Vobler Salmo Minnow

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihaitzzza
junior
junior

Vobler Salmo Minnow

Mesaj de mihaitzzza » 03 Sep 2008, 11:25

Salut! Ieri am fost la pescuit si inainte de a pleca, am mers ca tot omu' sa-mi iau cele necesare. Nu pescuit numai la spinning, ultimele dati am fost la stationar, vara asta prinzand si primii pesti la lacusta (nu stiu daca are vre-o legatura cu flyfishing-ul, dar este foarte interesanta metoda).

Referitor la spinning, ca de-asta am postat aici, inainte de a pleca, am fost la un magazin de pescuit si mi-am cumparat de acolo un vobler Salmo Minnow de 6 cm, culoare Grey-Silver. Cu o zi inainte citisem pe acest forum ca ar fi "bun-prinzator" de clean.

In acea zi n-am avut foarte multe sanse sa-l pun la lucru, pentru ca apa in locul unde pescuiam era si inca este foarte-foarte mica, dar am incercat cateva lansari. Voblerul evolueaza la 1.00 / 1.50 metrii, deci n-a avut o evolutie grozava si bine inteles ca n-am avut ce sa prind.

Lanseta cu care am executat aruncarile este inscriptionata cu 30g-60g care banuiesc ca este puterea. Din ce am vazut scris, voblerul are vre-o 2 grame si ceva...

Lansarile au fost aproape de locul unde ma aflam.

As vreau sa stiu daca voblerul ar trebui sa fie lansat la o distanta mare fata de locul in care pescuim sau nu conteaza distanta, conteaza ca balta sa aiba peste?

Si as vrea totusi sa-mi spuneti, daca exista vre-o metoda, de a lansa voblerul ceva mai departe de locul in care ne aflam...

Va multumesc!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 03 Sep 2008, 11:45

Salve ! Lanseta pe care o folosesti este f. puternica pentru voblerul pe care il folosesti si probabil foarte rigida, banuiesc ca nu este o lanseta specializata de spinning .
Pentru a putea lansa voblere usoare iti trebuie ceva pina in 20g,oferta este f. mare dar eu iti recomand pt.inceput Maver Srtalis Light ,vezi pe TotalFishing.
Acum, multi iti vor spune ca ,conteaza si lungimea lansetei ceva la 2,70 te-ar ajuta poate mai mult, dar pareile sunt impartite pt.ca ,conteaza si actiunea blankului f.mult .

De asemenea f. importanta este si mulineta , forma tamburului , felul cum aseaza firul , dimensiunea galetului si altele .

A, si incearca fir textil in loc de nylon , se vor lungi lanseurile tale considerabil ,iar pentru ca dai la clean poti folosi si un leader fluorcarbon

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 04 Sep 2008, 18:19

am inteles ca imi trebuie bat de spin, dar ai putea sa-mi dai ceva detalii despre mulineta. Ce ar trebui sa aiba sau chestii tehnice, pentru ca eu sunt varza la chestiile asttea...stiu doar sa dau cu batu' in balta, vorba aia...

Astept ceva indicatii despre ce mulineta ar trebui sa iau. Multumesc!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 04 Sep 2008, 21:17

Mulineta trebuie sa o iei in functie de ce bat ai , sa se echilibreze bine cu batul ,oricum cele mai uzuale sunt de 2500 ca marime .
Altceva ce sa-ti spun , sa aiba frina micrometrica , de preferat frontala , antirevers infinit , marginea tamburului si galetul titanizate pentru a rezista la textil ,daca ai sa dai cu textil, tambur long cast , si important , sa aseze firele in x pe tambur la recuperare, in fine sunt multe firme si multe modele in functie de posibilitati .
Ce pot sa-ti recomand eu la un pret decent : Ryobi Ecusima ,o gasesti pe SipCarp.ro .
Iar mai tarziu daca ai sa te imbolnavesti si dispui de posibilitati indreaptati atentia spre Daiwa sau Shimano .

Alceva ,daca vrei sa inveti ce si cum despre stilul asta de pescuit, ia si citeste toate postarile de pe forumul asta ,imposibil sa nu ramai cu ceva .

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 04 Sep 2008, 21:46

merci mult

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 05 Sep 2008, 10:36

Uite am fost astazi si mi-am cumparat bat si mulineta. Batul este Shimano Alivio (detalii despre el pe site-ul de jos), iar mulineta este un Goldstar Perfect cu "3 ball bearing" si mai zice ceva de Long Cast Spool (v-am zis ca nu ma pricep la detalii tehnice, la lansete ce-am mai prins si eu ideea, dar am gasit site-ul ala care da mai multe detalii decat as putea da eu :D )

Ce parere aveti de aceste 2 achizitii. Sunt bune pentru spin?

Detalii bat Shimano Alivio: http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3452.html

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 05 Sep 2008, 11:36

batul pt inceput e bun dar de mulineta n-am auzit in viata mea

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Sep 2008, 11:54

nici eu nu am auzit despre mulineta asta pt inceput batu ii ok ca mulineta cred ca un ryobi ecusima ar fi fost cea mai buna alegere am si eu una de cativa ani si merge ca nou iar raportu calitate pret ii ok undeva pe la 100 ron incerca un fir mono de 0.16 0.18 ceva de calitate gasesti la trabucco iar ca naluci incerca ceva rotative marimea 0,1,2 de la mepps si voblere salmo hornet si tiny si nu veai da gres fir intins :D

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 05 Sep 2008, 14:17

mihaitzzza mihaitzzza ! Nu te supara ca iti spun, dar esti cam neascultator! Asa ca, te voi trage un pic de urechi!

Ai intrebat iar blackmamba ti a raspuns la obiect. Tu ce ai facut? Vi si ne spui ca ti ai luat un bat cu aceasi actiune!!! Acum ce vei pati? O sa iti iei linguritele alea reomandate de grecu imi pare, pui fir de o,18 si .... vaaai vaaaai ...vei pati ca mine anul trecut, cand tat ma rupeam sa lansez 10 m cu un bat asemanator ca al tau ca actiune. Actiune 10-30 grame, inseamna ca e recomandat sa folosesti voblere, ingurite, etc.... cu greutatea intre 10-30 grame. Poate mai bine intre 15 si 25 grame.
Asa ca fa ceva! :) si nu te chinui cum am facut o eu anul trecut.
Adica mai cumpara unul cu actiune intre 3 si 10 grame, sau 5-25....

S ma ierti daca te am luat prea tare, dar daca nu stii, si ceri ajutorul, atunci macar asculta!

Numai bine si noroc!

mihaitzzza
junior
junior

Mesaj de mihaitzzza » 28 Sep 2008, 00:10

va multumes tuturor celor care mi-ati ajutat sa-mi aleg un bat pentru spinning si o naluca prinzatoare (mii de multumiri in special lui blackmamba pentru echipamentul pe care mi l-a recomandat).

Azi am prins cu batul de spin despre care-am postat mai sus ca l-am cumparat folosind un vobler Salmo Minnow. Rezultatele...in vre-o 2 jumate, 3 ore am prins un clean si o marlitza de stiuca (recorduri personale, bine inteles).

P.S.: La stiuca cred ca am avut noroc...ca nu o vizam, chiar m-am mirat cand am vazut-o in minciog (plus ca nu am folosit struna)

Deci: Voblerele Salmo Minnow (7cm, culoare Grey Scale ce am eu) sunt prinzatoare de peste!

black mamba le are cu echipamentele necesare!

Scrie răspuns