discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
WBF
- senior

Salut
Are cineva din Cluj o scula de scos pin-ul de pe axul tamburului care blocheaza rulmentul(Daiwa)?
Ceva de genul Hedgehog Studio tool sau asemanator?
Vreau sa-mi pun Boca la o Daiwa T3 Ballistic si nu as vrea sa intru la creatie in mod barbar.
Multumesc
-
vampyru_a1
- veteran

-
Spit-patent cu varful ascutit
eu cu el am schimbat zilele trecute la advantage si chronarch
Am vrut si eu t3 ballistic si tot o mai vreau .

-
WBF
- senior

Spit patent are si baiatu'

Dar nu vroiam sa intru la creatie fix la un mulinel de 300$
Exista clesti fix pentru pini, din pacate eu am unul pentru auto, unde dimensiunile is putin altele si nu am cum sa-l folosesc.
Poate gasesc pe cineva din Cluj cu asa ceva, daca nu, chem soborul de preoti si pun mana pe spit
Offtopic: T3 Ballistic e mai mult decat ok.
Unii caraie ca e din zion(carbon pacalit de marketing) dar pe mine nu ma dreanjeaza, din contra.
-
Sami
- veteran

Acum depinde si pentru ce o folosesti,conditii ,gramaje,etc.
Aici la Dunare unde dai cu gramaje de 28 grame jig+plastic in general(si greutatile jigului pot creste bine) poate nu se mai preteaza asa bine.
Sincer si eu sunt curios sa vad un review la o astfel de mulineta,dar folosita in conditiile descrierii de mai sus,nu cu gramaje mici.
Fir intins!
-
WBF
- senior

Sami
In general o folosesc la top water, spinnerbait si crankbait.
Nici cu jiguri de 7-15 grame nu a tusit.
Pe Dunare/Delta o sa o folosesc la avat.
Ma indoiesc ca nu face fata la 28g+ dar raportul de 7:1 nu cred ca o avntajeaza.
In rest scoate stiucane de 7-9 kile fara sa respire greu sau sa o fortez. Si lanseaza intr-un mare fel.
Daca chiar crede cineva ca e util o sa fac un review dupa urmatoarea iesire in Delta la Periprava.Asta va fi prin septembrie/octombrie.
Revenind la topic, are cineva cleste de pini sau Hodgehog in Cluj si ma poate ajuta in urmatoarele 3-5 zile?
Dupa nu mai e cazul ca ma ajuta Sava.
Multumesc
-
Jedi
- veteran

http://www.stripersonline.com/t/626171/ ... -and-raves
Mai jos e un cleste caruia I-a fost facuta o nisa la o falca.
Poti taia la fel cu un bomfaier sau un flex....exact cit sa-ti intre pinul acolo...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
WBF
- senior

Multumesc de sugestie Jedi.
Din pacate nu agreez DIY.
As putea rezolva si cu un cleste papagal facut excentric prin adaugarea unei saibe intre clesti. Dar nu

-
Sorin
- Moderator

Sami scrie:Acum depinde si pentru ce o folosesti,conditii ,gramaje,etc.
Aici la Dunare unde dai cu gramaje de 28 grame jig+plastic in general(si greutatile jigului pot creste bine) poate nu se mai preteaza asa bine.
Sincer si eu sunt curios sa vad un review la o astfel de mulineta,dar folosita in conditiile descrierii de mai sus,nu cu gramaje mici.
Sami
T3 Ballistic nu e pentru asa ceva .
Pentru conditiile de mai sus iti trebuie un round profile minim de 200 , si cu o recuperare de 5:1 . sa ai putere de cranking in curenti .
Un low profile nu face fata la ce vrei tu , poate doar Daiwa Z , dar costa mult
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Sami
- veteran

Sorin scrie:Sami scrie:Acum depinde si pentru ce o folosesti,conditii ,gramaje,etc.
Sami
T3 Ballistic nu e pentru asa ceva .
Pentru conditiile de mai sus iti trebuie un round profile minim de 200 , si cu o recuperare de 5:1 . sa ai putere de cranking in curenti .
Un low profile nu face fata la ce vrei tu , poate doar Daiwa Z , dar costa mult
Eu unul folosesc pentru conditiile de mai sus Daiwa Zillion cel cu recuperare de 6.Am folosit-o si cu jiguri de 32gr si 36gr+ shad de 10-12 cm.Mi s-a parut foarte ok,nu mi s-a parut ca se forteaza de niciun fel si de asta eram curios de Balistic ca si o paralela.
Si ca rezerva foloseam un Curado 201e7,care a fel a facut fata cu brio pana am vandut-o,acum sunt curios cum o merge succesoarea 201G7 pe care am achizitionat-o de curand,dar nu am incercat-o.
Multumesc ca m-ati lamurit si scuze de off topic!

Fir intins!
-
stradic
- veteran

rapala the best vobler in the world