Waders de vara (ape caldute)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Waders de vara (ape caldute)

Mesaj de aditud » 27 Dec 2008, 04:42

Pentru pescuitul de vara in rauri caldute, de deal, ce fel de waist waders recomandati? Ce material? Neoprenul se pare ca-i prea calduros pentru asa ceva. La fel si nylonul. Si vreau ceva numai pana-n brau, nu pana la piept. Multumesc anticipat.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Dec 2008, 12:33

eeeee, pentru apele caldute de vara de la ses si deal, folosesc wadershii care au ca denumire populara- gogoshari.
am glumit, sper sa nu te superi :D ,folosesc slipi, pantaloni/scurti/bermude=gogoshari..
ce poate sa fie mai placut vara cand e mai cald sa intri in apa (uneori aproape pana la gat) si sa pescuiesti din apa?
si eu planuiesc sa-mi iau wadershi la anul, dar pentru toamna.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 27 Dec 2008, 16:56

Merci, ai dreptate. Si eu am pescuit vara asta pe Arges la clean in pantaloni scurti/slipi. Problema este ca nu prea-mi place s-o fac in papuci: mi-e frica de obiecte taioase de pe fundul apei. In plus, pietricelele care intra si ies din papuci, de sub talpa, sunt si ele aiurea. Iar sa port cizme fara waders mi se pare ciudat: sa merg cu apa-n cizme, ma rog...
De aceea ma gandeam ca-mi poate recomanda cineva un material care nu-i termoizolant ci numai tine apa afara.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 27 Dec 2008, 17:03

esista niste papucei de neopren cu talpa speciali pt apa
am vz vara asta la vali(asa ca ceretii lui amanunte) 8)

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 27 Dec 2008, 17:46

Cauta wadersi breathable pe google si vei gasi si la noi ceea ce cauti. Material destul de subtire, dar respirabil. Sunt perfecti indiferent daca e apa rece sau mai putin rece. Mai tre o pereche de bocanci ieftini si nu ai nici o treaba. Plus ca-s ganditi in asa fe incat sa nu-ti mai intre pietricelele in bocanci si au ciorapi de neopren.

Scrie răspuns