireturi si sunt stabile. Cusaturile (cele care se vad, pt. ca sunt expres concepute pt. o minima expunere) sunt facute ingrijit. Pe interior sunt dublate cu banda termoadeziva. Bretelele si centura sunt dintr-un elastic lat, de buna calitate. La fel inchizatorile. La interior, in zona pieptului, exista un buzunar din plasa, cu fermoar, pt. a pastra uscate varii obiecte mici. Pt. transport vin cu un saculet din plasa, foarte util.
Ca functionalitate eu zic ca-si fac treaba foarte bine. Foarte important, nu intra apa
. Ma plimb ore intregi prin rau, cu apa pana la brau, de cele mai multe ori, dar ma simt confortabil. In mod sigur respira. De multe ori, cand ies din apa si bate vantul simt efectiv cum se usuca bruma de umiditate care, inevitabil, apare la interior prin transpiratie. Respirabilitatea se simte si cand, dupa ce mi-am fixat centura, fac brusc vreo genuflexiune, aerul captiv de la brau in jos iese fasaind usor prin porii materialului. Ca sfat, dar asta e valabil pt. orice tip de wader, pt. a maximiza confortul e bine sa purtati pe dedesubt underware specializat, care transfera transpiratia de pe suprafata pielii spre exterior. In nici un caz bumbac. Echipat asa ai permanent senzatia ca esti perfect uscat. Singurul loc unde se simte o usoara umezeala e la picioare, in dreptul sosetelor de neopren, care nu respira. Se poate ameliora senzatia, folosind sosete tehnice de munte.
Cam asta-i. Daca mai doriti amanunte, intrebati.
Detalii tehnice? Sunt din 3+5 straturi de material. Chestia asta se simte, de deasupra genunchilor in jos (adica exact zona cea mai solicitata) fiind intariti. Au integrate aparatori impotriva patrunderii pietrelor sau nisipului in bocanc. Se agata cu o clama metalica de sireturi si sunt stabile. Cusaturile (cele care se vad, pt. ca sunt expres concepute pt. o minima expunere) sunt facute ingrijit. Pe interior sunt dublate cu banda termoadeziva. Bretelele si centura sunt dintr-un elastic lat, de buna calitate. La fel inchizatorile. La interior, in zona pieptului, exista un buzunar din plasa, cu fermoar, pt. a pastra uscate varii obiecte mici. Pt. transport vin cu un saculet din plasa, foarte util.
Ca functionalitate eu zic ca-si fac treaba foarte bine. Foarte important, nu intra apa

Cam asta-i. Daca mai doriti amanunte, intrebati.
vad in poze ca wadershii Vision Flywater sunt doar pantalon, fara ghete.
alea se cumpara separat? sunt speciali pt asa ceva? aia cat mai costa?
alea se cumpara separat? sunt speciali pt asa ceva? aia cat mai costa?
http://www.britnett-carver.co.uk/flyonly/prods/482.html
Cred ca de asta zice Musti.Aici se vad si ghetele ,Michael.Eu am neopren,si in lipsa de Vision e bun si asta
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
E si ceva mai ieftin,dar Musti a pus pe tapet avantajele celuilalt si poate ca pe viitor,dupa criza,ma reprofilez si eu

Cred ca de asta zice Musti.Aici se vad si ghetele ,Michael.Eu am neopren,si in lipsa de Vision e bun si asta

E si ceva mai ieftin,dar Musti a pus pe tapet avantajele celuilalt si poate ca pe viitor,dupa criza,ma reprofilez si eu