Am pomenit pe un alt topic, de un tip de tambur care contrazice la prima vedere, orice considerente logice. Acum mi-a ajuns din nou in mana o mulineta echipata cu un astfel de tambur si n-am putut rata ocazia de a vi-l prezenta si la modul concret, sub forma de fotografii.

Acest tip de tambur, in ciuda aparentelor, chiar functioneaza si inca bine. E ciudat ca desi pare construit anume sa agate spirele la lansare, totusi acest lucru nu se intampla. Asa cum am spus in celalalt topic, pentru mine, acest tambur, a aruncat oarecum in aer considerentele tehnice legate de buza tamburului, care ar trebui sa asigure lansari mai lungi si care cosiderente imi par a avea o valoare mai mult teoretica. Se pare ca, la modul practic, spirele, atunci cand pleaca de pe tambur in lansare, de fapt, nici nu ating, sau ating doar superficial buza tamburului. Ce parere aveti ?
O gaselnita interesanta la acest tambur este si sistemul de ,,contorizare" a lungimii firului de pe tambur. Sunt astfel imprimate repere pe fiecare al doilea ,,dinte" de pa buza tamburului, pentru patru diametre diferite de fir, care indica cantitatea de fir (desfasurata/ramasa). Interesasnt, nu?
Mai adaug doar ca muliuneta cu acest tambur ciudat, este una fara ,,pedigree" si pe ea se mai vede scris doar ,,Carp Selection" 55. N-a fost menajata deloc si a prins mult peste de-a lungul anilor de serviciu. Acum insa are nevoie de ,,resuscitare"
Rew.