Hi Ranga,
Phenix dezvoltat o serie speciala de blankuri care pot fi folosite si petru spinning si pentru fly.
Seria se numeste Elixir si are modele din 2 bucati de la 7`ft la 9`ft. si am mari esteptari de la aceste blankuri desi nu am vazut decat modelul 7`ft. UL care este mai reusit decat St.Croix sau NFC in categoria UL.
Ramane de vazut cat de fiabile sunt in timp pentru ca la conceptie si materiale sunt bune.
Cel mai lung model UL este de 7`6``ft. si urmeza sa imi vina in luna mai impreuan cu cel de 7`ft. ambele modele din 2 bucati.
Modelele de 8`ft. si 8`6``ft sunt Light si sunt interesante, 8`ft. este coamndat si vine in iunie. Modelul de 9`ft. il consider prea lung pentru categoria L ca sa fie bun.
http://www.phenixrods.com/index.php?mai ... page&id=24
Am construit pe un blank St.Croix Imperial de fly 8`ft.#5(real 4+) o lanseta fast care paote fi transormata intr-o lanseta de finete care arunca perfect naluci de 1g pana la 4-5g.
Varful este fin incat trebuie sa folosesti micro guides recomandabil cele mai usoare cu rama de Titan si nu stiu daca merita.
Tot St.Croix are o serie noua din fibra SCIV /II care este foarte reusita spun asta pentu ca pescuiesc la fly cu modelul Imperial 8`ft . #5.
Seria Panfish are modele de 8`ft , 9`ft. 10ft. , 11`ft. care pot sa fie reusite sau nu ca blank depinde cat de fin sau nu este varful si cum este actiunea un model lung si putin puternic nu este usor de conceput si St.Croix nea- obisnuit cu rateruri si pentru lansete scurte mult mai usor de gandit.
Cine vrea sa incerce pot sa le aduc la pret de lsita cu mentiuena ca inelele de pe seria de fabrica sunt proaste.
Blankurile este posibil sa fie mai buen decat SC II sau SCIII pentru ca noul material este mai elastic si au gandit blankuri cu varfuri mai subtiri.
Am vesti ca vor fi disponibile anul acesta si blankurile din seria Panfish dar nu am o data exacta.