La montura "carolina" sa zicem ca poti sa te dispensezi de margica si sa folosesti un opritor de silicon dar vartejul e musai.evin scrie:Margica-i degeaba. Si vartejul.
Poti folosi linistit orice fel de plumbi culisanti, lasati liber pe fir sau fixati, la o oarecare distanta de naluca, cu o scobitoare.
Unde gasesc?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Daca scopul principal este prinsul pestelui si nu imitarea unei monturi, atunci vartejul este chiar degeaba in cazul in care nu pui margica. Daca montura se roteste inseamna ca ceva nu-i bine, zgomotul obtinut prin ciocnirea lestului si a margelei nu am vazut sa dea rezultate, indiferent de specie. Cu offset sau cu jig normal este aproape la fel in bolovani, marea diferenta se vede la crengi sau pescuit fin in vegetatie si acolo, orice nod in plus si orice accesoriu adaugat, incurca.
-
- veteran
evin scrie:Daca scopul principal este prinsul pestelui si nu imitarea unei monturi, atunci vartejul este chiar degeaba in cazul in care nu pui margica. Daca montura se roteste inseamna ca ceva nu-i bine, zgomotul obtinut prin ciocnirea lestului si a margelei nu am vazut sa dea rezultate, indiferent de specie. Cu offset sau cu jig normal este aproape la fel in bolovani, marea diferenta se vede la crengi sau pescuit fin in vegetatie si acolo, orice nod in plus si orice accesoriu adaugat, incurca.
Nu vreau sa te contrazic,dar cu montura asta(la "carolina"ma refer) pescuiesc de cand nici nu stiam ca se numeste asa. Montura asta am "descoperit-o" in delta prin '92-'93 cand pescuiam pe canalul Catavaia la biban si prindeam stiuca la rama serpeasca. Aveam o montura dintr-un carlig 1/0 cu tija lunga o struna de 40 cm din kevlar subtire un vartej simplu si pe firul principal un plumb culisant de 20g. Dupa ce am prins cateva stiuci la rama am schimbat rama cu rosioara,iar dupa cativa ani am schimbat rosioara cu niste shaduri galben-portocaliu cu spatele negru.
Asta era montura castigatoare pe timp de vara cand cand cumatra urmarea oscilanta pana langa barca si nu vroia sa puna gura.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"