voblere pt somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

birk
utilizator constant
utilizator constant

voblere pt somn

Mesaj de birk » 05 Apr 2010, 21:15

ce voblere recomandati pt somn?pescuiesc in general pe olt. :respekt:
de ce nu au pestii sida? pt ca p....le sunt pe mal!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 05 Apr 2010, 21:39

Rapala Clackin Rap de 8 CM.
http://www.rapala.com/products/lures/clackin_rap/

Nu am pescuit inca cu ele dar stiu ca multi le folosesc mai ales in zona Fagarasului
www.pentrupescuit.ro

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 06 Apr 2010, 00:49

Ceva mare si zgomotos. Culoarea nu conteaza avand in vedere ca somnul are un rudiment de ochi cu care nu stim daca face mai mult decat sa deosebeasca lumina de intuneric. Vibratiile sunt cheia.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 06 Apr 2010, 10:01

cozma de 9 cm
S'altare și bunăstare !

birk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de birk » 06 Apr 2010, 10:16

multumesc pt raspunsuri.despre rapala magnum si rapala count down puteti sa imi spuneti ceva?
de ce nu au pestii sida? pt ca p....le sunt pe mal!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 06 Apr 2010, 11:08

despre rapala magnum si rapala count down ...
doar despre rapala Shad Rap de 7 :lol:
S'altare și bunăstare !

kzoli
veteran
veteran

Re: voblere pt somn

Mesaj de kzoli » 04 Mai 2010, 07:38

birk scrie:ce voblere recomandati pt somn?pescuiesc in general pe olt. :respekt:
Orice vobler e bun teoretic ... Cateva cerinte .ar fi ... sa aiba firul tras in interior din cap pana coada sa aiba ancore de calitate (cele puse original rar sunt buni ) . Inelele predatek ,owner sau grizly care rezista la pesti mari si cam atat Cei mai inpatimiti il si cositoresc inelele sa fie mai siguri . Seara -noaptea culori cat mai deschise ,nu ca sa vada somnul ci sa vezi tu cam pe unde e naluca . La voblere mici ajunge si 1 carlig in coada ,de la burta e preferabil sa scoti din 2 motive .
1. pericol de accident ,poate sa te agate cand scoti pestele cu mana
2.Ocazional se agata un carlig in partea de jos iar cealalta in partea de sus a gurii si pestele desface pur si simplu voblerul in 2 , are o forta incredibila.
Seara - noaptea poti cauta in apropierea malului pe suprafata apei , In timpul zilei in adancuri cu voblere de adancime ... Cand se incalzeste brusc vremea mananca foarte bine si ziua si se repede la orice .
Gama voblerelor e foarte variata modele pe care pot sa recomand .... Skinner de 12-15 cm Whitefish ,boxer ,frisky de la Salmo Jindvick de la Predatek , Shad Rap de la Rapala si lista e lunga . Totul depinde de ce tip de apa vrei sa pescuiesti ,cat de tare e curentul ce pestisori sunt in zona ...cam ce mananca somnul in perioada respectiva ....daca sta la panda la obleti siguri ii trebuie o momeala mai mica ,daca vaneaza carasi ,rosioare iti trebuie o naluca mai robusta ... La somn "singura regula e ca nu e nici o regula."
Totul e sa ai timp si chef sa stai pe apa si sa dai la somn ,bineinteles in locuri care este somn . Locurile cu somn sunt de 2 feluri locuri care au somn si locuri care au foarte multe exemplare de mustaciosi ....

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 04 Mai 2010, 09:46

cozma de 7 si 9, mai ales noaptea sa incerci culori puternice gen fire-tiger sau argintiu...de la cozma recomand culorile 0 si S...atat pentru salau cat si pentru somn...a intrat destul de bine si pe yo-zuri cristal minnow de 11 si chiar 9...ciudat ca nu a prea dat pe voblere mai de adanc gen shad rap, yo-zuri deep-diver sau walleye runner. cozma de 7 cu barbeta "in scara"(gen shalow shad rap) ramane insa campion pentru mine cand e vb de pescuitul la somn noaptea. ziua pilkerele si chiar plumbi cilindrici jucati ca jigul in curent dau rezultate bune mai ales in baraje, in fata turbinelor. daca vrei sa cauti somnul si dai cu predilectie dupa el cred ca ai sanse mari la kastmaster( e pur si simplu prinzator, mai ales primavara).

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 04 Mai 2010, 09:56

Kastmaster , da foarte bun . Numarul unu .

Si Cozma A de 5-7 cm . Si da , ataca aproape in pelicula , vara .

Am luat dand dupa avat cu Kastmaster in primele ture de manivela .

Dar mic .

Mai mare am agatat dar nu am putut sa-l scot , dadeam cu un Sebile .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Mai 2010, 13:05

blackmamba scrie:Kastmaster , da foarte bun . Numarul unu .

Si Cozma A de 5-7 cm . Si da , ataca aproape in pelicula , vara .

Am luat dand dupa avat cu Kastmaster in primele ture de manivela .

Dar mic .

Mai mare am agatat dar nu am putut sa-l scot , dadeam cu un Sebile .

Buna
poti da detalii despre Kastmaster ? poze sau poate un link ?
Voblerele Cozma sunt foarte bune dar trebuie schimbate neaparat ancorele eu foloseam RH de 7-9 cm aproape la orice ,dar si un somotei de 3 kg face prapad ancorele cu care sunt dotate ...

Scrie răspuns