UL pentru micro-jigging
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
UL pentru micro-jigging
Salutari!
Incerc din nou forumul de aici pentru ca pana acum am fost sfatuit destul de bine. Imi trebuie un bat UL care poate arunca decent un micro-jig pe la 0,5g (10-15m sunt suficienti) dar, mult mai important, sa fie suficient de rigid pt. intepare. Tocmai am "maritat" o joarda Daiwa Spinmatic Tuflite 7' de care nu ma pot plange d.p.d.v. al lanseului dar de care m-am saturat tot ratand inteparile. E extrem de fina si subtire, OK cu rotative si wobblere (in general cu naluci reactive) dar e prea "piftie" pt. jigging. Ma obisnuisem sa ratez 40-50% din atacuri, imi spuneam ca-i OK un asemenea compromis (joarda fina n-are cum sa mai fie si batzoasa). Dar in ultima vreme am pescuit cu un Fenwick Elite Tech River Runner 7'6"(Light) pe rauri mai serioase (cu posibilitati de capturi mai mari, de la kg in sus) si cu asta am proportie de succes in jur de 90%. Si cand ma intorc la UL pe parauri mai mici si pesti asisderea ma apuca nervii pierzand la pastraviori. Si nici n-am chef sa merg cu River Runner pe ape mici ca n-am nicio satisfactie, cu ala trag si de pesti la kil si nici nu se-ndoaie bine.
In concluzie, a avut/are cineva experienta cu un UL de cel putin 2m10cm care sa fie rigid (bine, in comparatie cu majoritatea betelor UL), ceva Fast spre X-Fast action? In pofida posibilitatilor de shopping direct din magazin de pe aici, nu prea gasesti betze specializate pe "pasarica" mea. Ma uitam pe net de un St Croix Premier UL de 6'6" sau 7' (p-aici prin magazine n-au decat de 6'), sau de Daiwa Procyon tot de 6 jumate sau 7. S-a vazut cineva cu ele? Sunt "joarde" sau "betze"?
Merci anticipat.
Incerc din nou forumul de aici pentru ca pana acum am fost sfatuit destul de bine. Imi trebuie un bat UL care poate arunca decent un micro-jig pe la 0,5g (10-15m sunt suficienti) dar, mult mai important, sa fie suficient de rigid pt. intepare. Tocmai am "maritat" o joarda Daiwa Spinmatic Tuflite 7' de care nu ma pot plange d.p.d.v. al lanseului dar de care m-am saturat tot ratand inteparile. E extrem de fina si subtire, OK cu rotative si wobblere (in general cu naluci reactive) dar e prea "piftie" pt. jigging. Ma obisnuisem sa ratez 40-50% din atacuri, imi spuneam ca-i OK un asemenea compromis (joarda fina n-are cum sa mai fie si batzoasa). Dar in ultima vreme am pescuit cu un Fenwick Elite Tech River Runner 7'6"(Light) pe rauri mai serioase (cu posibilitati de capturi mai mari, de la kg in sus) si cu asta am proportie de succes in jur de 90%. Si cand ma intorc la UL pe parauri mai mici si pesti asisderea ma apuca nervii pierzand la pastraviori. Si nici n-am chef sa merg cu River Runner pe ape mici ca n-am nicio satisfactie, cu ala trag si de pesti la kil si nici nu se-ndoaie bine.
In concluzie, a avut/are cineva experienta cu un UL de cel putin 2m10cm care sa fie rigid (bine, in comparatie cu majoritatea betelor UL), ceva Fast spre X-Fast action? In pofida posibilitatilor de shopping direct din magazin de pe aici, nu prea gasesti betze specializate pe "pasarica" mea. Ma uitam pe net de un St Croix Premier UL de 6'6" sau 7' (p-aici prin magazine n-au decat de 6'), sau de Daiwa Procyon tot de 6 jumate sau 7. S-a vazut cineva cu ele? Sunt "joarde" sau "betze"?
Merci anticipat.
- semlecangheorghe
- veteran
Re: UL pentru micro-jigging
Adi,eu am pescuit cu Premierul si cu Avid-ul,si mi se par foarte ok..Cele de 6.6ft,sint parca mai ferme decit cele de 7ft,lucru normal dealtfel ,datorita lungimii..Premierul este ceva mai elastic decit avid-ul,acesta din urma fiind oleaca mai'vinos",bine ,tinind cont ca vorbim de lansete u-l..Ca si o parere pur personala,eu as pescui cu un premier,dar light.Cred ca ar fi capabil sa arunce pe distante mai mici 0.5gr+greutatea nalucii,si din rezerva de putere ai putea intepa eficient,si drilla pestii..Daca optezi pentru u-l sau l,din serii mai scumpe cum ar fi elite,cistigi la rezerva de putere a lansetei(clar ca si intepi mai eficient),acestea fiind construite dintr-un grafit cu modul mai inalt,si deci ceva mai'rigide'.Evident ca sint multe alte optiuni si de la alte firme concurente..cu st.croix.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Merci. Ma voi interesa atunci si de un Avid de 6'6". Dar, dupa cum explicam mai sus, merg pe UL. River Runner este ireprosabil la micro-jigging, si mai am doua Fenwick Light, un Eagle GT de 7' si un HMX de 7'6". Problema e ca-s mult prea vanoase si nu-mi ofera nicio satisfactie la drill cand merg pe niste parauri micute din zona unde sunt browns si brooks dar care sunt destul de mici si neinteresanti pe echipament L. Asa ca, imi trebuie un UL.semlecangheorghe scrie:Adi,eu am pescuit cu Premierul si cu Avid-ul,si mi se par foarte ok..Cele de 6.6ft,sint parca mai ferme decit cele de 7ft,lucru normal dealtfel ,datorita lungimii..Premierul este ceva mai elastic decit avid-ul,acesta din urma fiind oleaca mai'vinos",bine ,tinind cont ca vorbim de lansete u-l..Ca si o parere pur personala,eu as pescui cu un premier,dar light.Cred ca ar fi capabil sa arunce pe distante mai mici 0.5gr+greutatea nalucii,si din rezerva de putere ai putea intepa eficient,si drilla pestii..Daca optezi pentru u-l sau l,din serii mai scumpe cum ar fi elite,cistigi la rezerva de putere a lansetei(clar ca si intepi mai eficient),acestea fiind construite dintr-un grafit cu modul mai inalt,si deci ceva mai'rigide'.Evident ca sint multe alte optiuni si de la alte firme concurente..cu st.croix.
Musai sa fie dintr-o bucata,pe bune!
Poate un Legend ti-ar trebui, insa varianta UL are doar 6 picioare:
http://www.stcroixrods.com/product/fres ... gend-elite
Am de cativa ani un Elite UL cu care ma inteleg tare bine. Uite o poza cu ea in dril:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
La capat e un biban spre kil.
Am de cativa ani un Elite UL cu care ma inteleg tare bine. Uite o poza cu ea in dril:

