U-40 Cork Seal

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
watermoccasin
veteran
veteran

U-40 Cork Seal

Mesaj de watermoccasin » 13 Apr 2007, 08:30

Stie cineva unde se poate gasi asa ceva ? e vorba despre o solutie ce previne murdarirea plutei (de la lanseta ), pastrindu-i in acelasi timp calitatile ...si o viata mai lunga!!!
Din viata scapa cine poate.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 13 Apr 2007, 09:57

eu imi intretin manerul lansetelor cu o solutie de la Pronto i zice Legno Vivo,e un fel e crema cu ceara de albine,dai putin pe o carpa si stergi manerul,se si curata foarte bine si intra si in pluta avind rol de ingrijire si protejare,il folosesc de foarte mult timp si plutele arata ca noi,mai dau putin cu el si la imbinarea tronsoanelor lansetelor,previne blocarea.

U-40 Cork Seal poti face comanda de pe la Cabelas etc.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 13 Apr 2007, 09:59

ok! voi incerca.
Din viata scapa cine poate.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Apr 2007, 11:29

Cristi E scrie:eu imi intretin manerul lansetelor cu o solutie de la Pronto i zice Legno Vivo,e un fel e crema cu ceara de albine,dai putin pe o carpa si stergi manerul,se si curata foarte bine si intra si in pluta avind rol de ingrijire si protejare,il folosesc de foarte mult timp si plutele arata ca noi,mai dau putin cu el si la imbinarea tronsoanelor lansetelor,previne blocarea.

U-40 Cork Seal poti face comanda de pe la Cabelas etc.
deci dai direct pe manerul de pluta cu solutia asta fara sa-l mai stergi cu nimc in prealabil :?:

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 13 Apr 2007, 11:35

solutia e si pt curatire si pt intretinerea suprafetelor lemnoase=pluta,eu pun asa,citeva picaturi pe o carpa,solutia e de consistenta unui sampon sa zic,sterg pluta de murdarie,vei vedea pe carpa,dupa care pun iara cateva picaturi pe carpa dar pe un loc curat si sterg iara,cam asta e,dau pe lansete de cativa ani si plutele arata ca noi.
solutia o gasesti la magazine e intr-un flacon maro de 250ml,Pronto Legno Vivo,crema con cera d`api,e de Johnson Wax Inc USA facuta.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 13 Apr 2007, 12:03

mersi frumos Cristi, ca de mult timp cautam o solutie de genu asta! :wink:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Apr 2007, 12:10

simplu si genial

mai ales ca am una pe jumatate folosita pe chestii obisnuite.
the angler is catching xxx, not by the lure

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 13 Apr 2007, 12:10

pt.putin adevarul e ca tot se murdaresc,de la transpiratie etc,dar macar se curata frumos si intretine pluta si chestia asta o face fara a folosii nu stiu ce chimicale care ar dauna lemnului.
eu cam la 2-3 partide sterg pluta,desi se murdareste f.putin si numai intr-o zona.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Apr 2007, 12:21

pe mine ma intereseaza orice din cauza ca are un aspect ciudat asta dupa 3 ani de tras de ea. mai ales ca daca se duce pluta nu prea ai ce sa ii faci
the angler is catching xxx, not by the lure

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 13 Apr 2007, 12:26

sir.JONES,asa e,dar vezi ca mai depinde si de pluta,sint unele lansete ieftine care au pe maner un strat subtire de pluta si de proasta calitate la alea in general poti da cam cu orice ca degeaba,e pluta aiurea si pusa in strat prea subtire.

Scrie răspuns