Vesta ptr spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

liviu68
senior
senior

Vesta ptr spinning

Mesaj de liviu68 » 31 Mar 2013, 18:42

In cazul pescuitului la spining de pe mal, itinerant, este utilă o vesta sau reprezintă doar o optiune vestimentară?
In descursul timpului am folosit diverse borsete, mai mari sau mai mici. Acum ma gandesc sa iau o vesta dar nu imi dau seama daca o sa ma ajute sau mai mult o sa ma incurce, ma refer la buzunare care odata umplute cu diverse ar putea sa incomodeze anumite miscari.
Daca folositi asa ceva, la spinnig, spuneti-mi va rog daca i-ati resimtit utilitatea sau daca ati renuntat la ea din diferite considerente.
Am vazut ca o vesta putin mai aspectuoasa costa cam 150 lei, la ce ar trebui sa fiu atent dace este sa cumpar una (cam in marja asta de pret).

old_radu
veteran
veteran

Re: Vesta ptr spinning

Mesaj de old_radu » 31 Mar 2013, 20:25

...in cazul meu , vesta completeaza borseta si niciodata nu merg la pescuit fara vesta
...ai nevoie de tot felul de maruntisuri care sa-ti fie la indemana , maruntisuri fara prea mare greutate sau volum , care sa nu te incomodeze in miscari
...foarte important consider buzunarul mare de la spate....un sandvici , o sticla cu apa
...sunt foarte multe variante de ales , cred ca important este sa-ti placa , sa aiva buzunarele cat mai incapatoare , accesibile si sa ai posibilitatea sa le inchizi (fermoar , clapeta cu "scai" )

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 31 Mar 2013, 23:57

Fa-ti o idee si la asta:
http://www.totalfishing.ro/geanta-rapal ... 18322.html
Pentru arsenalul de clean este ideala, plus ca mai are 2 buzunare, o spirala pentru forceps, unghera, cutitas (briscuta)...depinde!
Si daca mai ai si niste pataloni cu buzunare laterale (scurti, lungi, depinde de vreme(uri)este de ajuns!
Parerea mea 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 01 Apr 2013, 11:42

cam cat de incapatoare e o vesta? incape o mulineta, 2-3 truse mici cu naluci si o sticla de apa la 0.5? eu merg la pescuit cu transportul in comun ca n-am masina/permis si ma gandesc ca mi-ar fi mai bun un rucsac mic de vro 10-15 litri si ca sa nu-l dau jos tot timpul pot sa bag ce folosesc mai des prin buzunare ca am pantaloni d-aia de camuflaj cu buzunare mari :D da parca ma cam mananca sa iau si o vesta :lol:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Apr 2013, 11:56

Atunci ramai la rucsac zic eu, acuma nu-i o camara sau debara o vesta :)!
Daca ai o trusa pentru naluci micuta cu doua fete si cu snur , sa zic asa, o poti lega de breteaua rucsacului, si atunci o sa-ti fie la indemana tot timpul, numa sa nu alergi, ca se balagane!
In buzunarele pantalonilor pui strictul necesar, agrafe cu vartej, spit/forceps, brisca....
Si in rucsac lasi restul, mancare, apa, plasa pesti, stiu eu, ce-ti mai pui, o mica cordelina, foita de ploaie, papuci de schimb....ce crezi tu ca-ti este de folos, numa sa nu incarci prea mult rucsacul, ca ai de umblat 8)
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 01 Apr 2013, 12:24

asa ma gandeam si eu, pana la urma decat sa iau vesta si sa inghesui totu in ea nu e bine ca dup-aia ma trezesc pe balta fara cine stie ce accesoriu ultraimportant care n-a mai avut loc :lol: maruntisurile le tin intr-o trusa mica cu de toate, briceag, amnar, foita d-aia de ploaie, si tot felu de alte chestii marunte utile sau inutile :twisted: , cand merg la pescuit sunt un fel de mini bear grills am cate ceva pentru orice situatie posibila :lol: :headbash: am gasit pe ebay rucsac d-ala de care ziceam, de 13l si camuflaj sa nu-l vada cleanu :shock:

Imagine

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Apr 2013, 12:33

Numa acolo ai gasit?
Hai sa nu deraiem de la subiect!
Imagine
Fii pescar nu talhar.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 01 Apr 2013, 20:42

Si eu port dupa mine un rucsac, dar ma gandesc ca o vesta m-ar ajuta sa ajung la usor la toate cele si in plus ar permite o distribuitie mai echilibrata a sarcinilor.
Pe de alta parte nu imi dau seama daca buzunarele alea odata umplute cu tot felul de cutii si accesorii (fiindca sunt sigur ca o sa le umplu full) mai mult m-ar incurca la miscare atunci cand o să incerc sa intep un peste.
Mai sunt si alte intrebari, de exemplu, cum e mai buna un material mai gaurit sau chiar plasa ptr vreme calduroasa sau ceva mai impermeabil si robust?
Daca o vesta nu aduce un plus de confort semnificativ atunci poate e mai bine sa mai adaug ceva si sa cumpar o camasa dintr-un supplex mai bun si asta chiar ar aduce un beneficiu considerabil.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2013, 20:54

old_radu scrie: ...ai nevoie de tot felul de maruntisuri care sa-ti fie la indemana , maruntisuri fara prea mare greutate sau volum , care sa nu te incomodeze in miscari
...
...cam asta ziceam mai sus si e clar ca in buzunare nu o sa bagi lucruri grele , voluminoase cu toate ca si asa se aduna destule
...daca vrei iti fac o lista cu ce tin eu in buzunarele vestei , dar va fi una destul de lunga .... :lol:
...cand port vesta si borseta , renunt la rucsac
...functie de perioada anului ar trebui cel putin 2 veste sau si mai simplu se poate ajunge la un compromis :

http://www.totalfishing.ro/vesta-trabuc ... 13074.html

...asta o poti purta peste un tricou subtire , dar si peste o jacheta mai groasa.
...sunt mai multe modele de la diferiti prtoducatori , practic este un "ham" cu buzunare multe si incapatoare si in general sunt din materiale rezistente

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 01 Apr 2013, 22:06

eu am gasit ham d-asta la decathlon, http://www.decathlon.ro/RO/vesta-travel ... 169395897/ asta pare super pe vreme calduroasa doar ca nus prea mari buzunarele, parca tin minte ca pretu era in jur de 80-100 de lei :)

Scrie răspuns