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Mai traiesti? Nu dau de tine nici prin e-mail nici la telefon, nici pe skype...nasolu scrie:Musai sa fie dintr-o bucata,pe bune!
De fapt, stiam ca mai traiesti, mi-a spus frate-tau acu' cateva zile

Si eu unde mai dorm daca sunt prins ca dau $300 pe un batz de spinning?Leba scrie:Poate un Legend ti-ar trebui, insa varianta UL are doar 6 picioare:

Pai aici e jmecheria ca nu ej prins.aditud scrie: Si eu unde mai dorm daca sunt prins ca dau $300 pe un batz de spinning?

Trebuie sa apelezi la banii din fondurile f.s.n.

Ce pot eu sa zic e ca sunt aproape sigur ca n-ai sa regreti un cent din investitie. Senzatiile sunt tari, romanesti.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- veteran
aditud,
iti recomand blankurile NFC care sunt mult mai aproape de ce tebuie sa fie un blank/lanseta Ul capabila sa arunce greutati de 1-2g si sa iti ofere satisfactii in drill.
De la NFC ai mai multe variante 1 piece cu cele mai potrivite modelele de 6`ft . mod-fast si 6`6``ft. fast.
Blankurile UL St.Croix sunt mai puternice decat un UL real cu exceptia blankuilor SCV care sunt mai bune.
Mai aproape de puterea UL sunt si cele 1 piece SC II, dar care sunt si ele mai puternice decat UL produse de NFC.
Phenix Elixir sunt o alta varianta superioara blankurilor St.Croix si la preturi mai bune raportat la ce ofera ca performante.
iti recomand blankurile NFC care sunt mult mai aproape de ce tebuie sa fie un blank/lanseta Ul capabila sa arunce greutati de 1-2g si sa iti ofere satisfactii in drill.
De la NFC ai mai multe variante 1 piece cu cele mai potrivite modelele de 6`ft . mod-fast si 6`6``ft. fast.
Blankurile UL St.Croix sunt mai puternice decat un UL real cu exceptia blankuilor SCV care sunt mai bune.
Mai aproape de puterea UL sunt si cele 1 piece SC II, dar care sunt si ele mai puternice decat UL produse de NFC.
Phenix Elixir sunt o alta varianta superioara blankurilor St.Croix si la preturi mai bune raportat la ce ofera ca performante.