discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
johnnybravo
- Moderator

-
am un kit do-it in care pe langa matrita am si niste vopsele si o pensula. Mai are cineva asa ceva si daca da, ati reusit sa lipiti vopseaua aia pe jiguri? Am incercat si cu jigul incalzit si bagat in vopsea dar si cu pensula inmuiata in apa si vopseaua folosita ca pe acuarela => nu-s multumit deloc de rezultat
si a doua intrebare, sunt mai eficiente jigurile colorate? ati observat vreo diferenta fata de cele standard?
-
old_radu
- veteran

Nu am confectionat (turnat) niciodata jiguri,dar cred ca pot sa-mi dau si eu cu parerea.
Din cate am observat eu,cred ca vopsirea jigurilor se face prin scufundarea lor in vopsea,nu cu pensula.
Deasemenea cred ca daca sunt vopsite au o atractie mai mare pentru anumiti rapitori.Vreau sa zic ca are importanta acelui "smoc" de fire sau acea "inimioara" de plastic atasate la unele naluci(rotative sau oscilante...)
Fir intins ! tuturor.

-
ovidiu
- veteran

-
[quote="johnnybravo]
si a doua intrebare, sunt mai eficiente jigurile colorate? ati observat vreo diferenta fata de cele standard?[/quote]
de curand mi-am luat 2 matrite si am turnat deja vreo 2-300de jiguri, dar vopsea nu am luat.
am prins odata la jiguri cu bila rosie, dupa ce am agatat bila, am prins mai departe la bila oxidata...normala.
nu cred ca e vreo diferenta... decat faptul ca un jig vopsit pare mai artistic in ochii pescarului.
cand nu am prins, nu am prins.
au fost zile si cu 2-3 salai dar si zile cu zeci de salai, la bile obisnuite. de-acum inainte voi da cu bile turnate de mine si nu le voi vopsi.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
taicanoe
- veteran

-
jigurile vopsite prind muuult mai bine ... pescarii