Voblere pt clean,pt salau si pt pastrav,achizitie???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Cracus
utilizator constant
utilizator constant

Voblere pt clean,pt salau si pt pastrav,achizitie???

Mesaj de Cracus » 06 Ian 2008, 11:08

Pescuiesc in general pe rauri mici de munte unde domina cleanul dar e si putin pastrav si pe lacuri de acumulare de munte si as dori sa-mi achizitionez cateva vpblere insa nu stiu care sunt cele mai bune intrucat sunt un incepator in spinning!!!

[AS DORI CATEVA SUGESTII PT FIECARE SPECIE IN PARTE][/b]

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 06 Ian 2008, 11:40

de departe cele mai bune dupa parerea mea sunt salmo hornet.........si se potrivesc in toate conditiile descrise de tine......tot de la salmo mai este modelu tiny care iar functioneaza foarte bine mai ales la clean.cozma are iarasi voblere bune pentru ce vrei tu.si daca nu vrei sa te axezi exclusiv pe voblere,mai incearca pe lacuri oscilantele taifun de la berti,numerele mici,si pe rauri rotative mepps aglia-mai ales ca ai spus ca esti la inceput de drum in spinning. :wink:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 06 Ian 2008, 12:01

Uite cam ce am folosit eu si cam ce voi folosi...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=5049
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 06 Ian 2008, 12:46

Domnule Cracus;)...parerea de la salmo hornet SD, D -clean
pentru pastrav un salmo bullhead de 7 primavara
si salaul cam greu sa il iei cu voblere, am prins la salmo zipper, la un rapala dancer la bullhead si cam atat, oricum pana nu prinzi pestele cu vobler nu sti ce sa cumperi! aici la noi merg astea, prin timisoara, cine sti ce ciudatenii....cea mai buna alegere este alegerea ta!
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 06 Ian 2008, 13:09

Eu am avut mari succese vara trecuta si cu Ugly Duckling de 2.5cm.
Am un Hornet de 4 ani, de 2.5cm, CW Floating, la care clenii au sarit, ca mustele pe zahar.Insa bine ca am gasit acest Ugly Duckling, pt ca Hornet-ul pare sa ' oboseasca', si-l inlocuieste perfect ratusca. :D

neagoe mihai
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de neagoe mihai » 06 Ian 2008, 13:24

parerea mea daca esti incepator ar trebui sa folosesti mepps aglia argintiu nr.1 sau blue fox argintiu nr.1. Pe Jiu la clean au fost beton toata vara si nici nu sunt prea scupme 5-6 RON. La vobler tot Cozma am utilizat si eu, dar la rotativa am avut cele mai mari satisfactii.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 06 Ian 2008, 14:11

Daca esti din TM probabil pescuiesti in CS la Scorillo sau la Trei Ape si Valiug pe Semenic,sau la Gura Zlata in Retezat.Acolo pescuiesc si eu.Cel mai des la Scorillo ca e cel mai aproape de Caransebes.Aici eu pescuiesc predominant pe lac dar mai dau si pe rau,unde a urcat cleanul dar mai sunt si ceva pastravi.Pe rau dau cel mai mult la voblere de 3-5 cm Cozma,Down,Rapala si Yo-zuri.La Salmo nu am dat decat o data cu un Hornet dar l-am pierdut si nu mi-am mai cumparat pana acum altul.Dar aud ca e bun.Am dat si la Salmo Bullhead dar n-am prins niciodata cu el clean sau pastrav.Asta imita zlavoaca(culoarea intunecata) si am inteles ca e prinzator in zonele de munte unde sunt astfel de pesti prada pt. pastrav.In rest, pe lac este f. mult clean si se prinde bine la artificiale(mai bine ca la natural) si sunt si exemplare mari.Cel mai mare clean prins de mine a avut 1,200 kg dar un prieten a prins de peste 2 kg(pe lac).Aici mai sunt si pastravi,rari dar mari,reminescente a ceea ce a fost odata un rai al pastravului.
Prietenul de mai sus a scapat in primavara 2007 un pastrav de lac de aprox. 5 kg.Se prind f. rar dar merita tot efortul.
Pe lac dimensiunea nalucilor creste,eu dau cu oscilante Berti(Taifun,Mogo,Austria,Clio), Mepps Cyclops(nr 0,1,2)argintii,aurii dar au fost rezultate pe culori de verde si albastru metalizat.
De asemenea folosesc voblere de 3,5,7,9 cm.Lacul are si obleti mari si un pastrav de 1 kg prins avea un oblete de 10-11 cm in stomac.
La rotativa n-am mai dat de mult dar da rezultate bune pe rau,nr. mici 0,1.

mingpro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mingpro » 06 Ian 2008, 14:18

daca ti plac voblerele salmo hornet si tyhy dar mult mai bun este river 2 sea care seamana cu boarta! la cozma nici sa nu te gandesti sunt rare cele bune, cat despre oscilante intradevar meps si copiile lor de la energo team la juma de pret dar cu o evolutie la fel de buna!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 06 Ian 2008, 18:36

Da intr-adevar,cosma modelele vechi cu barbeta dreapta,nu cele noi care au barbeta in forma de ~ pe profil.Cu astea noi n-am dat niciodata.Dar se mai gasesc si cele vechi in vanzare.Rapala Original de 7 si 9 cm(S,G,MU,etc) si Husky Jerk de 8 cm.Mai dau cu Yo-zuri Pins Magnet de 7 cm dar vreau si pe cele de 9 cm.Sunt f. multe voblere prinzatoare,conteaza doar sa ai timp sa le poti folosi si descoperi.

Scrie răspuns