un bat solid +2,60 +30g

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

un bat solid +2,60 +30g

Mesaj de costica_fishing » 28 Dec 2004, 02:40

pt ca m-am procopsit cu o Daiwa Capricorn de 2500, care, nici d'a dracu nu se combina cu ce folosesc io, e musai sa-i iau un bat pe masura (sau s-o marit :D ).
Intentionez sa dau cu el la jiguri mari (si eventual voblere mari) pe Dunare, Mures, etc...

Deci astept sugestii si dezbateri pe aceasta tema:

- cam la 2,70 lungime.
- iute cat se poate.
- actiune cam 15-45 g.
- manerul cat mai scurt cu putinta (urasc manerele lungi :x se dracu o fi in capul lor, e palos, topor sau lanseta?).
- daca se poate vedea si prin Ro un exemplar, ar fi perfect, mai ales ca nu ma grabesc!

Adelin, Tudor, parca voi foloseati d-astea. Ce-i cu Sportex-ul? Bagati!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Dec 2004, 08:52

Ti-as raspunde cu placere Costica. Dar Sportex nu cunosc decit pentru ca ati vorbit voi de ele pe forum.
Am un bat "mort manié" de 2m70 de la Astucit, nu cred ca o sa-l gasesti in tara. E mai puternic de cit ce vrei tu. Adica puterea este de 20-60 gr. Dar ar merge cu un Capricorn 2500.
Mai dau cu un bat Mitchell track extreme 2m60, cuplat cu Daiwa Theory 3500. Puterea 20-80 gr. E tare ca o coada de matura, mie asta imi place. Cu asta dau la somn.
Chestia e ca pe piata de acolo nu gasesti acelasi material ca si aici, si vice versa. O sa ma uit, la prinz, sunt cu siguranta niste bete care se gasesc pe amindoua pietele.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 28 Dec 2004, 09:06

Costica, un batz la 2,70 cu o putere de aruncare de care vrei tu nu o sa gasesti fara maner lung.Manerele sunt facute la astfel de betze pentru priza cu 2 maini
E si incomod sa manuiesti un batz asa lung cu o singura mana .

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 28 Dec 2004, 11:07

Ceva asemanator am cautat si eu inainte de Craciun si am gasit ... nu. De fapt am gasit una care mi-a placut (Daiwa Vulcan X - aprox. 2,7 mil.) dar n-am luat-o deoarece la 2,10 m era prea scurta pentru ceea ce vreau (daca ar fi fost macar de 2,40 sau 2,50 m ...)

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 28 Dec 2004, 11:34

costica astept sa mi-l faci cadou sa ii modific manerul :)
pana atunci mai stai si tu acasa zilele astea ca ma oftici prea tare :D :D :D :D
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Dec 2004, 16:28

Ei, asa cum am promis m-am dus la prinz intr-o pravalie care nu e departe de serviciu.
Nu am vazut decit doua bete cu minerul destul de scurt, avind 2,70 m fiecare.
O Shimano Exage MH, 15-45 gr. Mie mi se pare cam supla dar sa nu uitam ca-mi plac betele rigide. Asta cred ca o poti gasi si pe piata romaneasca.
Mai era si o Drachko Millenium (Astucit) ceva mai rigida si cu o putere de 10-55gr. Este cea care mi-a placut cel mai mult. Nu stiu daca importa cineva marca asta in Ro.
Costica, pune mai intii minuta pe Exage-ul ala si vezi daca-ti place.

Tudor

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 29 Dec 2004, 01:12

Daca vrei sa iei ceva deosebit si sa ai de unde alege, dute dupa jumatatea lui ianuarie la Szeged la magazinul de langa hotel Hungaria, nu e greu de gasit si preturile sunt mult mai mici, plus ca la vama iei TVA-ul inapoi. O alta varianta ar fi prin martie(si asa ai zis ca nu te grabesti) la expozitia de la Budapesta unde iarasi poti vedea piese interesante.
De Sportex ce sa-ti spun seria TURBO si TURBO KEV sunt cele mai reusite si sunt adevarate, cu carne groasa nu foita de tigara.Daca le vezi nu-ti faci o impresie prea buna, pt. ca nu sunt frumos colorate si nu au licurici holograici cum am vazut ca se poarta mai nou. Am luat din Franta un bat ZEBCO care mi-a placut mult ca actiune si tinuta, iar cand am ajuns acasa primul lucru pe care l-am facut a fost belirea aptibildelor.Acum batul nu mai are nume, dar a dobandit in schimb o puternca personalitate, iar daca ar fi sa mai scriu ceva pe el, tinand cont ca in doi ani aproape toti pestii i-am trosnit cu acest bat, as scrie discret EXTRACTOR.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 29 Dec 2004, 11:32

Un bat asa cum cere mulineta ta este Daiwa Shogun 2.6m pt Mort manie 10-40g.Il gasesti la noul mag.Dril.In Buc.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Dec 2004, 11:40

costica merita sa pui mana pe daiwa shogun, am pus si eu mana pe el si pentru dunare e boboc, daca dai cu jiguri grele ( peste 20-40 grame )
bat atat de tare si lung cu maner scurt nu cred ca vei gasi, oricum vei pescui cu el sprijinind manerul in cot

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 04 Ian 2005, 19:27

Ptr. Sportex poti vizita site-ul http://www.angel-domaene.de/ si intri la onlineshop sau direct la http://80.237.203.121/shop/index.php?cP ... 8f5edeec04. Succes.

Scrie răspuns