Vreau Casting!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 23 Feb 2007, 13:20

acelasi lucru il face si o mulineta mai eftina, in combinatie cu un bat bun, dak nu "pica" bine batul cu mulineta tot degeaba :)

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 23 Feb 2007, 13:27

Ionut the carp scrie:acelasi lucru il face si o mulineta mai eftina, in combinatie cu un bat bun, dak nu "pica" bine batul cu mulineta tot degeaba :)
...eu sunt mai snob asa...deci!!!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 23 Feb 2007, 13:38

christianpindichi scrie:Astazi am avut ocazia sa incerc prima data o mul. cast.Shimano crestfire.
am pun un mono 0,25 pe ea si am incercat cateva lanseuri.Este pt prima data cand incerc asa ceva,o sa expun cateva observatii,cine ma poate lumina..va rog.
Deci:
-imi place f mult ca....aspect....ca usurinta in manevrare(recuperare mi se pare mult mai smooth)...parca e ceva nou
-am lansat un salmo slider de 7 cm-21 g parca.cu asta m-am descurcat fara bucle si peruci...am lansat undeva la 20 m max.zic eu.din pacate era un right hand si imi venea f greu.
-nu am avut un bat de cast asa ca am dat cu un bat slabut
-la prima lansare cu un vobler mai usor,un taildancer de 7 cm(nu stiu gramajul)..problem.lansare scurta...peruca..etc.
-nu stiu mulineta in ce categorie se incadreaza,si as vrea sa stiu daca exista ceva care sa nu imi creeze problemele astea de incepator.ma refer la evitarea percilor si lanseuri mai lungi chiar cu naluci usurele.

Va multumesc!
Mulineta nu e prea grozava... n-o sa te ajute sa lansezi naluci usoare... mai bine incepi cu o mulineta mai buna, pe care o vei folosi la potential mai mare dupa ce vei invata cum sa lansezi...

Uita de nailon 0,25, cel putin pt. inceput... minim 0,28, recomandabil un 0,30 - fir matasos, fara memorie... te va ajuta si la descurcarea perucilor.

Strange controlul presiunii pe tambur astfel incat atunci cand naluca atinge pamantul, tamburul sa nu se mai invarta... si regleaza frana de lanseu, de care fel o fi ea (magnetica sau centrifugala) la valori aproape de maxim... dupa primele lanseuri fara peruci, poti incepe sa reduci din frana de lanseu... putin cate putin, pana dai de probleme...

Antares-ul DC o fi el bun (si scump), dar n-o sa te ajute sa inveti mecanica lansarii.

Ia-ti o mulineta din gama $150 sau $200 - ceva pe acolo - fie un Shimano Curado D cu sistem de franare centrifugala (VBS) fie un Abu Revo SX sau STX cu sistem de franare magnetica... astea pana in $200... Daiwa Sol, Fuego si Zillion sar de $200... depinde de buget.

Frana magnetica e ceva mai usor de reglat decat aia centrifugala - pt. ca se ajusteaza din exterior, si iti ofera un control mai bun asupra perucilor. Sistemul centrifugal e mai pretentios, dar poate fi la fel de eficient in controlul perucilor, o data ce capeti experienta.

O mulineta ieftina poate lansa Sliderele foarte bine... insa limitele ei se vad in momentul in care vrei sa dai cu naluci mai usoare...

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 23 Feb 2007, 13:42

Multumesc Andrei!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 23 Feb 2007, 13:47

n/p :)

Scrie răspuns