Voblere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ghenadie
veteran
veteran

Re: Voblere

Mesaj de Ghenadie » 11 Iun 2012, 07:20

florin1948 scrie:
semlecangheorghe scrie:Eu folosesc DEVCON,o rasina din doua componente,cu intarire destul de rapida,ce are in compozitie ceva care o face rezistenta la U.V.Daca este cald,ii poti intirzia reactia tinind-o pe gheata,asta in cazul lacuiesti mai multe woblere odata..Daca dai peste ceva care a fost deja lacuit,este bine sa dai cu smirghel fin inainte,de 600 sau 800,si apoi sa aplici rasina..De gasit nu se gaseste la noi,este produsa in state..
http://www.isrom.net/

Se gaseste si la noi. Nu stiu cum este pretul fata de state + shiping.

in state e in jur de 15 USD ( 9 oz), la noi se vinde cu 150 lei pachetul de 4 oz daca nu gresesc :wallbash:
Nea Mircea, la astea de ai dat link-ul e 74 lei 50 ml, jaf pe fata :fluch

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 11 Iun 2012, 09:33

Ghenadie scrie::lol1: :lol1: :lol1:
fa-le pachet si trimite prin Liviu, ti-a fost lene sa scrii un mail :wallbash:
Multzam domnu ... vorbim ... m-a apucat bricolajul mai nou :)
semlecangheorghe scrie:Fain suvoi...

Din poza se vede ca unele ar trebui chituite.In acest caz,se poate folosi chit pentru reparatii fine,care sa adere la plastic..
In cazul in care vrei sa schimbi folia,ai putea folosi,folie autocolanta de aluminiu,folie care se foloseste de obicei la aparatele de aer conditionat..Corpul wb.-ului,trebuie curatat de vechea vopsea ori staniol,dupa care se smirgluieste fin,dupa care,se aplica autocolantul.Acesta se lipeste mm cu mm dezlipind din folie,pe masura ce inaintezi..Se foloseste un creion sau pix pentru a nivela eventualele cute.Pe spate si pe burta apar inevitabil,imbinari,insa si aceste pot fi nivelate cu pixul..Apoi ,daca doresti efect de solzi marunti,poti folosi manivela de cheie randalinata,sau pur si simplu surubul de reglare de la vreun cutter.Facuti cu atentie dau un excelent efect de solzi marunti.Dupa aceea ,obligatoriu se sterge usor cu o cirpa fina ,udata cu acetona..Urmele de grasime de pe degete,impiedica aderenta lacului,la fel si daca dai cu devcon..Barbeta trebuie protejata,bine mai ales la baza.Daca face contact acolo cu lac sau diluant sau acetona,pot aparea probleme..Dupa asta ,unii scufunda wb.-ul pur si simplu intr-un lac cu uscare rapida,ecolac de la kober,de exemplu.Acest strat are rolul de a nivela suprafata nalucii inspecial pe burta si spate ,acolo unde se intilneste folia..Apoi cu investitie minima in 3-4 spray-uri color,poti aplica ce patern vrei,la final,ochii 3d si apoi,tot fara sa atingi wb.-ul cu mina ,aplici stratul final de devcon sau ce alt lac ai la indemina..Daca nu este wb.care se expune la agataturi..te tine mult si bine..
Ca si vopsea primer pentru fondul alb,folosesc spray auto,foarte aderenta,foarte bun strat de fond mai ales pentru vopselurile fluo..iar ca vopseluri fluo,si nu numai ,spray 'saratoga'produs de ceva firma italiana,deasemena foarte buna.Un tub costa mai putin decit un wb.de firma,si se gasesc in comert..
Spor..
Multzam de sugestii. Eu as vrea sa le vopsesc - deja sunt vreo 4 patru pregatite :) si netezite :) tre sa-mi mai iau niste vopsea(aia care o am eu ii prea veche) - folosesc ALCLAD 2, care, data corect pe un substrat bibilit (pt mine cel mai bine a mers un grund alchidic dat in 3 straturi destul de diluat - netezit cu 800, 800 ud, 2000 si 2000 sub jet de apa) arata mai bine decat folia

N-am mai vopsit metalice demuuullllt :)

aici aveti un test comparativ cu ele, daca sunteti interesati ... dupa ce a fost scris testula acela a mai aparut o vopsea metalica de la testors care trebuie lustruita interesanta ... dar toti zic ca ALCLADUL este pe departe cel mai bun :)

http://www.arcair.com/tnt1/001-100/TnT0 ... od/00.shtm

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 11 Iun 2012, 12:17

no, pai te-ai decis sa le repari singur sau le astept?

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 11 Iun 2012, 12:25

Ghenadie...am vreo 5 buc noi pe drum...ti le trimit cand ajung

Astea busite - am 3 partial jupuite si 4 care-s pregatite pt vopsit din iarna - nu le mai spoiesc, nu prea mai are rost, le voi baga la sacrificiu :) Alea 4 vreau eu sa le vopsesc :) o sa-mi iau vreo 3 culori de alclad :)

Astea 2 sunt curios cum arata

http://alclad2.com/finishes/prismatic-h ... al-chrome/
http://alclad2.com/finishes/high-shine/ ... for-lexan/

Multumesc mult ... te anunt cand imi vin :)

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 11 Iun 2012, 12:33

:lol1: triplezi pretul cu vopseaua aia :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 11 Iun 2012, 12:40

neeee :) vopsesti mult cu ea ... de aia si costa cat costa - acopera f bine

eu cumparam de aici chestii pt machete and stuff :) recomand magazinul, nici trans nu iti rupea buzunarul, dura vreo 2-3sapt pana cand ajungeau produsele

http://www.hannants.co.uk/product/ALCLAD122

Scrie răspuns