ultra light sau light?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
ultra light sau light?
Daca ma puteti ajuta si pe mine pentru ca am o nelamurire. Am cumparat de la Targul de pescuit acum o saptamana o lanseta SERT, Exceed, SPX 180.2 L. Scrie pe ea ca arunca intre 2 si 7 grame. Mi s-a spus ca e excelente pentru pastrav si clean la naluci si intr-adevar arata excelent si la banii dati pe ea (103 lei) cred ca am facut o afacere buna. Dar ma mir ca e declarata Light cata vreme plaja de greutati e de tip Ultra Light! Prin comparatie am o Shimano Catana UL de 2.1 m si arunca 2-10 grame! Se poate sa nu fie UL cata vreme arunca greutati mult sub 10 grame? E drept ca lanseta Catana e mai moale, pe cand Sert-ul e mai nervos, scrie ca e din carbon f rezistent. Care o fi adevarul? A pescuit cineva cu o asemenea lanseta?
Re: ultra light sau light?
saca ti se potriveste si iti place ce mai conteaza din ce clasa face parte ... te mai uiti daca e light sau ultra din moment ce isi face treaba la cleni sau pastravi?
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- senior
Da, ai dreptate, asta conteaza! De-abia astept sa o testez. Pacat ca pe 6 aprilie incepe prohibitia la clean iar sezonul la pastrav abia in mai se deschide. Trebuie sa caut o apa cu pastravi detinuta de vreo asociatie de pescari (concesionata) care sa permita pescuitul si in aprilie. Sper sa existe.anem scrie:saca ti se potriveste si iti place ce mai conteaza din ce clasa face parte ... te mai uiti daca e light sau ultra din moment ce isi face treaba la cleni sau pastravi?
Prohibitia generala incepe pe 15 aprilie : http://www.anpa.ro/images/stories/docum ... 202012.PDFfilip_pescuitorul scrie:Da, ai dreptate, asta conteaza! De-abia astept sa o testez. Pacat ca pe 6 aprilie incepe prohibitia la clean iar sezonul la pastrav abia in mai se deschide. Trebuie sa caut o apa cu pastravi detinuta de vreo asociatie de pescari (concesionata) care sa permita pescuitul si in aprilie. Sper sa existe.anem scrie:saca ti se potriveste si iti place ce mai conteaza din ce clasa face parte ... te mai uiti daca e light sau ultra din moment ce isi face treaba la cleni sau pastravi?
Nu cred ca gasesti vreo apa in care sa fie liber pescuitul la pastrav inainte de 1 mai (poate in vreo pastravarie ceva).
www.pentrupescuit.ro
sunt standarde diferite la puteri de aruncare pentru europa si sua/japonia. daca o catana are 2-10, aceeasi plaja in sua intra la medium light.filip_pescuitorul scrie:Daca ma puteti ajuta si pe mine pentru ca am o nelamurire. Am cumparat de la Targul de pescuit acum o saptamana o lanseta SERT, Exceed, SPX 180.2 L. Scrie pe ea ca arunca intre 2 si 7 grame. Mi s-a spus ca e excelente pentru pastrav si clean la naluci si intr-adevar arata excelent si la banii dati pe ea (103 lei) cred ca am facut o afacere buna. Dar ma mir ca e declarata Light cata vreme plaja de greutati e de tip Ultra Light! Prin comparatie am o Shimano Catana UL de 2.1 m si arunca 2-10 grame! Se poate sa nu fie UL cata vreme arunca greutati mult sub 10 grame? E drept ca lanseta Catana e mai moale, pe cand Sert-ul e mai nervos, scrie ca e din carbon f rezistent. Care o fi adevarul? A pescuit cineva cu o asemenea lanseta?
sert cred ca e facut dupa standarde japoneze unde 0-5 grame = ultralight si 2-7 sau 2-9 e clasa light.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
- senior
Multumesc pentru clarificare, m-am lamurit. Pana la urma cred ca si Catana si Sert-ul isi fac treaba cam la fel, desi Sertul arata intr-adevar a lanseta japoneza, daca ma uit la cotor (pluta scobita la mijloc astfel incat blancul se vede intre 2 portiuni cu pluta). Cu Catana aveam multe rateuri la clean, era cam moale. E buna lungimea 1,8 m la clean pe rauri?Spring scrie:sunt standarde diferite la puteri de aruncare pentru europa si sua/japonia. daca o catana are 2-10, aceeasi plaja in sua intra la medium light.filip_pescuitorul scrie:Daca ma puteti ajuta si pe mine pentru ca am o nelamurire. Am cumparat de la Targul de pescuit acum o saptamana o lanseta SERT, Exceed, SPX 180.2 L. Scrie pe ea ca arunca intre 2 si 7 grame. Mi s-a spus ca e excelente pentru pastrav si clean la naluci si intr-adevar arata excelent si la banii dati pe ea (103 lei) cred ca am facut o afacere buna. Dar ma mir ca e declarata Light cata vreme plaja de greutati e de tip Ultra Light! Prin comparatie am o Shimano Catana UL de 2.1 m si arunca 2-10 grame! Se poate sa nu fie UL cata vreme arunca greutati mult sub 10 grame? E drept ca lanseta Catana e mai moale, pe cand Sert-ul e mai nervos, scrie ca e din carbon f rezistent. Care o fi adevarul? A pescuit cineva cu o asemenea lanseta?
sert cred ca e facut dupa standarde japoneze unde 0-5 grame = ultralight si 2-7 sau 2-9 e clasa light.
E buna de 1.8m, si eu prefer lungimea asta pentru clean, mai ales ca prefer un pescuit precis in locuri tintite si de multe ori ma bag prin tufe sau lansez de sub salcii ... locuri unde o lanseta mai lunga nu e la fel de manevrabila.
Referitor la UL si L, eu am o daiwa procyon UL care arunca pana in 3.5grame dar si o daiwa exceler varianta europeana pe care scrie 10-20grame dar in codul lansetei e incadrata in clasa L care e si reala (arunca pana undeva in max 8-9grame).
Referitor la UL si L, eu am o daiwa procyon UL care arunca pana in 3.5grame dar si o daiwa exceler varianta europeana pe care scrie 10-20grame dar in codul lansetei e incadrata in clasa L care e si reala (arunca pana undeva in max 8-9grame).