Voblere si lingurite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
racing.nick
utilizator nou
utilizator nou

Voblere si lingurite

Mesaj de racing.nick » 26 Aug 2010, 23:16

Am nevoie de ajutorul pescarilor de rapitor cu experienta. Am primit cadou cateva voblere, lingurie, etc. si as vrea sa stiu fiecare dintre ele la ce specii de pesti se folosesc si cateva pareri sincere despre ele ( daca sunt bune de ceva sau nu ). Sunt pescar de crap, foarte incepator in ale rapitorului, dar dornic sa invat si sa experimentez. Detin si o lanseta Shimano Beast Master pentru rapitor.

Atasez pozele cu voblerele si linguritele. Le-am numerotat de la 1 la 18:

1

Imagine

2

Imagine

3

Imagine

4

Imagine

5

Imagine

6

Imagine

7

Imagine

8

Imagine

9

Imagine

10

Imagine

11

Imagine

12

Imagine

13

Imagine

14

Imagine

15

Imagine

16

Imagine

17

Imagine

18

Imagine

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 27 Aug 2010, 07:16

de voblere nu pot sa ma pronunt.lingurile sunt de la gipo si se numesc in ordinea afisarii: "siluro"...o lingura buna pentru apa adanca, pe fund sau trasa repede la suprafata(avat) ,urmatoarele sunt:"painica" si" atom" sunt lenese ca bataie si sunt bune la stiuca pe ape reci (toamna) in ape mici sau cu vegetatie aproape de suprafata.mai departe ai niste "cicade' merg numai pe fund cam cum dai cu jiguri.eu inafara de biba' nu am prins altceva la ele.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 27 Aug 2010, 08:07

Primul vobler mi se pare un Risto Rap de la Rapala.... Bun pe ape adanci, coboara destul de mult, merge la cam toti rapitorii mari.

2 si 3 sunt bune de breloc la chei. Sunt ceva ieftinituri de la Shakespeare, bat cat de cat.. si daca ai noroc poate mai resusesti ca convingi cate un rapitor sa puna botul..... eventul buna de bagat in agataturi ca nu-ti pare rau daca le pierzi :lol:

4 si 5, voblere care nu coboara mult, bune de pescuit cand ai pestele in suprafata sau in locuri cu apa mai putin adanca.

6 - Popper - bun uneori vara la avat, mai merge la stiuca... sau chiar la clean

7. Shakespeare - asta e elice in apa.. nicic macar nu bate cum trebuie, i dai jos ancorele de pe al si il dai la copii sa se joace cu el :wink:

8-9 Ceva voblere minnow, merg cam la toate speciile

10. un vobler cu barbeta lunga, ce coboara destul de mult. Nu stiu de cine e facut.

11. Cotton Cordel Super Spot, vobler tip Lipless, vibratie destul de puternica plus bine, poti fac curios cu el cate un salau, avat, somn...

12. - Ceva cicada... nu ma omor dupa ele...

13-14-15 - ti-a explicat cineva mai sus ce e cu ele...

16-17. rotative - bune cam la orice.... arma incepatorului :lol: :lol:

18 - ceva cicade.... plus 2 voblere de la Strike Pro - merg la clean sau biban

Cam asta ar fi..... rahat pe bat si bun venit in randul pascarilor de rapitor.
Imagine

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 03 Sep 2010, 19:42

... si ca test daca le agheti pe toate pana la sfarsitul anului insemna ca te lasi de crap

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Sep 2010, 20:27

edi_curiosul scrie:... si ca test daca le agheti pe toate pana la sfarsitul anului insemna ca te lasi de crap
:lol: :lol:

Scrie răspuns