voblere rapala crapate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mariush
senior
senior

voblere rapala crapate

Mesaj de mariush » 20 Apr 2014, 08:27

prima data cand am observat fenomenul mi-am zis ca poate am dat eu cu el de ceva sau in urma muscaturii pestelui s-a intamplat ceva,dar cand am vazut crapat un shad rap de 5 cu care am lansat intr-o singura zi de cateva ori mi-am zis ca e o problema...
in total e vorba de urmatoarele voblere:

-ssr 7 sfc (doua bucati)
-cdsr 8 sfc
-sr 5 sfc
voblerele sunt luate din surse diferite,prin asta exclud contrafacerea,mai putin daca e la scara foarte larga...
inca un aspect interesant este culoarea,sfc,la altele nu am vazut.
a mai sesizat cineva problema asta ?
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

viorel.
veteran
veteran

Re: voblere rapala crapate

Mesaj de viorel. » 20 Apr 2014, 10:49

Au stat expuse la soare .
Eu asa am patit cu cateva voblere lasate la soare o zi intreaga
pescar particular

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 20 Apr 2014, 11:05

nici vorba de soare !
cu primele doua am patit in februarie,dar nici daca ar fi soare nu ar fi expuse.de cand am patit cu celelalte pe care le-am pierdut in totalitate,scot un vobler din cutie apoi pun la loc in geanta care nu se mai dezlipeste de mine .
deci alta trebuie sa fie cauza .
sunt curios daca altii au mai patit la fel cu rapala.
crapaturi de genul asta am vazut doar la voblere facute de mine,dar acolo e clara cauza...am folosit lipici din doua componente care probabil nu e adecvat pentru acoperirea voblerelor.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Apr 2014, 12:56

Am avut 2 rapale crapate de noi... primul a fost un X-rap de 10 cm luat acum vre-o 3-4 ani de pe Cabela's, al doilea un MaxRap de 13 parca cumparat din tara anul trecut..... Amandoua au avut crapatura pe laterala, daca le pescuiam intra apa in corp pe acolo..... am rezolvat cu ceva epoxy si acum le pescuiesc in continuare. Crapaturile erau de noi.. cand le-am scos din cutie am observat crapaturile, cutiile nu erau strivite, erau in stare buna...deci banuiesc ca fisurile au aparut inainte de a fi ambalate...
Imagine

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 22 Apr 2014, 10:40

Plastic prost :censored: :wallbash: :respekt:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Apr 2014, 11:10

cred ca se refera la cele din balsa? sau?
n-am patit-o inca...ce pot zice e ca sr-urile (din balsa) sunt firave rau daca le folosesti la somn...2somni/vobler si e cam praf..le-am refacut cu epoxi dar nu stiu cat de rezistente sunt lipiturile (noroc ca sarma e circuit inchis in voblerele astea).

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 22 Apr 2014, 13:21

da,de cele de balsa e vorba.intr-adevar sunt firave chiar si pentru stiuca sau salau,se mai rup la ancora din spate sau apar gauri in cazul salaului,dar problema e ca au aparut fisuri aiurea...am avut un ssr 9 care era gaurit pe toate partile de salai si nu a crapat deloc asa cum m-as fi asteptat din cauza ca intra apa pe gauri si exista riscul sa se infoaie lemnul si sa crape apoi vopseaua.
tind sa cred ca ar fi vorba de calitate,dar caut totusi o explicatie tehnica...mai astept pareri.

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 22 Apr 2014, 14:22

Curios,crede-am ca sunt din plastic,daca e balsa,ce pot sa spun,prost impermeabilizate,lemn umed,calitate inferioara a lemnului,top coat de calitate slaba(ce daca scrie Rapala pe ele,baga astia devcon 2,pt.voi...) :headbash: :wallbash: :censored:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

Scrie răspuns