Ugly Duckling - Atentie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
parintele
utilizator constant
utilizator constant

Ugly Duckling - Atentie

Mesaj de parintele » 24 Aug 2009, 18:10

Am luat Vineri de la TotalFishing un UD de 2 cm pentru clean.... Am ajuns acasa si cand sa-l scot din cutie observ ca barbeta era total descentrata ( spre stanga si in raport cu asa longitudinala si rasucita fata de planul vertical... ma rog, nu stiu cat se intelege cert e ca era ...stramba rau...)

Azi am fost sa schimb voblerul si am mai luat vreo 2 in plus...am ales vreo 4 si am mai dat peste inca unul stramb...

Mai mari nu am inca dar cert este ca cele mici de 2 pot avea astfel de defecte, lucru cam naspa daca le comandati pe net din alt oras al tarii...

Mi s-a mai intamplat si cu un cozma, altfel un vobleras care arata bine dar care e total descentrat....

Nu am avut probleme la producatorii care le fac in "serie", cred ca e o problema specifica celor care le lucreaza mai mult sau mai putin manual, din balsa...

Cele de plastic turnate sunt ok(yozuri,strike pro, jaxon, etc...), la Salmo tot ce am e impecabil, rapala impecabil...chiar daca sunt mici defecte se ajusteaza din inel...

Cand comandati pe net microvoblere rugati pe cei de la magazinul online sa le verifice pe cat posibil (UD-urile nu au cutiile lipite sau sigilate, din fericire...) ca sa scutiti un curier in plus si cateva zile bune de asteptare in plus....

PS: Altfel, cele care sunt corect executate, merg impecabil si au o bataie care mie imi place foarte mult ;) ma refer la UD...

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 24 Aug 2009, 20:26

treci pe dorado si nu mai sunt probleme :D cleanul haleste si voblere mai mari de2cm,iar cele de la dorado sunt impecabile

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 25 Aug 2009, 07:24

cu UD am probleme ca se duce vopseaua de pe "frunte" in doar 1-2 zile de pescuit, si intra apa la lemnul de balsa, in rest, sunt super

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Aug 2009, 09:21

ok , barbeta era stramba , da l-ai incercat sa vezi cum bate ?
am luat si eu cu barbeta stramab da ele sunt testate si ajustate din fabrica astfel incat merg bine
n-am avut probleme pana acum
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 25 Aug 2009, 20:14

Deci:
-azi am pescuit 3 bucati nr. 2...2 sinking care merg foarte bine....putin cam usoare, bat mai discret decat hornet, coboara mai jos decat horneturile mici sinking, se dezechilibreaza mult mai usor decat hornet in curent sau la viteza foarte mare... Altfel, in ritmul lor, merg excelent si prind.
- Floatingul este excelent, coboara mult si asta e un lucru foarte bun. Bate bine, de prins nu a prins dar o sa prinda. DA, intra apa si devine cam suspending.... :D

@sorin: l-am schimbat asa ca de incercat mai de vara...am incercat in cada faorte putin si cotea la greu... chestia cu testatul e pe cutie in opinia mea...raman la parerea ca si UD si Cozma, la modelele mici, necesita atentie la achizitionare.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Sep 2009, 00:43

UD de 2 mi se par niste voblere ff bune...Chiar daca multe au barbeta stramba, dupa o ajustare a ochetului (daca e nevoie)...il faci sa bata cum nu bat alte voblere dinastea mici:D

Unul din defectele voblerelor de balsa e ca nu prea gasesti doua care sa bata identic. Dar cele bune....sunt buuuuune....

De exemplu si la Rapala... daca e sa iei doua original floater sa zicem de 3cm....nici ele nu bat la fel, cu toate ca au barbeta dreapta am vazut acelasi model unul cu barbeta mai in fata altul cu ea mai in spate.... Asa sunt voblerele de balsa in general. Singurul lucru e ca bat de obicei mai bine ca multe alte voblere de acelasi gen, mai ales cele mici sau cele facute sinking sau suspening(din balsa).

Ma mira cand spui ca sunt cam usoare cele de 2 cm sinking. De la mine din trusa la dimensiunea aia le lansez cel mai bine dintre toate. Nici macar Tiny sinking de la salmo nu-l lansez asa departe ca si UD de 2cm sinking.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 04 Sep 2009, 10:17

EU am spus ce am constatat, cine considera ca poate drege orice defect e liber sa o faca, restul pot sa fie ceva mai atenti la achizitie... in opinia mea sunt si cazuri in care defectul este mult prea serios. atata tot.

In rest da, sunt voblere excelelnte, mie imi plac foarte mult.

Scrie răspuns