discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
blogpescuit.com
- junior

-
Salutare,
Am decis sa deschid o noua tema.
Vobler plastic contra Vobler lemn
Astept argumente pro si contra pentru ambele. Eventual experiente de la o partida de pescuit cu vobler plastic si lemn, avantaje si dezavantaje.
Astept raspunsurile voastre
Fir!
-
Michael
- Moderator

de pe lemn se mai exfoliaza coatingurile in timp, plasticul desi e mai rezistent la lovituri, uneori daca e lovit de mal pe ger

se fisureaza.
cele din balsa au o evolutie mai naturala, mi se pare mie.
cele din plastic sunt mai durabile in timp.
-
blogpescuit.com
- junior

-
Michael scrie:de pe lemn se mai exfoliaza coatingurile in timp, plasticul desi e mai rezistent la lovituri, uneori daca e lovit de mal pe ger

se fisureaza.
cele din balsa au o evolutie mai naturala, mi se pare mie.
cele din plastic sunt mai durabile in timp.
Asa mi-se par si mie. Am testat si am o colectie de 20 buc din plastic. Am 5 care sunt foarte prinzatoare.
In plus as adauga ca au un pret mai mic , dupa caz fata de cele din lemn.
Fir!
-
pupu
- veteran

Cele din plastic sunt mai mai precis executate si pot fi mai "tehnicizate",si eu prefer anumite modele din balsa insa nu tin cont neaparat de asta.
Numai bine...
-
Hentzone
- utilizator constant

-
Mie-mi plac cele de lemn mai ales pt evolutzie... dar au o mik problema daca dai cu ele dupa stiuca... raman "amprente" adanci in ele dupa o captura trecuta de 7-800 g... si dupa un timp de acolo incep sa se exfolieze

dar tot nu le-as prea schimba pe modele de plastic...
Go fishing, what else...
-
Hell
- veteran

-
in primu rand miscare este mult mai naturala la cele de lemn....la cele de plastic...nustu...vin k ...plasticu
Dezavanataje sunt cu siguranta...oricat de mult le-ai tratat in timp...se duc...dar se face altu/cumpara....nu uitati k nimic nu este etern pe lumea asta.
PS: se pare k PROSTIA este totusi

-
blogpescuit.com
- junior

-

[/quote]
Ce ai vrut sa zici cu aceasta fraza?
-
seve
- senior

-
nu a-ti atins dupa parerea mea nici unul punctul cheie. e simplu mai baieti: FLOTABILITATEA...si mai putin naturaletea voblerului...astea sunt povesti...iti aduc eu voblere din plastic ce bat la funduletul gol orice aratarie din balsa sau alte materiale lemnoase. ca fost voblerist exclusivist ( suna tare nu?

,gata mi-am facut si reclama

) iti pot spune ca voblerele din balsa au flotabilitate mare si sunt foarte folositoare atunci cand pescuiesti in structura datorita gradului mare de ricosare din structura..americanii ii zic "deflection"..astfel un vobler fat din balsa poate face regula in multe situatii cand pescuiesti in structura...uita-te cel mai simplu la filmultele cu voblere ale firmei rapala( fat-rap, seriiile DT..) sau ale firmei Lucky Craft( seriile moonsault, seria big daddy strike..). voblerele de plastic spre deosebire de cele din balsa pot fi suspending si au succes in pescuitul rapitorilor in timpul iernii( oricand in apa mai rece) sau cand acestia ezita sa atace naluca...poti face pauze si de 5-7 secunde intre fiecare smucitura...ca sa iti faci o idee mai buna despreflotabilitate si cand sunt bune voblerele de balsa si cele din plastic citeste catalogul Lucky Craft...desi lucky nu are decat 2-3 voblere din balsa (wood sammy si wood pointer 100 parca) ei mereu au avut mare grija ca voblerele lor sa aiba o flotabilitate ridicata ( atribut nepretuit al voblerelor din balsa). sunt si alte diferente intre voblere dar eu cred ca fiecare dintre ele se adreseaza unor aplicatii specifice si trebuie sa stii sa le folosesti in funcetie de ce iti dicteaza conditiile de pescuit.
-
Hell
- veteran

-
HellRAISER scrie:nu uitati k nimic nu este etern pe lumea asta.

-
Hell
- veteran

-
Frecventa si vortexul creat de un vobler de lemn nu poate fi batuta de orice plastic vrei tu