Este necesar sa demontam rotorul, sa luam o masura, si sa taiem cu foarfeca dintr-o membrana ce cauciuc de cca. 0,8mm-1mm, o fasie curbata, asa cum se vede in foto de mai jos. In aceasta fotografie, am indicat si piesa care va intra in contact cu aceasta fasie de cauciuc, atunci cand pickupul este deschis in vederea lansarii, introducand astfel o infranare a rotorului:

Pasul urmator, este lipirea acestei fasii pe corpul mulinetei (nu si pe capacul corpului), fara a depasi marginile gulerului de sub rotor, asa cum se vede in foto urmatoare. Recunosc ca nu arata prea comercial, dar sub rotor oricum nu se va vedea la final:

Remontata, am facut proba si nici macar masa unui set de imbusuri nu a fost suficienta ca sa miste rotorul avand pickupul deschis. Acea banda de cauciuc, dupa lipire, se unge cu vaselina, ca atunci cand punem presiune mai mare pe manivela, sa poata fi declansat totusi pickupul (oricum eu il inchid cu mana, nu la automat).

Cu ocazia acestei operatiuni, am mai rezolvat o problema, care m-a deranjat inca de cand am cumparat aceasta mulineta si anume faptul ce acea piulita masiva din bronz (are 4 grame!!!), care prinde rotorul, este conceputa sa se infileteze pe angrenaj doar trei spire. Restul filetului ramane in aer, asa cum se vede in poza, lasand acolo si un spatiu nejustificat. In stanga jos se vede deja alternativa...

Am inlocuit piulita de bronz, cu una din aluminiu, plus rulment, siguranta si bucsa de teflon, (toate=1,5g) obtinand astfel si optiunea ,,floating shaft" Imi faceam planuri sa maresc pe o portiune si orificiul tubular din angrenaj pentru a fi pe deplin functional floating shaft-ul, dar nu a mai fost cazul, fiindca existau oricum jocuri acolo. A fost suficienta inlocuirea piulitei de bronz.

Tot cu aceasta ocazie, am montat si rulmentul cu cele doua saibe in locul bucselor din galet. Nu mai pun poze si cu aceasta operatiune care e deja ceva banal.
Legat de rotor drag, am instalat si pe alte mulinete, dupa aceeasi procedura, (Okuma Alumina, Attack Spin SA, etc.) si va confirm ca este fiabil in aceasta varianta.
Sper sa va fie si dumneavoastra de folos aceste mici modificari, asa cum imi sunt si mie. Numai bine!
Rew.